Hydrangea + quote: nieuwe tattoo

Begin 2018 liet ik mijn laatste tattoo zetten – een geometrische variant op de foto van Bentley. Dat was in de periode dat mijn oma in het ziekenhuis lag. Toen wist ik het al: als zij zou overlijden wilde ik een tattoo in ere van haar. Wat dat ging worden was ook vrij duidelijk. Een hortensia.

De hortensia was haar favoriete bloem. In het oude huis stond haar achtertuin er vol mee. Blauw, roze en wit. Een gekleurde bloemenzee waar ze hoogst trots op was. Elke dag verzorgde ze haar planten met veel liefde. Een beetje water, dode en verdorde blaadjes eruit trekken. Er tegen praten helpt ook volgens haar. Ze wist precies op welke plek welke planten het beste tot hun recht kwamen. Ik kreeg flink op mijn kop toen ik mijn hortensia’s in pot bij de voordeur had gezet. “De hele dag in de volle zon én de wind? Dat kan écht niet!”. En gelijk had ze. Toen ik ze eenmaal een ander, meer beschut plaatsje gaf bloeiden ze weer helemaal op.

Het formaat van de plant en voornamelijk die vele kleine bloemetjes die samen zo’n geweldig kleurrijke bol vormen spreken me aan. De blauwe variant zat zelfs in mijn bruidsboeket. Maar de mooiste? De mooiste vind ik wel de bollen die meerdere kleuren bevatten. Diep blauw dat overloopt van paars naar roze. Toen ik een vergelijkbare plaat op internet tegenkwam wist ik het zeker: dit moest het worden. Ook over de plek hoefde ik niet na te denken: aan de binnenkant van mijn linker arm. Dichtbij mijn hart. Als ik mijn arm naar beneden heb, voor mij alleen. Met korte mouwen alleen voor het getrainde oog zichtbaar.

Alleen over de tekst heb ik nog getwijfeld. Ik dacht eerst aan het koosnaampje die oma altijd gebruikte. Als ik als kind bij haar kwam begroette ze me altijd met “Ha, oliebol!”. Maar dat is misschien ook weer gek om dat zo neer te zetten haha! Dus koos ik voor een stukje van de titel van het liedje dat ze zo graag wilde laten spelen bij haar uitvaart. “Want dan ben ik eindelijk vrij,” zei ze al jaren geleden eens tegen me. I want to break free van Queen. Ik zag het al helemaal voor me: staat ze tóch weer te stofzuigen daar boven!

Dus sinds januari wist ik wat het ging worden. Toch stapte ik pas deze week de shop binnen om een afspraak te maken. En zo viel het ongeveer samen met het moment dat oma in het ziekenhuis terecht kwam. Vandaag een jaar geleden dat ze zich niet goed voelde. De verjaardag van mijn vader. Of we de dokter niet moesten bellen? “Nee. Morgen.” En zo geschiedde. Precies 4 weken later overleed ze.

Dus deze is voor jou oliebol. Tot in de pruimentijd.

Advertenties

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Eilish schreef:

  Wauw hij is prachtig! Ook met die de tekst erbij! Ik had dat ook met mn vergeet me nietjes, die ik vorige maand zette voor mn oma, ik wist t ook al lang. Maar toch pas veel later echt gezet.

  Liked by 1 persoon

  1. Blooming-Daisy schreef:

   Thanks 💕 die van jou is ook mooi

   Like

 2. Simone schreef:

  Het is echt een super mooie tattoo, Daisy! En het verhaal erachter maakt het nog extra mooi ❤

  Liked by 1 persoon

 3. Jenn schreef:

  Heel mooi, en mooi verhaal erachter ook ♥

  Liked by 1 persoon

   1. Jenn schreef:

    Als ik trouwens op ‘home’ klik bovenin, dan gaat de link nog naar je oude blogadres en je krijgt een foutmelding.

    Like

   2. Blooming-Daisy schreef:

    Oh thanks, die was ik vergeten aan te passen haha! Super random: je reactie stond opeens in de spam?!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s