BRIEF AAN MIJN 20-JARIGE IK | PERSOONLIJK

homeofdaisies.nl, brief aan mijn 20-jarige ik, schrijven, brieven, brief, verleden, keuzes, leven, life lessons, levenslessen, liefde, vriendschao, studie, school, toekomst, genieten, uitgaan, vriendinnen, groeien,, opgroeien, persoonlijk

Een maand geleden werd ik 30. Mán wat zag ik daar tegenop! Al vanaf mijn tienerjaren dacht ik dat ik op mijn 30e mijn leven wel voor elkaar had. Echt volwassen zou zijn. Met zoveel dingen waar ik niet aan wilde denken riep ik standaard “Pas na mijn 30e hoor!”. Boy was I wrong, want zo volwassen en serieus voel ik me niet, en mijn leven heb ik voor mijn gevoel ook nog totaal niet op de rit. Daarom schrijf ik vandaag een brief aan mijn 20-jarige zelf. De lessen die ik inmiddels heb geleerd, de dingen waar ik haar voor zou willen behoeden en die ik haar had willen meegeven, deel ik hier.

Lieve 20-jarige Daisy,

Wat goed van je dat je de keuze hebt gemaakt om te stoppen met je opleiding in Rotterdam en te switchen naar Communicatie in Vlissingen. Scheelt toch wel een hoop energie hè, niet meer elke dag zo ver met de trein. Neem je studiegenoten goed in je op: met een aantal mensen zul je straks nog steeds goed contact houden, je vrienden mogen noemen. Een heel fijn vooruitzicht!

Stop met twijfelen over dat half jaartje buitenland. Dat moet je gewoon doen. Je krijgt er spijt van, echt, want als je 30 ben doe je het niet meer. Houd sowieso op met dingen laten voor je vriendje. Je weet het nu nog niet, maar dat duurt niet voor altijd. Je hebt nog een leuke tijd voor de boeg samen, maar ontplooi ook je eigen wensen, dromen en kwaliteiten. Dat ben je waard. Echt. Oh en je gaat het nooit geloven: maar je bent over 10 jaar getrouwd! HA! Iemand heeft je zo ver gekregen haha, hoe hard je ook altijd ‘nooit’ roept nu.

Probeer ook eens meer in het hier en nu te leven. Je leeft zo met je hoofd naar de toekomst toe, dat je niet ziet wat er om je geen gebeurt. Je mag nu óók al genieten! Je probeert veel te volwassen en verantwoordelijk te zijn. Dat zijn goede eigenschappen, zeker, maar laat je ook af en toe eens lekker gaan. Ga feesten! Niet altijd alleen maar hard werken en studeren. Geniet!

En geloof het of niet, maar die chagrijnige vriendin van Marije wordt straks je beste vriendin. Ik weet het, dat kun je je nu écht nog niet voorstellen. Maar het is wel zo. Zij zal je opvangen als je relatie uitgaat en je vriendinnen je laten vallen. Zij neemt je mee op sleeptouw. Een vriendschap om te koesteren. Misschien moet je nu alvast eens proberen met haar te praten aan de ontbijttafel.

Ik weet niet precies of je het nu nog doet, maar als je nog blogt: stop daar niet mee! Het is een hobby die je over heel wat jaren wederom zal oppakken, maar net in een golf wanneer iedereen het gaat doen. Nu is het nog opkomend en kun je jezelf profileren. Denk wel na wat je post, want ja, er zijn mensen die het daadwerkelijk lezen. Niet zo ongenuanceerd je mening door de strot duwen! Je hebt schrijftalent, benut dat. Dat zal je in de toekomst ook helpen.

Als laatst wil ik je meegeven, dat je goed bent zoals je bent. Laat je niks anders wijsmaken. Je bent niet dik. Rood haar en sproetjes zijn mooi. Ze maken jouw uniek! Je bent slim, werkt hard en staat het liefst voor iedereen klaar. Houd dat vast.

Je komt er wel. Al is het met vallen en opstaan.

xo 30-jarige Daisy

homeofdaisies.nl, brief aan mijn 20-jarige ik, schrijven, brieven, brief, verleden, keuzes, leven, life lessons, levenslessen, liefde, vriendschao, studie, school, toekomst, genieten, uitgaan, vriendinnen, groeien,, opgroeien, persoonlijk

Heb jij wel eens een brief aan je jongere óf toekomstige zelf geschreven? Wat vind je er bijzonder aan? xo Daisy 

In dit kader schrijf ik ook nog een brief aan mezelf, die ik over een jaar mag teruglezen. En één die ik pas over 3 jaar mag openen. Ik ben zo benieuwd of mijn korte termijn toekomstdromen mogen uitkomen. En hoe anders ik dan misschien in het leven sta. Als ik zie hoe ik als persoon ben gegroeid het afgelopen jaar, kan ik alleen maar dromen hoe ik er dan bij sta. 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Simone schreef:

  Wat leuk om te lezen. Pas geleden heb ik ook zo’n artikel gemaakt, maar dan schreef ik het aan mijn 18 jarige zelf. Ook wel confronterend vond ik het. Maar het deed me wel inzien dat ik echt wel wat heb bereikt de afgelopen jaren.

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Mijn leven nu is zo anders dan ik toen dacht. En terug kijkend had ik sommige dingen liever anders gedaan. Maar Ja, als je alles van te voren weet 🙈 Ben wel super benieuwd of ik over een jaar en over 3 jaar mijn doelen en dromen heb bereikt…

   Like

 2. kool-family schreef:

  Wat een leuk idee! Ik heb dit nog nooit gedaan,’maar misschien doe ik dit ook wel een keer…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s