FAVORIETE WOONITEM VAN KATJA | PRONKSTUK

homeofdaisies.nl, DailyGreenspiration, pronkstuk, woonitem, wonen, home, interieur, gastblog

Vorige maand deed ik een oproep om jouw favoriete woonitem in te sturen. Wat heb ik daar ontzettend veel leuke reacties op gehad, dank je wel! Nu is het natuurlijk tijd voor mij om een aantal van deze ‘pronkstukken’ met de rest van de wereld te delen. Ik trap af met Katja van de blog DailyGreenspiration. Zij vertelt over haar houten rekje.

– foto credits: Katja DailyGreenspiration –

Wat is het woonitem waar jij het meest trots op bent?
Het is een houten rek dat taps toeloopt met 3 ‘verdiepingen’ en aan de zijkant planken die je naar wens kunt uitklappen en vastzetten met houten steunen.

Op welke plek in je woning staat dit item? Waarom hier?
Wij zijn onlangs verhuisd naar een boerderij in Drenthe en daar werk ik op de zolderverdieping. Ik heb in mijn kantoor alleen schuine wanden en kan er bijna geen hoge kast kwijt. Dit rek paste precies  op de plek waar ik ‘m wilde hebben!

homeofdaisies.nl, DailyGreenspiration, pronkstuk, woonitem, wonen, home, interieur, gastblog

Waarom ben je zo trots op dit woonitem? Zit er een verhaal achter?
Bij één wand op mijn kantoor kon ik een wat hoger rek neerzetten. Ik zocht een eyecatcher om
planten en mijn botanische verzameling uit te stallen. Ik blog en publiceer over groene onderwerpen en natuur en maak ook verzamelcollages met natuurlijke elementen. Soms vind ik een bloem of tak zo mooi dat ik er langer naar wil kijken. Die droog ik en zet ik in een glazen stolp of vaas. Die items wilde ik graag een beetje aardig groeperen. De glazen lantaarn met koperen randen heb ik gevonden in een kringloopwinkel en die past er supergoed bovenop. Elke dag als ik mijn kantoor binnenkom, word ik blij van dit meubel en alles wat  er in staat. Het is echt mijn botanische pronkrek, waar ik ook steeds weer wat aan verander!

Wanneer kocht/kreeg je dit item?
Ik heb ‘m enkele weken geleden gekocht via Marktplaats. Ik zocht een rek of boekenkast, en vond uiteindelijk dit te gekke ding in een nabijgelegen dorp. Hij stond bij iemand in de schuur. Ik heb zelf nog nooit eerder zo’n soort meubelstuk gezien.

homeofdaisies.nl, DailyGreenspiration, pronkstuk, woonitem, wonen, home, interieur, gastblog

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan?
Ik zie veel inspiratie op Instagram en Pinterest voorbijkomen, maar let ook op etalages in steden. Ik volg de Insta-accounts van enkele toffe groene Nederlandse zaken zoals Groene Vingers in Delft, Oerwoud in De Bosch en Wildernis in Amsterdam, maar ook van Jardinière Sauvage uit Parijs. Ik ben dol op tweedehands en vintage spullen, dus Marktplaats en kringloopwinkel zijn voor mij ook een grote, spontane inspiratiebron.

Dank je wel voor je bijdrage Katja! Dit is wel een rekje die ook in mijn woning zouden passen. Wil jij ook jouw pronkstuk terugzien in deze rubriek? Stuur me dan even een mailtje! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s