JE FOTO’S EN VIDEO’S BEWAREN | TIPS & TRICKS

homeofdaisies.nl, foto's video, backup, opslaan, bestanden, bewaren, computer, laptop, harde schijf, externe harde schijf, SD-kaart, USB stick, blogger, bloglife, fotograaf, videograaf, vlogger, vlog, uitleg, tips&tricks

Het lijkt mij de grootste nachtmerrie: alle foto’s en video’s die je ooit gemaakt hebt kwijt te raken. Het overkwam een vriendin van me. Vreselijk! Nu staat er wel een hoop op Facebook en Instagram, maar de originele krijg je niet meer terug. Om dat te voorkomen is het heel belangrijk je foto’s goed te bewaren en op te slaan. Vandaag deel ik je mij tips & tricks.

Maak je vooral foto’s en video’s met je telefoon? Dan is het wellicht handig om deze (automatisch) te uploaden in de cloud. Programma’s als iCloud en Dropbox zijn hier zeer geschikt voor. Voordelen is dat je er altijd en overal bij kunt. Een kwestie van inloggen en je kunt bij je bestanden. Een nadeel is dat de beveiliging niet 100% te garanderen is. Maar zolang je geen nudes bewaart zou het geen probleem moeten zijn. Ik heb zelf meerdere Dropbox accounts die helaas helemaal vol zitten. Zelf ben ik inmiddels aan andere oplossingen gegaan.

Je kunt je bestanden ook – lekker oldskool- op USB sticks bewaren. Handzaam, makkelijk mee te nemen en veilig. Alleen is het nadeel dat deze qua geheugen niet super groot zijn. Zeker als je zoveel foto’s en grote video bestanden hebt als ik, zijn ze binnen no time gevuld.

homeofdaisies.nl, foto's video, backup, opslaan, bestanden, bewaren, computer, laptop, harde schijf, externe harde schijf, SD-kaart, USB stick, blogger, bloglife, fotograaf, videograaf, vlogger, vlog, uitleg, tips&tricks

Als je dus veel en groot formaat bestanden hebt, is het verstandig te kijken naar grotere geheugen opties. Dan kom je al snel uit op een externe harde schijf. Dit is eigenlijk een grotere versie van de USB stick. Je steekt deze via een USB kabel in je computer en kunt zo de bestanden erop slepen. Externe harde schijven zijn er in diverse formaten en snelheden te krijgen en hebben wel een geheugen tot 8TB. En omdat ze best wat groter zijn, zul je deze niet zo snel kwijt raken als bijvoorbeeld een geheugenkaartje of USB stick.

Een tijdje terug was mijn externe harde schijf van 1TB vol en was het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Ik twijfelde erg welk formaat ik moest nemen, maar besloot – met het oog op de toekomst én omdat de foto en video bestanden alleen maar groter worden – toch voor 4TB te gaan. Het is een flink apparaat, maar hij is behoorlijk snel en had binnen 2 uur alle foto’s en video’s van de afgelopen 8 maanden gebackupt. Helemaal blij! Zo kan ik meteen mijn laptop een beetje leeg maken, zodat die weer wat sneller wordt.

Plan regelmatig momenten in waarbij je je bestanden veilig opslaat. De beelden van mijn telefoon zet ik bijvoorbeeld wekelijks over op mijn laptop (mede doordat mijn telefoon snel vol raakt en ik wel alle bestanden wil bewaren). Daarnaast probeer ik wel elk kwartaal alles op de externe harde schijf te kopieren. Zo blijft alles netjes bewaard en hoef ik niet bang te zijn dat ik iets kwijt raak. Wel zo’n fijn gevoel als blogger, vlogger én fotograaf!

Hoe sla jij jouw bestanden op? Bewaar je ze nog op andere plaatsen? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s