Alleen ga je sneller, samen kom je verder

homeofdaisies.nl, blije momente, happy, happiness, zon, blijdschap, depressie, therapie, werk, werken, zonnetje

Onlangs had ik een fijn gesprek met mede blogger én mede fotograaf Simone. We wonen niet per sé dicht bij elkaar in de buurt, maar de afgelopen jaren hebben we elkaar via internet wat beter leren kennen. En we zijn ook ongeveer op hetzelfde moment gestart met het professionaliseren van onze fotografie bedrijven. Veel raakvlakken dus! Eén ding dat ze zei in dat gesprek via WhatsApp was: “Niet alle fotografen zijn zo behulpzaam.” Dat zette me aan het denken. Is het niet zo dat je alleen sneller gaat, maar je samen verder komt?

Zelf ken ik een handjevol fotografen waar ik regelmatig contact mee heb. Om te beginnen is daar natuurlijk mijn moeder, die mij als kind altijd model liet zitten als ze weer nieuwe gadgets had om uit te proberen. Ze heeft jarenlang ervaring en weet altijd fijne adresjes als het gaat om het kopen van producten of shops om afdrukken te bestellen. Daarnaast fotograferen we met hetzelfde cameramerk, wat handig is als ik iets niet weet.

Photoshop tips delen

Dan heb ik ook nog mijn lieve vriendin Marieke, die onze trouwfoto’s heeft gemaakt. Ik heb zóveel bewondering voor haar werk en ze heeft zich geweldig gespecialiseerd in newborn, baby en zwangerschapsshoots. Met haar ga ik wel eens op pad om foto’s van elkaar te maken (zoals bij dat prachtige tulpenveld bovenaan dit artikel) of ze geeft me weer wat handige Photoshop tips als ze komt eten. Die tips deel ik ook weer graag met anderen om mij heen.

Samen met de klant

Met mijn klanten van DaisySchot.com probeer ik ook zo te werken. Ik kan namelijk wel 1001 ideeën opperen, maar ik vind het het aller belangrijkst dat mijn klant de foto’s krijgt die ze willen hebben. Zo laat ik ze vaak zelf ideeën opdoen op bijvoorbeeld Pinterest. Dat geeft voor mij visueel weer wat ze mooi vinden en wat ze in hun hoofd hebben. Daarbij geeft het hen al extra veel zin in de shoot, omdat ze er vooraf al over na kunnen denken én eigen inbreng kunnen leveren. Dat geeft toffe plaatjes en een tevreden terugblik. Betekent niet dat ik 1 op 1 de foto’s ga namaken, maar het helpt wel op ‘le moment suprème’ om de juiste poses en kaders aan te nemen.

Sparren tijdens fotografie date

Met Simone heb direct ik een fotografie date gepland. Afgelopen zondag was het zover! We zijn Bergen op Zoom gaan verkennen, waren elkaars model én hebben natuurlijk tips uitgewisseld. Zo had ze mij al geïnspireerd met mogelijkheden voor de marketing van mijn bedrijf én me tips gegeven hoe ik dit het beste kan aanpakken aan de hand van haar ervaring. Die tips heb ik opgevolgd en gaan binnenkort de lucht in. En ook mijn website heb ik flink onder handen genomen. Simone gaf na afloop aan net zo geïnspireerd te zijn en zin te hebben om aan de slag te gaan. Zo tof!

Zo zie je maar weer: alleen kom je er sneller, maar ik geloof er zeker in dat je samen verder komt. En al is dat niet zo: hebben we in elk geval een leuk contact aan elkaar overgehouden! Onze volgende date is nog niet gepland, maar de plek hebben we al wel bepaald: Breda.

Wat is jouw ervaring met samenwerken? Werk je liever samen of alleen? – Daisy

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Simone schreef:

    Ik hoef niet meer te zeggen dat ik het er helemaal mee eens ben. Maar ik vond het echt heel gezellig en kijk zeker uit naar een volgende x!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s