Semi-permanente powder brows laten tattoeëren

homeofdaisies.nl, statisch haar, haar, haren, pluizig, winter, knetter, olie, verzorging, haarverzorging, haarlak, kammen, borstelen, tips, haartip, kapper, hair

Eén van de meest irritante dingen aan mijn uiterlijk vond ik toch wel mijn wenkbrauwen. Ze zijn absoluut niet vol en de haartjes die er zitten hebben een bepaalde kleur die wel lijkt weg te vallen in mijn met sproeten gevulde gezicht. Dus teken ik ze elke dag bij. Daar ben ik volgens mij op mijn 13e al mee gestart. Mijn obsessie voor wenkbrauwen werd groter en groter. Je hoort het vast nooit, maar ik roep regelmatig bij mensen op straat of in films “Wow, zij heeft écht mooie wenkbrauwen!”. Al lange tijd zat ik te denken aan een (semi) permanente oplossing voor mooie wenkbrauwen zonder ze dagelijks in de steigers te moeten zetten. Dit kan door ze te tatoeëren. Ook daarin is er tegenwoordig een hoop keuze: niet alleen die lelijke rechte strepen uit de ’90’s. Waar ik de laatste tijd veel las over de meer natuurlijke opvulling door de microblading techniek, koos ik voor de nieuwe ‘powder brows’. Hoe, wat, waar en waarom én natuurlijk de eerste beelden zie je hier!

Ik ben helemaal pro natuurlijke wenkies, maar omdat ik ze al zó lang opmaak ben ik gewend geraakt aan deze look. Waar ik het eerst nog met matte bruine oogschaduw aanzette (écht!), ging ik later over maar een potlood en de laatste jaren gebruikte ik of een liquid of een cream die ik vrij heftig aanzette. Mooie, strakke lijnen en dikkere opvulling. Echte statement brows, die mijn gezicht veel uitdrukking geven. Semi-permanente make-up in de vorm van powder brows, die er meer uitzien als make-up dan een natuurlijke wenkbrauw, kwamen daarom meer in de buurt van mijn beeld.

Geweldige kans

Na jarenlang twijfelen kwam er bij een tattooshop die ik al lang online volg én waarvan ik ook in real life mooie resultaten had gezien, een geweldige aanbieding voorbij die ik niet kon laten gaan. Dus nog geen 48 uur later lag ik in de stoel. Op minutieuze wijze werden – met potlood – mijn nieuwe wenkbrauwen uitgetekend. Het begin en eindpunt werden perfect uitgerekend naar de richtlijnen van mijn neus en ooghoeken. Na een uur (!) was de vorm perfect en konden we met het echte werk beginnen. Ze smeerde wat verdovende crème op en toen dat werkte ging de naald erin. Of nou ja, de naalden. Het zijn er 3, die kleiner en dunner zijn dan bij een reguliere tattoo. Tevens gaan deze naalden minder diep dan bij een gewone tattoo, waardoor de inkt ook na maximaal 3 jaar weg is. Vandaar dat het semi-permanente make-up is.

Pijnlijk?

Eerlijk? Ik voelde in het begin helemaal niks. Toen na verloop van tijd de verdoving begon uit te werken, voelde het als epileren. Maar dan een uur lang met heel veel haartjes tegelijk. Afijn, lekker is anders maar lang niet zo pijnlijk als een reguliere tattoo. Ze ging ook nu heel secuur te werk: de uiteinden wat donkerder, het begin heel licht zodat het mooi overloopt. Al met al kostte het meer tijd dan bedacht, wat in mijn optiek alleen maar goed is. Ze is net zo’n pietje precies als ik 😉

De eerste week nazorg

Met verzorgingstips (de eerste 2 dagen 5x per dag zachtjes afdoen met een watje met water en daarna insmeren met bijgeleverde vaseline, na die 2 dagen nog 2 weken 2x per dag, 2 weken niet in de zon, niet zweten én niet zwemmen en vooral NIET AANKOMEN) kon ik naar huis. Het voelde de rest van de avond best gevoelig en ik was ’s avonds de hele tijd bang om op mijn buik te slapen, bang dat ik er dan open zou halen. In de eerste week ben ik zelfs ’s nachts wakker geworden dat ik eraan zat te krabben en wist dat dat niet kon (irritant hoor, een pulker zijn). Op mijn buik slapen heb ik inmiddels afgeleerd.

Rood en opgezwollen

Op de eerste dag waren mijn wenkbrauwen voor al heel rood en opgezwollen van het tatoeëren. Ook was de inkt heel rood en heftig. Dat vervaagt nog én wordt koeler van toon had ze me op het hart gedrukt. Dat merkte ik inderdaad gedurende de eerste week. Langzaam kwamen de korstjes en na exact een week waren alle korstjes weg en was ook de kleur minder intens. Na een tijdje is de kleur bijna helemaal weg, maar dat komt een paar weken daarna langzaam terug.

Nabehandeling

Na 5 of 6 weken moet ik nog terug voor een nabehandeling. Eventuele gaten worden gevuld en wellicht dat we nog een tandje donkerder gaan. Voor nu ben ik elke ochtend weer blij verrast met het feit dat ik wenkbrauwen heb, die ook daadwerkelijk zichtbaar zijn. Het geeft mijn gezicht écht een andere dimensie! Het scheelt me elke ochtend veel tijd. Wel zou ik ze nog wat duidelijker willen hebben na de volgende sessie, omdat ik ze nu wat onopvallend vind als ik zwaardere oog make-up draag. Dan werk ik ze alsnog een beetje bij met poeder. De verzorging en genezing verloopt wat mij betreft helemaal naar wens en zie ook zeker niet op tegen de nabehandeling.

Heb je nog vragen over de powder brows als semi-permanente make-up? Of heb je vragen over de verzorging, nabehandeling of het resultaat? Laat het zeker achter in de reacties en ik probeer een zo goed mogelijk antwoord te geven (eventueel samen met de tattoo artist die ik binnenkort zie voor de nabehandeling) – Daisy

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mooi hoor! Love it! 👌🏾 ThnQ for sharing your journey! Het was heel leuk om mee te kijken! Great post!

  Fijn weekend!
  Hugz and Kisses,
  Miss B. x

  Like

 2. Simone schreef:

  Ik vind het echt heel mooi en natuurlijk gedaan! Kan me voorstellen dat je hier blij mee bent. Een vriendin van me heeft het ook gedaan, maar die was geloof ik minder enthousiast.

  Liked by 1 persoon

  1. Blooming-Daisy schreef:

   Oh serieus,waarom niet dan?

   Like

   1. Simone schreef:

    Zeker weten doe ik het niet maar ik denk omdat de kleur erg snel terugliep… Kost toch best veel geld zoiets natuurlijk .

    Liked by 1 persoon

   2. Blooming-Daisy schreef:

    Ja dat is zo… ben benieuwd hoe lang het blijft haha

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s