OP VAKANTIE MET JE FAMILIE | TRAVEL

homeofdaisies.nl, hoe overleef je vakantie met je familie, family, vacation, vakantie, huisje, weekend, midweek, samenzijn, dingen doen, ondernemen, zwembad, bowlen, zwemmen, plaza, honden, bingo, bad

De één moet er niet aan denken, de ander kan er geen genoeg van krijgen: op vakantie met je familie. Het blijkt nogal een ‘dingetje’ te zijn als ik in mijn omgeving rondvraag doe. Zo ging de één zodra het kon alleen nog maar zonder ouders weg, terwijl de ander nog altijd regelmatig met familie de hort op gaat. Ik behoor zelf een beetje in die tussencategorie. Maar hoe overleef je een vakantie met je familie?

Als kind gingen wij niet zo vaak op vakantie. Alleen eens in de paar jaar naar een huisje van Center Parcs, die niet al te ver rijden was. Mijn jeugdherinneringen daarvan zijn dan ook vooral heel gezellig en knus. Op maandagmiddag de auto uitladen bij het huisje en op vrijdagmorgen alles er weer terug in stoppen. Af en toe naar het zwembad, lekker veel lopen in de bosrijke omgeving en na het eten een spelletje doen aan de keukentafel. En voor mij persoonlijk: lekker vaak in bad, want die hadden we thuis niet!

homeofdaisies.nl, hoe overleef je vakantie met je familie, family, vacation, vakantie, huisje, weekend, midweek, samenzijn, dingen doen, ondernemen, zwembad, bowlen, zwemmen, plaza, honden, bingo, bad

We hebben gelukkig veel dezelfde hobbies 😉 

Een paar jaar geleden hebben mijn broertje en ik – na heel wat jaren – onze Center Parcs avonturen terug aangewakkerd. Mijn ouders hadden in dat jaar allemaal jubilarissen (qua leeftijd én getrouwd zijn) en wij hadden het idee om gezellig, ouderwets, een huisje te huren. Mijn ouders waren super verrast en dat midweekje beviel zo goed, dat we het erin hebben gehouden. Binnenkort gaan we weer en ik zie er in elk geval al erg naar uit.

Maar goed, alles leuk en aardig. Als je volwassen bent, ben je gewend om je eigen dingen te doen. Zeker als je niet meer met z’n allen in één huis woont. Het vergt daarom nogal wat aanpassingsvermogen om dit (al is het maar voor een paar dagen) wel weer te doen. Want waar de één liever uitslaapt, is de ander het liefst al vroeg in de ochtend activiteiten aan het ondernemen. En waar de één na het eten lekker uitgebreid in bad wilt, gaat de ander liever naar het zwembad. En hoe verdeel je de taken qua boodschappen doen, koken en opruimen? Hoe pak je dat aan?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: maak hierover goede afspraken. Wanneer ga je bijvoorbeeld als hele groep op pad en wanneer is er tijd om ook iets alleen of met je partner te doen? Welke activiteiten wil je samen ondernemen en welke individueel? En ja, zorg ook echt dat je dingen los van elkaar doet. Mijn ouders zul je bijvoorbeeld écht niet in het zwembad treffen. Maar we vinden het wel leuk om een uurtje met het hele gezin te gaan bowlen. Sommigen willen ’s avonds naar de bingo, terwijl ik liever in bad lig. Allemaal, helemaal prima. Hetzelfde geldt over de kosten. Ga je dat eerlijk delen, is er één iemand die alle rekeningen betaalt of rekent ieder voor zich af? Bespreek dit alles voordat je vertrekt, zodat iedereen hier helderheid over heeft en er tijdens de vakantie geen scheve gezichten zijn.

homeofdaisies.nl, hoe overleef je vakantie met je familie, family, vacation, vakantie, huisje, weekend, midweek, samenzijn, dingen doen, ondernemen, zwembad, bowlen, zwemmen, plaza, honden, bingo, bad

En vergeet ook niet te genieten van de momenten die je samen hebt. Hoe bijzonder is het dat iedereen er nog is en je de mogelijkheid hebt om dit te delen? ❤

Ga jij (nog) wel eens met je ouders/familie op vakantie? Hoe vind je dat? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lotuswritings84 schreef:

  Hele goede tips, zeker dat je vooraf afspraken moet maken over geld en de planning. Wij gaan soms met mijn ouders weg, ook bijvoorbeeld een paar weken achter elkaar naar fuerteventura en een week naar Kreta. Nu mijn zusje en ik allebei nieuwe partners hebben, gaan we nog steeds. En ik vind het heerlijk. Gezellig kletsen, spelletjes doen of erop uit. Iedereen heeft de ruimte om te doen wat hij of zij wil en je bent toch samen.

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Helemaal mee eens! Super tof dat jullie dat is ook nog steeds doen met veel plezier 😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s