EEN BEETJE MEER SCHIJT HEBBEN | MIND

We moeten met z’n allen eens een beetje meer schijt hebben. Althans, dat is mijn mening. Het maakt het leven namelijk een stuk makkelijker én leuker. Jezelf minder druk maken over hoe je eruit ziet of hoe andere mensen over je denken of wat ze van je vinden. Gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt. Want dán ben je pas je ware zelf en straal je ook die positieve energie uit.

Nu heb ik mezelf nooit heel veel aangetrokken van wat anderen van mij denken of vinden. Maar nu ik de magische grens van 30 ben gepasseerd lijkt ook dat laatste beetje onzekerheid is verdwenen. Ik voel me in veel opzichten veel relaxter als het gaat om schijt hebben. Dat ik me nog minder bezighoud met anderen over me denken en wat ze van mij vinden, geeft me een vrij gevoel.

homeofdaisies.nl, zara, one piece, bathing suit, zwempak, badpak, mode, fashion trend, trendy, bloemen, cut-outs, kleurrijk, kleuren, zomer, fun

Op een feestje heb ik geen drankjes nodig om gek te doen. Dansen doe ik net zo hard en uitbundig op een liter water als op een flesje wijn. Dat maakt voor mij niks uit. Het interesseert me niet of anderen mij overdreven, te uitdagend of te.. whatever vinden. Zolang ik plezier heb en in the zone zit heb ik een leuke avond. Ik lig vooral niet wakker wat anderen daar van denken.

Benen niet geschoren en onverwacht mooi weer? Tsja, dan trek ik gewoon een korte broek of jurkje aan. Ik ga ze niet gauw nog even scheren, want dan weet ik al dat ik per direct onder de rode bultjes zit zodra de zon erop komt.  Plus: die benen zijn spierwit, bevatten blauwe plekken, putjes, bobbeltjes en haarvaten. Haar op storm? Nou en! Hond uitlaten in pyjama? No shame! Ik liet afgelopen weekend zelfs de hond uit zonder bh onder mijn t-shirt (vond ik zelf wel spannend, maar tijdens het wandelen super fijn en bevrijdend, want het was al zo warm op de vroege ochtend en bh’s zijn met hun dikke stof weinig luchtdoorlatend).

En op de foto hierboven eet ik Trdlnik, ook wel bekend als Chimney. Een origineel Tsjechisch recept, waar ze vast boter, ei en/of melk in hebben gemikt. Alles behalve vegan dus. Want ja, ik eet veganistisch, maar soms, heel soms, maak ik een uitzondering. Spijbel ik een beetje. Neem ik op het terras een beetje honing in mijn thee. Of kies ik voor een broodje kaas als er niks anders te krijgen is. Of geniet ik intens van een zakje blauwe M&M’s, gewoon omdat het ontzettend lekker is. Ga vooral gillen, lieve mensen van de vegan politie. I. Don’t. Care. Ik doe alles op mijn manier en dus dus óók. Alle andere dagen ben ik met liefde en plezier vegan, maar soms ook heel eventjes niet.

Andersom probeer ik zelf ook minder bezig te zijn met een mening vormen over anderen. Iedereen ziet er anders uit, iedereen heeft zijn eigen stijl, zijn eigen lichaamsvorm en eigen manieren. En omdat iemand niet binnen jouw kaders valt, betekent niet dat dat slecht is. Natuurlijk zit het in onze natuur om te oordelen, maar daar wil ik vanaf. Live and let live. En heb gewoon een beetje meer schijt. Geloof me. Daar wordt iedereen een blijer mens van ♡

Ben jij (onbewust) bezig met hoe je overkomt op anderen? Pas jij jezelf aan om binnen de kaders te vallen of heb jij ook een beetje schijt? Ik ben super benieuwd hoe jij hierin staat! Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb op dat vlak erg geworsteld met mezelf. Paste mezelf constant aan naar het ideaalbeeld van een ander. Inmiddels is dit gelukkig veeeeel minder en kan ik beetje bij beetje meer schijt hebben aan de mening van anderen. Dit voelt heel bevrijdend maar ik heb nog wel een lange weg te gaan. Je blog zegt precies wat ik eigenlijk zou moeten denken, bedankt voor deze eye opener 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Goed bezig Manuela! Het is inderdaad niet iets wat je van de een op de andere dag kunt omschakelen, maar zo te horen ben je goed op weg. Succes en als je je weer eens zo voelt, gewoon nog eens mijn blog lezen voor een extra dosis schijt😜

   Liked by 1 persoon

   1. Haha dat zal ik zeker doen, bedankt 🙂

    Liked by 1 persoon

 2. sienwevers schreef:

  🙌🏻🙌🏻🙌🏻

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s