18x mijn 2018

Hoe is het mogelijk dat 2018 alweer bijna ten einde is? Ik heb werkelijk het idee dat dit jaar ongeveer 21 minuten duurde in plaats van 365 dagen. Anyway, om het jaar goed af te sluiten wilde ik je meenemen met 18 dingen die mijn 2018 bijzonder maakte. Zowel positief als negatief.

* Foto credits: Marieke Mol

1. Het was een bewogen jaar voor mij op persoonlijk én zakelijk vlak en ik kan wel concluderen dat ikzelf enorm gegroeid ben. Ik heb wijze lessen geleerd, dingen op de schop gegooid en verder gegaan met mijn gezondheid.

2. Mijn 2018 begon niet zo heel fijn, want ik verloor mijn oma na een kort ziekbed. Ik mis haar bij tijden enorm, maar ben anderzijds blij dat ze niet lang heeft geleden. Het klinkt misschien gek, maar ik voel dat ze vaak bij me is en dat geeft me positieve energie. Onlangs heb ik ook een tattoo laten zetten ter ere van haar.

3. Eind 2017 was ik al redelijk goed op weg met het aanpakken van mijn depressie. Begin 2018 ging het zoveel beter dat de psycholoog concludeerde dat ik wel zonder haar zou kunnen. Omdat ik het toch spannend vond om het zonder zijwieltjes te doen, hebben we nog een laatste afspraak gemaakt met zo’n 2 maanden er tussen. Inmiddels kan ik zeggen dat het op dat vlak goed met me gaat.

4. Ik roep al mijn hele leven “Ik heb geluk in de liefde, dus geen geluk in het spel“. Dit jaar lijkt die vlieger niet meer op te gaan. Met de Bloginsiders challenge met 7UP LemonLemon won ik een heuse citroenboom én een opblaasbare citroen. Een paar maanden later deed ik met een Twitter-actie van Bol.com mee en kreeg ik de DVD-box met het eerste revival seizoen van Will&Grace (de oude seizoenen heb ik ook allemaal origineel op dvd). Super leuk!

5. Ik besloot dit jaar te stoppen met dingen gratis doen. Dat vond ik super spannend, want dat betekent dat ik ‘nee’ moet zeggen tegen leuke dingen. Daarom ben ik onder meer gestopt met content leveren voor het magazine Zij&Zeeuws. Dat voelt als een opluchting (geen stress meer voor deadlines waar ik verder weinig voor terug krijg) en als waardering voor mezelf. Wat ik maak heeft waarde en daar mag men voor betalen als ze daar gebruik van willen maken.

6. De grootste kers op de taart van 2018 was toch wel mijn nieuwe baan als communicatiemedewerker bij een zorginstelling. Het is een hele andere organisatie dan ik gewend ben om in te werken, maar ik zit hier zo ontzettend op mijn plek. Ik heb hele fijne collega’s, er hangt een leuke sfeer, ik kan toffe dingen doen en het is enorm leerzaam. Nu duimen dat ik ook in 2019 nog mag blijven!

homeofdaisies.nl, blije momente, happy, happiness, zon, blijdschap, depressie, therapie, werk, werken, zonnetje

* Foto credits: Marieke Mol

7. Mijn fotografiebedrijf gaat steeds beter. Ik had toffe opdrachten van bedrijven, deed een cake smash shoot én fotografeerde mijn allereerste bruiloft!

 

8. Ook op bloggebied heb ik keuzes gemaakt. Ik ben gestopt met mijn foodblog Daisieskitchen. Na een blogdipje, nam ik een blog én vlogbreak die heel wat langer duurde dan vooraf bedacht. Ik had er gewoon écht even geen zin in. Toen besloot ik de boel om te gooien, een nieuwe naam te kiezen en ietwat andere content te plaatsen. En daar ben ik super happy mee!

9. Ondanks dat we even geen grote/verre vakantie konden veroorloven, hebben we toch veel leuke tripjes gemaakt dit jaar. Zo verbleven we een midweekje in een Airbnb aan de kust van Oostende, zijn we 2x met mijn familie in een huisje in Center Parcs geweest, deden we een roadtrip naar Parijs waar we naar het concert van Ed Sheeran gingen en verbleven we last minute een tiny house in de buurt van Düsseldorf.

10. Het klinkt gek, maar ik heb een paar jaar geen toekomstplannen gemaakt. In ons oude huis leefden we altijd toe naar “het volgende huis”. Toen dat er eenmaal was leek het wel of ik stil stond. Mede doordat ik telkens tijdelijke banen had, keek ik naar de korte termijn. Sinds dit jaar durf ik weer verder te kijken, nieuwe dromen te maken en werk ik eraan die te verwezenlijken.

11. De afgelopen jaren probeerde ik wel te mediteren, maar lukte het niet altijd. Zeker in de periode van mijn depressie bleek dat erg belangrijk te zijn. Een geleide meditatie zorgt 95% van de tijd voor dat ik toch in slaap val als ik druk in mijn hoofd ben. Ook helpt het mijn spieren te ontspannen als ik pijn heb. Ik mediteer nu meerdere keren per week.

12. Een depressie is zwaar, óók voor de partner. Het heeft een groot effect op je relatie. Toen het ergste voorbij was, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om iets samen te doen – anders dan elke avond op de bank Netflixen. Jochem dacht daar hetzelfde over en we besloten ons op te geven voor salsa les. En dat is dus SUPER leuk!

13. Ik heb eindelijk bullet journaling opgepakt! Wilde ik al zo lang, maar durfde nooit. Begin van het jaar ben ik begonnen met oefenen in een schriftje en onlangs ben ik gestart met het maken van een business planner voor mijn fotografiebedrijf.

homeofdaisies.nl, oorbellen, hoepels, ear party, new look, goud, gold, hangers, oorhangers, oorbellen, budget, lichtgewicht, ,mode, fashion, trend, trendy

14. Na maanden gesteggel eind 2017, ben ik in januari eindelijk gestart met B12 injecties. Het blijkt namelijk dat ik deze vitamine helemaal niet opneem, dus het heeft niets te maken met het feit dat ik vegan eet. Na bijna 11 maanden voel ik me eindelijk een stuk beter. Ik heb meer energie, ben minder moe, heb sterkere nagels en haar groeit sneller.

15. Bentley en Bailey kunnen eindelijk prima met elkaar in 1 ruimte zijn zonder de tent af te breken. Bentley is inmiddels 2 en een stuk rustiger. Sinds een paar weken hebben we de bench opgeruimd, wat betekent dat hij altijd los zit. En dat gaat dus goed, yay!

16. Na mijn depressie merk ik nog wel wat neveneffecten die me regelmatig beïnvloeden. Zo ben ik een stuk slechter geworden in plannen, raak ik snel overprikkeld en kan ik minder goed omgaan met stress. Daar leer ik nog steeds mee omgaan.

17. Dankzij mijn Mirena spiraaltje ben ik al bijna een jaar niet ongesteld geweest en DAT IS AWESOME!

18. Door dit bewogen jaar heb ik geleerd wie er écht voor mij zijn. “Beter een hand dan een land vol” is daarbij wel van toepassing. Ik ben blij dat familiebanden zijn versterkt, dat ik van geluk mag spreken dat ik zo’n ijzersterke verbinding heb met mijn ouders en broertje én dat mijn liefste Jochem er écht “in voor- en tegenspoed” voor me is. Heel veel hartjes voor de mensen die me hebben gesteund in de moeilijke tijden, me hebben geadviseerd als ik het even niet meer wist en de nieuwe contacten die ik heb opgedaan.

Als je het einde hebt bereikt: thumbs up, want je hebt ruim 1.000 woorden achter de kiezen 😉 Ik ben natuurlijk benieuwd wat jouw meest memorabele punten van 2018 waren. Wat mijn dromen en doelen zijn voor 2019? Die ga ik misschien ook nog in een blog dichten! – Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Simone schreef:

    Whoop whoop! Ik heb alles gelezen hoor! Je hebt zeker een hele drukke 2018 gehad. Maar ik denk dat de balans nu wel gaat komen tussen je twee banen. Geef het tijd, komt vanzelf goed ❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s