Ik stop er (even) mee

homeofdaisies.nl, werk, werken, 6 uur, werkdag, dagindeling, blij, gelukkig, blog, bloggen, bloglife, ZZP, fotograaf, opdrachten, hond

Tsja. Duidelijke titel lijkt me. Ik stop er (eventjes) mee. En ik weet dat ik niemand een verklaring schuldig ben, maar toch wil ik uitleggen waarom het de afgelopen week en de komende (??) tijd stil zal zijn op homeofdaisies.nl. 

Als je mijn weekvlogs een beetje hebt gevolgd, weet je dat het op mijn werk heel hectisch is geweest en ik best wat heb overgewerkt. Daarbij heb ik de laatste weken/maanden weer veel last van mijn lichaam. Pijn + stress + overwerken = extra veel lichamelijke klachten. Zo simpel is het rekensommetje van mijn hypermobiliteitssyndroom en fibromyalgie.

Dat uit zich momenteel in veel pijn in mijn handen en vingers. Vooral mijn rechterhand is de boosdoener, waarbij vooral mijn duim en wijsvinger slecht gaan. Ze zijn stram, dik en doen pijn, waardoor ik ze niet goed kan gebruiken. Typen gaat moeilijk. Mijn telefoon gebruiken gaat moeilijk. Zware dingen tillen, zoals een flesje water is bijna onmogelijk. Een dop eraf draaien is al helemaal the hell.

Buitenom de drukte en de pijn, staat mijn hoofd nu ook even niet naar bloggen. Dat komt mede door de tegenvallende statistieken. De blogbezoeken lopen licht terug de afgelopen maanden en interactie blijft vrijwel helemaal uit. Dat voelt alsof ik in het luchtledige typ. En dat terwijl ik wekelijks veel tijd, energie en liefde in stop. Het bedenken van onderwerpen, het schrijven ervan. Het maken en bewerken van de foto’s. Het delen op social en de reacties monitoren, berichtjes terug schrijven. Het kost allemaal tijd, die ik met veel liefde investeer, maar waar ik de laatste tijd heel weinig voor terug krijg. Te weinig.

Ik krijg dus nu eventjes geen energie van en het kost mij voor nu gewoon teveel. Daarbij vergeet ik (en jullie misschien ook wel) dat dit mijn hobby is. Hier verdien ik niks mee, behalve dat ik soms wat spulletjes opgestuurd krijg. Alle tijd en energie die ik erin steek doe ik gratis. Sterker nog: het kost me geld om te bloggen. Denk aan de domeinnaam en hosting die ik elk jaar betaal, de spulletjes die ik ervoor koop (zoals producten om te reviewen) en de afschrijving van mijn camera en laptop. Dus voor nu zet ik de laptop even uit.

Afgelopen weekend ben ik wel weer begonnen met vloggen. Ik kijk wel of ik dit weekend zin heb om die te editten (ik gok van wel, want: PARIJS!). En hoe het daarna gaat? Tsja. Dat kijk ik wel even aan. Het is voor nu belangrijk dat ik mijn eigen grenzen in de gaten houd, mijn focus op mijn werk houd en energie steek in het gezond(er) houden van mijn lichaam.

Dus voor nu: bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel. xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Simone schreef:

  Lieve Daisy, vooral het tweede deel is voor mij ook heel herkenbaar. Na een maandje probeer ik het weer wat op te gaan pakken. Neem vooral je tijd en je rust die je nodig hebt. Hopelijk tot snel weer! Xo

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Thanks babe! Ga lekker van de rust genieten en blijf in de gaten houden waar jij met je nieuwe platform heen gaat 😉 xo D

   Like

 2. Carolien schreef:

  Heel veel sterkte meid, ik ken de pijnlijke momenten van de fibromyalgie en grenzen waar ik ook veel te vaak overheen ga. Maar meid echt, je hebt maar 1 lichaam waar je je hele leven mee moet doen dus wees er zuinig op en pak de rust die je lichaam aangeeft nodig te hebben. En verder hoop ik dat je snel weer terug bent want ik vind je blog en social media heel fijn om te volgen! Veel liefs, Carolien

  Like

  1. Homeofdaisies schreef:

   Thanks babe! Ja, die strijd van grenzen voer ik al 19 jaar. Blijft geven en nemen. Bezorgt me nu wel een stuk minder stress dat ik dit weekend niet nog vanalles ‘moet’ voor de blog. Dus bij deze ga ik weer lekker afsluiten en naar buiten. xo D

   Like

  2. Homeofdaisies schreef:

   Thanks babe! Ja, die strijd van grenzen voer ik al 19 jaar. Blijft geven en nemen. Bezorgt me nu wel een stuk minder stress dat ik dit weekend niet nog vanalles ‘moet’ voor de blog. Dus bij deze ga ik weer lekker afsluiten en naar buiten. Oh en social blijf ik lekker doen hoor 😉 xo D

   Like

 3. A. schreef:

  Goed dat je dit besluit neemt als het voor jezelf niet goed meer voelt. Maar mag ik vragen wat de oorspronkelijke reden is dat je bent gaan vloggen/bloggen, etc? Is het vanuit de hype die gaande is omtrent vloggers/bloggers? Of is er voor jou een andere reden?
  Het is nou eenmaal heel lastig om als “onbekende Nederlander” vlogs/blogs te maken die anderen interesseren. En dat zegt eigenlijk niets over jou.
  Leef gewoon lekker je leven, het zal je denk ik echt énorm veel rust geven als je, voor je gevoel, niet meer alles vast ‘moet’ leggen. Do more things that make you forget to check your iPhone 😉 Succes en veel geluk!

  Like

  1. Homeofdaisies schreef:

   Als je het doet om ‘mee te doen’ of om ‘beroemd te worden’ of om ‘gratis spullen te krijgen’ ben je écht om de verkeerde redenen begonnen. Sterker nog, dan houd je het niet – net als ik – al 4 jaar vol. Dus nee, deze blog ben ik gestart omdat ik een passie heb voor schrijven en fotograferen en graag dingen wil delen. Maar nu dus even niet. Bij deze sluit ik de computer weer af en ga ik lekker naar buiten.

   Like

 4. kool-family schreef:

  Groot gelijk! Tot snel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s