Think more, shop less

homeofdaisies.nl, tas, #ootd, outfit, camel, caramel, kleur, mode, fashion, trend, trendy, handbag, handtas, strand

Al een paar keer is het me gebeurd. Dan loop ik in de stad en zie ik ontzettend veel leuke dingen. Maar in tegenstelling tot pak en beet een jaar geleden, voel ik niet meer de honger om alles maar in mijn mandje te gooien en te kopen. Niet omdat ik er het geld niet voor heb of het geld niet wil uitgeven. Ik lijk het niet waard te vinden. Hoe komt dat toch?

Beauty

Waar ik vroeger telkens bij de kassa stond met de nieuwste beauty en make-up producten, loop ik er nu langs, swatch een paar lipsticks en leg ze daarna terug in het schap. Het doet me niet zoveel meer. Ik denk aan alle tubes die ik nog heb liggen en eigenlijk zo weinig gebruik. Om nog maar te zwijgen over de vele doosjes oogschaduw, bronzer en highlighter. De verpakkingen die ik zelfs nog nooit heb geopend.

Kleding

Met kleding voelt het ook zo. Ik zie wel leuke dingen, maar vaak toch net niet leuk genoeg om te kopen. En daarbij: IK HEB NOG ZOVEEL! Zoveel truien, shirtjes en broeken. En de colbertjes, man, zelfs na het uitmesten van mijn kast afgelopen zomer heb ik er nog zeker 15 hangen. Nee, alleen échte top items – zoals dit kekke groene pak – geven mij het gevoel dat ik mijn portemonnee moet trekken.

Minimaliseren, duurzaamheid en milieu

Waar dat opeens vandaan komt? Geen idee. Misschien is het mijn stille hoop te gaan minimaliseren in de spullen. Of te stoppen met fast fashion. Of gewoon te waarderen wat ik heb en die dan ook met liefde (op) te gebruiken waarvoor ze gemaakt zijn. Natuurlijk ben ik de afgelopen maanden steeds meer bezig met bewustwording van duurzaamheid en het milieu. Dat is – naast mijn gezondheid én omdat het zielig is – een reden waarom ik nu zo’n anderhalf jaar 95% vegan eet. En waarom ik me ook steeds meer verdiep in andere veganistische producten, zoals de verzorgingsproducten die ik shopte bij DM.

Veranderen

Misschien komt het mede door de veranderingen die ik hier op mijn blog heb doorgevoerd. Dat ik minder ‘pronk’ met al die toffe nieuwe items die ik heb, dat ik niet meer de hunker heb om als eerste nieuwe producten te testen in de hoop daar traffic op te genereren. Nee, wat dat betreft ben ik blij dat ik dat heb laten varen. Dat ik meer tevreden ben met wat ik heb en die liefde toon door het tot het eind toe te gebruiken waarvoor ik het gekocht heb. Ik denk meer na, voordat ik iets koop.

Uitmesten

Gouden tip: mest je kledingkast en make-up stash eens uit. Vaak herontdek je oude liefdes die achterin zijn gekomen. En kom je tot de ontdekking dat iets niet meer bij je past? Kijk dan eens of je er iemand anders blij mee kunt maken. Zo ging mijn schoonzusje naar huis met een vuilniszak vol tweedehandsjes uit mijn kledingkast. Sterker nog: daar zaten zelfs items in die zij mij een paar jaar geleden mee had verblijd uit haar eigen kast!

Hoe is jouw koopgedrag veranderd de afgelopen jaren? Kijk jij naar duurzaamheid en milieu? – Daisy

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Simone schreef:

  Oh wat is er toch een hoop herkenbaar! Ik heb twee of 3 jaar achter elkaar een no buy challenge gedaan (van 1 maand ;-)). Sindsdien ben ik zó kieskeurig op het kopen van iets nieuws. Wegdoen daarentegen was ik nog niet zo goed, tot we besloten te verhuizen. Ik denk dat we zeker de helft hebben weg gedaan. Shocking he?!

  Liked by 1 persoon

  1. Blooming-Daisy schreef:

   Goed bezig 💪 Lijkt me fijn straks lekker helemaal opnieuw te beginnen! En ja, echt een hele fijne gewaarwording, kieskeurig zijn 😊

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s