Pompoensoep met kokos

Met een flinke pan soep ben je meteen voor een dag of 2 voorzien van een heerlijk warm gerecht. Plus: het is ook nog eens makkelijk voor als je druk aan het werk bent. Lekker op een vrije middag maken en dan heb je een paar dagen plezier. Ik dol op pompoen en al helemaal met deze zoete variant pompoensoep met kokos, die je ook nog eens makkelijk spicy kunt maken door er rode pepertjes aan toe te voegen. 

Wat heb je nodig? 

(voor een flinke pan)
– 1 grote (fles)pompoen
– 1 middelgrote ui
– 500ml water
– 1 blikje kokosmelk (400ml)
– 2 groenten bouillon tabletten
– een snufje zout
– olijf- of kokosolie
– 1 à 2 rode pepers
– grote soeppan
– staafmixer

Bereidingstijd

 +/- 40 minuten

Snijd de ui in kleine stukken en fruit deze aan in de olie. Maak intussen de pompoen schoon, verwijder de zaden e zaadlijsten en snijd ze in stukken. Je hoeft de schil niet te verwijderen als je deze goed wast! Voeg de stukken pompoen toe in de pan en blus af met het water, de bouillonblokjes en de kokosmelk. Laat dit in ongeveer 20 minuten gaar koken (afhankelijk van het formaat blokjes, prik af en toe om te kijken hoe gaar het is). Als de pompoen en de huid zacht zijn, kun je er met de staafmixer op om een romige soep te maken. Mocht je hem te dik vinden, kun je altijd nog wat water toevoegen.

Intussen kun je de pepers in ringen snijden. Mocht je niet van té spicy houden, verwijder dan zeker de pitjes. Deze zijn namelijk het heetst.  Serveer de pepertjes als topping.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s