Mijn eerste ervaring met reiki


Maanden geleden zei iemand al eens tegen me “Reiki zou écht iets voor jou zijn.” Toen een paar weken geleden mijn moeder vertelde over de Reiki behandeling die zij had gehad, was ik overtuigd: dit wilde ik ook eens proberen! Ik maakte een afspraak en kon vrij snel terecht. Vandaag deel ik met jou mijn eerste – echt bijzondere – ervaring met Reiki.

Eerlijk gezegd heb ik me vooraf niet ingelezen in wat Reiki is. Het enige wat ik wist, is dat het te maken heeft met energie en healing. Je gaat op een bank liggen, mag je kleding aanhouden en dan gaat de behandelaar aan de slag. Ik was onwijs benieuwd hoe ik het zou ervaren. Daarom heb ik me bewust niet verder ingelezen: ik wilde het met een open blik en zonder al te veel verwachtingen ondergaan.

Intake

De afspraak begon met een korte intake. Wie ben ik, wat zijn mijn klachten, gebruik ik medicatie etc. Daarna was het tijd om mijn schoenen uit te doen en op mijn rug de massagetafel plaats te nemen. Ze dekte me toe met een deken, zette de cd met meditaitemuziek opnieuw aan en waste haar handen. Ze begon bij mijn hoofd. Ik had al sinds de avond ervoor behoorlijke hoofdpijn. Als ze dat al kon verbeteren zou ik intens blij zijn!

Warmte en kleuren zien

Direct nadat ze begon voelde ik een enorme warmte uit haar handen komen. Ze raakte me niet aan, maar het voelde alsof ze haar handen had gewassen met kokend water. Zo. Veel. Warmte! Ik lag met mijn ogen dicht en vrij snel na de start begon ik kleuren te zien. Fel groen, donkerblauw, lichtblauw en soms wat vlagen paars. In eerste instantie vond ik het gek, dacht even dat ik mijn ogen niet goed dicht had en er teveel licht binnen kwam. Maar dat was niet zo. Toen ze haar handen boven mijn borst hield, zag ik eventjes een flits van rood, dat daarna overging in blauw/paars. Wat dat was vroeg ik natuurlijk pas aan het eind van de sessie.

Ontspannen

Haar handen bleven werkelijk de hele sessie zó warm. Het was geen onprettige warmte, maar zo eentje die je energie geven. Alsof je voor een infraroodlamp zit. Ik ervaarde het in elk geval als erg prettig. Het lukte me goed mijn lichaam te ontspannen, maar mijn hoofd bleef alle kanten op gaan. Ik had veel gedachtes en het lukte me niet om die stil te krijgen, hoe hard ik ook probeerde. Precies waarom ik zelf altijd een geleide meditatie doe, omdat dat mij helpt met de focus. Zoals ik ook bij meditaties heb, voelde ik veel tintelingen in mijn handen en voeten, een soort ophoping van energie. Bij mijn voeten ging dat er goed uit toen ze die aanraakte.

Zwaar lichaam

Daarna mocht ik omdraaien en ging ze ook daar aan de slag. Ik had verwacht bij mijn rug veel te voelen, maar dat viel wel mee. Aan het eind van de sessie ging ze met haar handen snel van mijn hoofd naar mijn voeten, haalde haar handen weg en deed het daarna nog 2x. Daarna voelde mijn lichaam zó zwaar! Compleet ontspannen.

Aurakleuren en blokkades

Toen ik vroeg naar de kleuren zei ze dat dit mijn aurakleuren zijn. “Alles is goed, behalve als je zwart of rood ziet!” Gelukkig was rood bij mij snel weg dan haha! Verder legde ze uit dat de warmte niet in haar handen zelf zit (ik mocht ze voelen en waren inderdaad helemaal niet warm), maar dat dat de energie is die ze geeft. Ze voelde alleen koud (wat een blokkade betekent) in mijn knieholtes en achillespees. Met een afspraak over een paar weken én met een vrijwel verdwenen hoofdpijn verliet ik de ruimte. Het devies was om veel water te drinken en mezelf de komende dagen goed in de gaten te houden. En wat merkte ik? 24 uur later had ik zó onwijs veel energie om dingen te doen! Ik was gewoon een beetje hyper-de-pieper haha!

Ik zie nu al uit naar de volgende sessie! Heb jij wel eens Reiki geprobeerd? – Daisy

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. labellabora schreef:

  Jeetje wat interessant! Iemand die ik ken heeft ook eens aan Reiki gedaan, het lijkt mij ook een hele fijne ervaring. Bijzonder dat je er zoveel energie door kreeg. Is het iets waar je heilig in moet geloven of werkt het voor iedereen?

  Liked by 1 persoon

  1. Blooming-Daisy schreef:

   Geloven vind ik nogal een sterk woord. Ik denk dat je het moet ervaren om erover te kunnen oordelen

   Liked by 1 persoon

   1. labellabora schreef:

    Oke thanks voor de tip!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s