VEGAN KLASSIEKE ASPERGES | RECEPT

homeofdaisies.nl, kitchen, koken, keuken, recept, vegan, asperges, klassiek, vegetarisch, veganistisch, aardappel, roomsaus

Yeah! Daar is ie dan: het eerste nieuwe recept op homeofdaisies! Zoals je wellicht weet, eet ik sinds een klein jaar veganistisch. Geen vlees, zuivel, eieren en honing dus. Wat ik dan wél eet? Nou, een heleboel! Zo maakte ik onlangs een klassiek recept voor asperges, met aardappelen, spekjes en roomsaus. Alleen dan wel passend in mijn dieet. Benieuwd hoe je het maakt? Klik dan zeker verder!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen
– 500 gram witte asperges
– 300 gram aardappeltjes
– half bakje champignons
– bakje vegan spekjes (ik gebruik die van Vivera)
– half pakje kookroom van Alpro
– scheutje havermelk
– 1 eetlepel bloem
– kruiden: peterselie, knoflook, zout, peper

Je kunt de aardappeltjes klaarmaken zoals jij het liefst wil. Je kunt ze koken of bakken. Ik stoomde ze gaar met wat kruiden en de champignons in een stoomzak in de oven. Makkelijk, want daar heb je 40 minuten geen omkijken naar.

Intussen snijd je de kontjes van de asperges af en schil je met een dunschiller het buitenste laagje eraf. Leg ze voorzichtig in een grote pan en kook ze in 15 tot 25 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).

homeofdaisies.nl, kitchen, koken, keuken, recept, vegan, asperges, klassiek, vegetarisch, veganistisch, aardappel, roomsaus

Doe de plantaardige kookroom in een steelpannetje en voeg hier een scheutje havermelk en ruime hoeveelheid knoflook(poeder) en peterselie aan toe. Laat op een zacht pitje inkoken. Voeg telkens een klein beetje bloem toe om de saus aan te dikken. Voeg op het eind nog naar smaak wat zout en peper toe. Niet te veel zout, want de spekjes zijn natuurlijk ook zout van smaak.

De spekjes bak je even kort aan in een koekenpan met olie. De vegan spekjes worden niet zo krokant als echt vlees, maar de smaak is er zeker niet minder om.

Maak het bord mooi op. Leg de aardappeltjes onderop en verdeel hier bovenop de asperges. Vervolgens is het tijd voor de spekjes en de saus.

Eet smakelijk!

Echt, het water druipt me tijdens het schrijven alweer direct in de mond. Ik vind dit zo lekker! Daarom eet ik het ook bijna elke week momenteel Haha echt genieten deze periode. Hoe eet jij jouw asperges het liefst? Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s