4×6 IS THE BEST | WORK

homeofdaisies.nl, werk, werken, 6 uur, werkdag, dagindeling, blij, gelukkig, blog, bloggen, bloglife, ZZP, fotograaf, opdrachten, hond

Sinds een maandje heb ik een nieuwe baan. Ik werk 24 uur. Toen me de vraag werd gesteld welke dagen ik wilde werken twijfelde ik even. Jochem is op vrijdag vrij en werkt op zaterdag, dus eigenlijk liever dan vrij. Maar er werd wel gevraagd de dagen te spreiden over de week, zodat er altijd wel iemand aanwezig zou zijn. Toen stelde ik voor om 4×6 te gaan werken en dat is de beste keuze ooit!

Ik werk dus 4 dagen van 6 uurtjes. Dat betekent in de praktijk dat ik om half 8 ’s morgens in de auto stap en om 3 uur thuis de deur weer open doe. Ideaal! Op kantoor werd door diverse mensen gevraagd of ik kinderen had. Logisch, want dat is vaak de reden dat (vooral vrouwen) kortere werkdagen hebben. Dat is voor mij natuurlijk niet van toepassing, maar het scheelt wel enorm met Bentley. Ik hoef nu namelijk niks te regelen om hem tussen de middag uit te laten. Hij redt het makkelijk tot ik thuis kom. Eenmaal thuis zet ik mijn tassen weg en gaan we meteen een grote ronde lopen van 30-50 minuten!

Dat wandelen na het werk vind ik perfect om de werkdag achter me te laten. Ik ben lekker buiten, in de natuur, klets en speel met Bentley en kan mijn hoofd leeg maken. Of ik bedenk juist leuke onderwerpen voor mijn blog of maak alvast een planning voor de week. Eenmaal thuis kan ik nog even rustig genieten van een kop koffie en heb dan nog alle tijd om iets voor mijzelf te doen!

homeofdaisies.nl, werk, werken, 6 uur, werkdag, dagindeling, blij, gelukkig, blog, bloggen, bloglife, ZZP, fotograaf, opdrachten, hond

Elke maandag is bijvoorbeeld schoonmaak dag. Ik stof alles af, poets de wc’s en de badkamer. Geef de plantjes water, verschoon het bed, draai wasjes en doe de boodschappen. Heerlijk, want zo kan ik het in mijn eigen tempo doen omdat er niemand anders thuis is. Gemiddeld heb ik nog 2 uur voordat Jochem thuis komt van zijn werk en ik moet gaan koken. Op de dagen dat ik niet aan het huishouden ben, besteed ik die tijd aan het schrijven van blogs, het maken van foto’s en/of video’s of het uitwerken van ZZP opdrachten.

Toen ik nog 4×8 werkte gebeurde het heel vaak dat ik na het eten nog de laptop open klapte om voor mezelf te werken. En vaak ben je dan niet op te top van je energie. Je hebt er immers al een hele dag opzitten! Daarnaast schoot het huishouden er vaak bij in. Nu lijkt het wel of mijn leven veel georganiseerder is. Alsof ik meer tijd en rust heb. En als ik eens een (lichamelijk) mindere dag heb, is dat niet erg. Dan kan ik genieten van de paar uurtjes niks die ik heb voordat ik aan het eten begin.

homeofdaisies.nl, werk, werken, 6 uur, werkdag, dagindeling, blij, gelukkig, blog, bloggen, bloglife, ZZP, fotograaf, opdrachten, hond

Buitenom dat ik meer tijd voor thuis en mijn ZZP werk heb, vind ik dat ik mijn tijd op kantoor veel productiever indeel. Ik ben meestal voor de drukte op kantoor, waardoor ik mijn mails al heb afgewerkt voordat iedereen binnen valt. Ook heb ik de tijd om rustig dingen in te lezen, teksten te redigeren of nieuwe projecten te starten. En in de middag kan ik meestal niet meer dan 1 overleg inplannen, dat vind ik ook fijn (van vergaderen word je zo suf!) Om half 3, wanneer iedereen juist op de toppen van zijn kunnen zit, zet ik lekker de computer uit en taai af naar huis. Om met mooie dagen als deze, lekker in mijn korte broek en hemdje in de zon blogjes te tikken.

Goed bezig of niet? 😉

Overigens ben ik niet de enige die pro 6-urige werkdagen is. Uit Zweeds onderzoek blijkt ook dat je in 6uur net zoveel doet als in 8 uur. Je bent dus productiever! Plus: werknemers zijn veel blijer én gezonder omdat ze meer vrije tijd hebben. (Als je meer over dit onderzoek wilt lezen, op Google is van alles te vinden hierover). Tijd dat ook bedrijven in Nederland dat gaan invoeren. Zou dit iets voor jou zijn? Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s