CUSTOM MADE KOLONIALE KAST | INTERIEUR

homeofdaisies.nl, koloniale kast, diy, custom made, huis, interieur, interior, home, kleur, verf, schilderen, tweedehands, kringloop, marktplaats

Toen Jochem en ik verhuisden naar een grotere woning, hadden we wat nieuwe meubels nodig om de ruimte een beetje te vullen. Op Marktplaats stuitte ik op een hele toffe, koloniale TV-kast voor slechts een paar tientjes. Het idee was altijd al om hem aan te passen en te schilderen naar onze smaak, maar naast dat het er steeds niet van kwam vonden we de kast stiekem ook wel mooi in originele staat. Tot pas Jochem toch zin kreeg om hem aan te passen zodat hij nu perfect in ons interieur past!

Je kent hem misschien wel vanuit de vlogs of vanuit oudere interieur blogs. De koloniale kast. Hij is groot, log, donker eiken en was ingedeeld als TV-kast. Je weet wel, vroeger deden ze graag de deurtjes dicht nadat ze klaar waren met kijken. Dat was ook zeker niet waar wij dit zwaargewicht voor gebruikten. Hij deed dienst als onze drankkast én adminstratie opslag. Lekkere combinatie ook 😉

homeofdaisies.nl, koloniale kast, diy, custom made, huis, interieur, interior, home, kleur, verf, schilderen, tweedehands, kringloop, marktplaats

Dat is na de aanpassing wel anders! De kast was van origine behoorlijk diep, wel 60 centimeter. Daardoor nam hij niet alleen in de breedte, maar dus ook in de diepte veel ruimte in beslag. Jochem besloot daar iets aan te doen en er zo’n 20 centimeter vanaf te halen. Daarnaast waren er weinig plankjes in de orginele kast. Ook hier ging hij iets aan doen.

Het plan was from the get go al om er – naast onze flessen drank – ook onze bekers en glazen in te bewaren. Ik wilde heel graag mijn wijn- en champagneglazen laten hangen. Dit hadden ze in het restaurant waar ik tijdens mijn studie werkte ook, en dat vind ik prachtig! Ik ben dus super blij dat Jochem dit heeft kunnen bewerkstelligen. Het bovenste plankje is niet zo hoog, perfect voor de borrelglaasjes.

homeofdaisies.nl, koloniale kast, diy, custom made, huis, interieur, interior, home, kleur, verf, schilderen, tweedehands, kringloop, marktplaats

Als klap op de vuurpijl monteerde hij óók nog eens een hele toffe LED-strip aan de binnenkant. Zo kun je perfect zien wat er in de kast staat. Werkt ook nog eens handig met een afstandsbediening, dus je kunt hem voor opening van de deurtjes al aanzetten.

homeofdaisies.nl, koloniale kast, diy, custom made, huis, interieur, interior, home, kleur, verf, schilderen, tweedehands, kringloop, marktplaats

Het was je op de foto natuurlijk al opgevallen, maar hoe tof is de verf? Dat is dezelfde kleur als die je op de muur in mijn kantoor vindt. Het is Perfection extra matte in de kleur Sea Green. Jochem heeft eerst het beslag eraf gehaald. De kast is vooraf goed ontvet, met de kwast geschilderd en daarna teruggeschuurd en met een krabber stukjes origineel teruggebracht. Dit geeft een oud effect en zorgt ervoor dat de kleur iets minder heftig oogt.

Ik ben echt super blij met de kast. Hij past perfect in onze keuken, waar de mint-kleur veelvuldig terugkomt. En in ons hele huis zie je ook metalen voor de industriële stijl. Daarnaast is de indeling super praktisch en ik word er elke dag weer vrolijk van! Heb jij een bijzonder DIY projectje in jouw interieur staan? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. curly creative schreef:

  Tof Dais, mooi kleurtje ook. Wij lieten onze oude servieskast ook pimpen en die staat nu mooi te zijn als kledingkast van ons meisje. Een verfje doet zo veel!

  Liked by 1 persoon

 2. kool-family schreef:

  Waaaw, prachtig!!!
  Ik had vroeger ook zo een kast, heb die ooit overschilderd en veel spijt van…

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Ah jammer! In theorie kunnen we deze weer in originele staat terug schuren mochten we dit beu worden. Hij is massief dus door en door hout. Alleen wordt dat wel een rotklusje met al dat snijwerk 🙈

   Liked by 1 persoon

 3. diyaata schreef:

  Wauw hij is echt prachtig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s