WAT TE DOEN TEGEN STATISCH HAAR? | HAIR

homeofdaisies.nl, statisch haar, haar, haren, pluizig, winter, knetter, olie, verzorging, haarverzorging, haarlak, kammen, borstelen, tips, haartip, kapper, hair

Hallo koning winter, het is begin maart. Waarom ben je hier? In mijn optiek vooral om kneiterhard *pun intended* mijn coupe te verpesten, want dit gaat nergens heen. Of alle kanten op juist, want mijn haar gaat alle kanten op, behalve de juiste. Maar wat kun je nu het beste doen tegen dat statische, onhandelbare haar? Ik heb een paar gouden tips!

Zit je ook met je handen in het haar deze dagen? Nou, dat is niet zo gek. Dat komt doordat de lucht heel doog is (er zit dus weinig vocht in). In combinatie met de koude buitenlucht én de warme binnenlucht omdat de kachel lekker staat te loeien, zorgt voor onhandelbaar en statisch haar. Wat allemaal nog verder verergert wordt door het gebruik van (wollen) mutsen en sjaals. Knetter de knetter! Gelukkig er een remedie. En dat is zorgen dat je haar zoveel mogelijk vocht behoudt.

homeofdaisies.nl, statisch haar, haar, haren, pluizig, winter, knetter, olie, verzorging, haarverzorging, haarlak, kammen, borstelen, tips, haartip, kapper, hair

“Leuk Dais, maar met een natte kop buiten lopen is natuurlijk vragen om een longontsteking,” zul je denken. Eens, eens. Dus dat is ook het laatste wat ik zou adviseren. Je haar bevat van nature vocht en het is dus van belang om die goed binnen de haarschubben te houden. Want hoe meer vocht het bevat, hoe minder statisch én onhandelbaar het gaat zijn.

Het gaat hier vooral om keuze van welke haarverzorgingsproducten je gebruikt. In de winter heeft je haar behoorlijk wat te verduren, dus kies vooral rijke en wat meer vette producten die je haar verzwaren. Vergeet sowieso niet een goede conditioner te gebruiken na het wassen. Wrijf daarnaast, op handdoek droog haar, direct een paar druppels olie door de losse haren (lees: niet op de haaraanzet of hoofdhuid!) en laat het aan de lucht drogen. Vermijd deze dagen zoveel mogelijk de föhn, krul- of stijltang. Deze drogen je haar erg uit, wat het alleen nog maar erger maakt.

homeofdaisies.nl, statisch haar, haar, haren, pluizig, winter, knetter, olie, verzorging, haarverzorging, haarlak, kammen, borstelen, tips, haartip, kapper, hair

Is je haar helemaal droog na het wassen en is het nog steeds pluizig en/of statisch? Verdeel dan nogmaals wat druppels olie in je haar. Je kunt hier speciale haarolie voor gebruiken zoals deze van Kruidvat of van Gliss Kür. Of duik even je keukenkastje in, want olijfolie en kokosvet zijn ook prima. Wrijf de olie eerst goed tussen je handen en verdeel dan voorzichtig door je losse haren.

Een andere tip: probeer zoveel mogelijk je haar borstelen en kammen te vermijden. Zeker wanneer je een metalen variant gebruikt, is de kans groot dat je je haar júist statisch maakt. Kun je toch niet zonder ongekamde coupe het huis verlaten? Spray dan vooraf wat haarlak op je borstel. Dit werkt als een soort beschermlaag tussen de borstel en je lokken. Sowieso is haarlak een fijn product om je coupe wat te temmen.

homeofdaisies.nl, statisch haar, haar, haren, pluizig, winter, knetter, olie, verzorging, haarverzorging, haarlak, kammen, borstelen, tips, haartip, kapper, hair

Ondanks bovenstaande tips nog steeds onhandelbaar haar? Ga dan voor het grove geschut en ga je lokken te lijf met wax of gel. Gebruik ook een voedend haarmasker en laat deze een nachtje zitten. Of slaap met een flinke dosis kokosolie in je haar en was dit de volgende ochtend uit. En als het dan nóg niet werkt, adviseer ik een enkeltje naar de zon 😉

Heb jij erg last van statisch/pluizig haar deze periode? Heb jij nog een andere tip om je lokken deze dagen in bedwang te houden? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Haar-tips kan ik altijd gebruiken!

  Liked by 1 persoon

 2. mirjam_hart schreef:

  Wat schrijf je leuk!
  Ik loop dehele dag met een pluizige bos dat niet te temmen lijkt, dus ik moet maar eens aan de slag met je tips.
  Dankjewel!

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Dank je wel voor het compliment 😄 Hopelijk helpen de tips jou ook! Xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s