Tips om meer te bewegen tijdens je (werk)dag + gratis apps

homeofdaisies.nl, heuptas, velvel belt bag, suède, velvet, belt, bag, mode, fashion, trend, trendy, Anna Nooshin, fashionitem, 90's revival, #ootd, outfit, outfit of the day

Als je -net als ik- een kantoorbaan hebt, is het nog wel eens een uitdaging om voldoende te bewegen. Zeker wanneer je daarnaast niet (zo vaak) sport. Dagelijkse beweging is heel belangrijk voor je fysieke én mentale gezondheid. Door te bewegen voel je je fitter, gebruik je je spieren, komen er blije stofjes vrij in je hersenen en het is ook nog eens goed voor je botten. Redenen genoeg om van je luie bureaustoel af te komen. Maar hoe doe je dat? En met welke gratis appjes kun je bijhouden hoeveel je beweegt? Ik heb het allemaal voor je verzameld!

Het is gezond om dagelijks tenminste een uur te bewegen. Mocht je nu dichtbij je werk wonen, kun je natuurlijk op de fiets gaan of er heen lopen. Elke minuut beweging is immers mooi meegenomen! Woon je niet zo dichtbij? Ga dan tijdens, na het werk óf na het avondeten nog een stukje fietsen of wandelen.

Benen strekken

Wees een lieve collega en ga ieder uur even een kopje thee of glas water halen. Langer dan een uur stil zitten is namelijk funest voor je lichaam. Dus hop, die benen strekken en een stukje lopen naar de keuken. Of de printer natuurlijk!

Trap in plaats van lift

Het lijkt een inkoppertje, maar: neem de trap in plaats van de lift. Ja óók als je op de 4e verdieping moet zijn. Door trap te lopen beweeg je niet alleen, maar train je ook je been- en rugspieren. Als je er een beetje vaart achter zet gaat je hart sneller kloppen, wat een positieve uitwerking heeft. Heb je het koud? Hop, eventjes met een beetje vaart een paar trappen op en je hebt het zo lekker warm!

homeofdaisies.nl, puma basket heart de, rood, red, sneakers, amsterdam, prinsengracht, fotoshoot, outfit, ootd, fashion, trend, trendy, mode, winter, herfst, fall, red shoes, leather, leer

Luchtje scheppen

Verplaats je je in de lunchpauze enkel van je bureau naar de kantine om daar op je kont je boterhammetjes weg te werken? Ga eens naar buiten! Door een wandeling in de buitenlucht te maken ben je even weg van je werk (wat je nieuwe inzichten geeft), geniet je van de frisse lucht én beweeg je. Dat klinkt als driedubbel positieve pauze besteding. Geen tijd? Dat is een slechte smoes! Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je veel effectiever werkt na het halen van een frisse neus. En anders kun je altijd ná je werk nog even naar buiten gaan om de dag van je af te gooien.

(Gratis) apps!

Nu denk je misschien: leuk Daisy, al die tips hoe ik meer kan bewegen, maar hoe houd ik bij hoeveel ik heb bewogen? Er zijn bergen toffe gadgets (bijvoorbeeld Smart Watches) verkrijgbaar die je vertellen hoe je het die dag hebt gedaan. Maar over het algemeen zijn die niet goedkoop. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want de kans is groot dat je de oplossing op dit moment in je handen hebt: je smartphone. De meesten hebben al handige standaard apps waarmee automatisch wordt bijgehouden hoeveel stappen je hebt gezet. Samsung Health is daar een voorbeeld van. Even snel een account aanmaken en je kunt ermee aan de slag. Je kunt hier ook de trends zien van afgelopen week en hoe je het hebt gedaan ten opzichte van de gemiddelde app gebruiker. In je Playstore kun je genoeg andere apps vinden. Zoek simpelweg even naar ‘stappenteller’ en je vindt er tientallen!

Wat doe jij om meer te bewegen? – Daisy 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Houthakker Henk schreef:

  Werkt dat een beetje zo´n app? Ik vraag me altijd af hoe precies zo´n app kan zijn aangezien ik meestal mijn telefoon in mijn broekzak heb.

  Like

  1. Blooming-Daisy schreef:

   Ja zeker, anders zou ik dat niet schrijven 😉 Gebruik het al héél lang en geeft altijd fijne inzichten

   Liked by 1 persoon

   1. Houthakker Henk schreef:

    Ben benieuwd. Misschien dat ik me er nog eens aan waag.

    Like

 2. Jenn schreef:

  Ik ga tijdens de lunchpauze graag even wandelen, heerlijk. Frisse lucht, even helemaal weg. Ik vind de app ‘blokje om’ erg leuk, daarmee kun je een afstand kiezen en een wandelroute opvragen.

  Like

  1. Blooming-Daisy schreef:

   Oh die ken ik nog niet! Ga ik eens naar kijken, thanks 😊 Altijd goed even een rondje doen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s