Waarom ik meerdere keren op dezelfde citytrip ga

homeofdaisies.nl, travel, reizen, citytrip, bestemming, stad, stedentrip, Parijs, Berlijn, Praag, Valencia, Paris, concert

Binnenkort ga ik naar Parijs en dat is niet voor het eerst. Sterker nog: dit wordt de 4e keer dat ik de stad van de liefde ga bezoeken! Maar waarom ga ik eigenlijk vaker naar dezelfde stad, op dezelfde citytrip terwijl ik ook een nieuwe stad zou kunnen ontdekken? Ik vertel het je hier!

De eerste reden is makkelijk: Parijs was de eerste buitenlandse stad waar ik verliefd op werd. Ik heb in mijn jeugd niet veel gereisd (de vakanties met mijn ouders waren standaard naar Center Parks) en toen ik de kans kreeg om naar Parijs te gaan was ik overweldigd door de schoonheid. Wat een prachtige stad, vol architectuur, kunst en toffe mensen. De sfeer die er hangt is fantastisch en dat was gelukkig de volgende keren ook steeds weer het geval. Heerlijk dus om weer terug te keren.

Ten tweede heb ik een hele goede reden voor mijn reisje Parijs. Jochem en ik gaan namelijk naar een concert! Hier in Nederland was het vrijwel onmogelijk om kaarten te scoren en na 4x mis grijpen (met een hele chaggi Daisy tot gevolg) besloot Jochem te kijken of hij in het buitenland meer kans had. En jawel! Laat dat concert nu toevallig op vrijdag zijn. Tsja. Dan kun je niet anders dan er een weekendje van maken toch?

homeofdaisies parijs city tip trip roadtrip blablacar eiffeltoren ibis styles hotel metro belevenis fun rotterdam trein ov le mur je t'aime pigalle montmartre

De laatste keer Parijs was begin 2015

Wat ik super relaxt vind aan het bezoeken van een stad waar je al eens geweest bent, is dat er veel meer rust in je trip zit. Ik ben zo iemand die graag ALLES gezien wil hebben als ze op stedentrip is. Gevolg: na 48 uur ben ik compleet de punt af, heb ik blaren waar ik nog 3 weken plezier van heb en kan ik een week niet lopen van de spierpijn. Het vooruitzicht dat we lekker op het gemakje kunnen genieten van het chillen in een park, drankjes doen op een terras en wat hoogtepunten opnieuw bezoeken doet me goed. Geen haast! Daarbij: je weet inmiddels wat leuk is (én wat niet!) en kunt daarom selectiever zijn met wat je nog bezoekt. Scheelt je weer geld.

Ook fijn: ik weet precies hoe de metro werkt, hoe je kaartjes moet kopen en in welke delen van de stad het gezellig is en op welke terrasjes je de hoofdprijs betaald. Én ik weet dat je beter binnen in het café je drankje kunt bestellen dan op het terras, omdat ze daar meestal veel meer geld voor vragen. Je kent de gewoontes en gebruiken al wat beter en kunt je daar goed op aanpassen.

Benieuwd op welke plaatsen ik ook vaker dan eens ben geweest? Berlijn (de 2e stad waar ik verliefd op werd en zéker nog eens zal terugkeren) heb ik 2x bezocht en het eiland Rhodos heb ik ook 2x aangedaan. Waar ik graag nog een herhaalbezoekje aan zou wagen zijn Valencia en Praag.

Ben jij wel eens meerdere keren naar dezelfde plaats in het buitenland geweest? Wat vond je daarvan? Zou je dan nog eens doen? Let me know! xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sherry schreef:

  Ik ben zeker erg vaak naar Engeland geweest. Het blijft leuk. Parijs zal ik zeker een keer uitproberen.

  Liked by 1 persoon

 2. Marieke schreef:

  Ik ben ook wel meerdere keren naar dezelfde plaats geweest. Benidorm 2x, Barcelona 2x en Lloret de Mar 4x), Parijs 2x en Londen ook 2x. Als het er bevalt, waarom niet? 🙂 Veel plezier in Parijs!

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Ja precies! Ook al is nieuwe plekken ontdekken tof, soms is het fijn om al een beetje de weg te kennen. Gaat helemaal lukken hoor, heb er zin in 😁🗼

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s