10 Year Challenge: een heel leven verder

Op Twitter en Instagram heb je het vast voorbij zien komen de afgelopen week: de #10yearchallenge. Onder deze hashtag zie je foto’s voorbij komen van mensen van toen en nu. Eentje uit 2009 en eentje van nu, 2019. Dat inspireerde me om een blog te wijden hieraan. Want 2009 voelt als een heel leven geleden. Alles was toen zó anders. Ik neem je dus graag even mee terug naar toen.

Ik ben onlangs 31 geworden, wat betekent dat ik toen 21 was. Het was een redelijk bijzonder jaar als ik daarop terugkijk. Ik zat begin 2009 in het tweede jaar van de opleiding Communicatie, wat ik na een mislukte andere studie, écht heel leuk vond. Had veel leuke vrienden in de klas (waarvan ik er een aantal nog regelmatig spreek en zie!). Ik liep in de tweede helft van het jaar stage bij Defensie, wat een hele leuke en leerzame tijd was. Ook was ik nog niet met Jochem haha, ik was met een andere jongen waar ik uiteindelijk 5,5 jaar verkering mee heb gehad. En ik woonde nog gezellig bij mijn ouders 🙂

Reizen

2009 was een jaar van vele reisjes, waar ik met een warm gevoel aan terugdenk. Zo gingen we met school naar Berlijn, waar ik hoteldebotel verliefd werd op die stad! Dit was zo’n leuke reis. We hadden prachtig weer, deden toffe excursies, dronken shotjes in een Irish pub en ik at voor het eerst ooit falafel vlakbij de Spree waarna we met z’n allen onder dekentjes bleven kletsen op het terras. Met mijn bijeen gespaarde centen boekte ik een vakantie naar Rhodos met mijn toenmalige vriend en een paar dagen later hoorden we dat zijn broer die in Zuid-Afrika woont was verloofd en we dus nog een vliegreis mochten boeken. Zuid-Afrika was met 14 dagen uiteraard veel te kort, maar een ervaring om nooit te vergeten! En zeker op de planning om ooit terug te keren.

Uitgaan

In 2009 was ik ook regelmatig te vinden in Utrecht, waar ik ging shoppen en stappen. Dit is ook een beetje de periode dat ik steeds meer bevriend raakte met Anne, door onze gezamelijke vriendin. Wij gingen dus ook regelmatig uit of reisden samen naar Utrecht. Kijk hoe baby faces we toen waren! ❤ Mijn haar was eigenlijk standaard super sluik gestijld en qua make-up vaak zo’n iets te heftig lijntje onder mijn ogen. Laat ik het erop houden dat ik ook nog niet de skills had die ik nu heb. Blenden. Enzo… Het aller leukste personeelsfeestje was ook dat jaar. Het was een grote verrassing waar we heen zouden gaan met iedereen uit het restaurant. Wat bleek? We gingen indoor skydiven. Whaaaa zo vettt!

Als ik 30 ben..

Maar het meest interessante – als ik er zo op terugkijk – is mijn beeld wat ik toen had van hoe mijn leven als dertiger uit zou zien. 30 voelde nog zó ver weg. Ik schoof alles af op “als ik 30 ben”. Ik zag mezelf als een ware carrière tijger, die non-stop aan het werk was en al haar geld uitgaf aan mooie spullen en verre reizen. Inmiddels weet ik wel beter zou ik willen zeggen. Die spullen zijn niet de belangrijke dingen. En dat werk ook niet. Die verre reizen dan weer wel haha! En als je me toen zou zeggen dat ik getrouwd zou zijn én dan ook nog eens met een andere man had ik je nooit geloofd. Grappig, hoe anders je leven eruit ziet en hoe anders je als persoon in het leven staat in die 10 jaar. Het voelt werkelijk dat ik een heel leven verder ben. Op naar de 41 zullen we maar zeggen *griebel*

Wat vind jij de grootste verandering/groei die je de afgelopen 10 jaar hebt doorgemaakt? – Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Simone schreef:

    Wat leuk om te lezen! 10 jaar geleden was ik nog vrijgezel en had ik je sowieso nooit geloofd dat ik nu een getrouwde vrouw zou zijn haha. Ik had op dat moment mijn zinnen gezet op een hondje, werken ging niet door mijn fibromyalgie en nu heb ik een lief hondje én een eigen bedrijf. 10 jaar kan echt een wereld van verschil zijn ja!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s