Een échte steenbok

Onlangs had mede blogger The Green Guide een Instagram post waarin ze vertelde hoe ze zich steeds meer verdiept in haar sterrenbeeld. Dat inspireerde me om daar eens een blog aan te wijden. Van kinds af aan lees ik áltijd als eerste mijn horoscoop als ik een magazine in handen krijg. En de eigenschappen die worden toebedeeld aan mijn sterrenbeeld steenbok kloppen voor mij als een bus! Ik ben namelijk een échte steenbok.

Ik weet niet waarom, maar de interesse voor horoscopen en sterrenbeelden heb ik altijd gehad. Onbewust lijk ik de mensen in mijn omgeving er op uit te kiezen. Wist je bijvoorbeeld dat bijna ál mijn voormalige vriendjes het sterrenbeeld kreeft hebben? Net als mijn moeder. Blijkbaar heb ik voel ik me daar als steenbokje het snelst veilig bij.

Spiegel

Als immens Pinterest-fanaat heb ik zelfs een heel bord met gepinde plaatjes over steenbokken (of capricorn in het Engels). De herkenbaarheid van eigenschappen, eigenaardigheden, omgaan met situaties en de dingen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn (en voor anderen soms onbegrijpelijk) leren mij ook mezelf beter kennen. Het houd een soort spiegel voor.

Steenbok eigenschappen

Maar in welke dingen herken ik mezelf dan? vraag je je misschien af. Komt ie: ik ben heel hard voor mezelf en als ik iets fout doe vind ik het moeilijk het mezelf te vergeven. Emoties uiten is heel moeilijk voor steenbokken. Heel zwart wit: je bent mijn vriend en ik doe alles voor je en als je dat verpest besta je niet meer. Sarcastisch. Goed instinct. Houd niet van gepusht worden om dingen te doen. Hele harde werker. Heeft regelmatig even tijd alleen nodig. Altijd alles zelf willen doen en daardoor moeite hebben met dingen uit handen te geven. Geen woorden, maar daden. Eigengereid. Moeite met vertrouwen. Alles overdenken. Op zoek naar uitdagingen.

Horoscoop

Of ik geloof in al die horoscopen in de blaadjes? Nee, dat niet. Als ik dat zou moeten doen was ik vast enorm teleurgesteld geweest al die keren dat ik toch níet de loterij heb gewonnen, nieuwe liefde tegen het lijf liep of de tofste job van de wereld in de wacht sleepte. Nee, die horoscopen zijn gewoon voor vermaak. Dat is veel te algemeen en kan eigenlijk iedereen lezen zoals hij zou willen. Maar een horoscoop die specifiek voor jou gemaakt is, daar zou ik zeker wel punten uithalen. Ik heb meteen zin om weer eens naar zo’n paranorma beurs te gaan. Lang geleden…

Welk sterrenbeeld ben jij? Heb jij je wel eens verdiept in de eigenschappen die daarbij horen? En herken jij jezelf daarin? – Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Carolien schreef:

  Ik ben weegschaal maar echt in verdiept heb ik niet. Wel heel erg benieuwd naar door je blog!

  Liked by 1 persoon

  1. Blooming-Daisy schreef:

   Pinterest away zou ik zeggen hahaha 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s