GELUISTERDE BOEKEN NA 1 MAAND STORYTEL | BOEKEN

homeofdaisies.nl, storytel, app, boek, boeken, gratis, proberen, test, review, lezen, voorlezen, luisterboek, luisterboeken, titels, Nederlands, Netflix

Mijn maand gratis Storytel is bijna voorbij. Tijd voor een recap. Wat is de status, hoeveel en welke boeken heb ik ‘gelezen’ en welk type boek werkt het beste voor mij? Ik neem je mee in mijn Storytel avontuur van de afgelopen maand! 

Ik was zelf benieuwd wat ik ervan zou vinden, het luisteren van boeken. Zoals ik in de vorige post al schreef, was ik bang dat ik snel afgeleid zou zijn. Dat is soms wel het geval moet ik zeggen. Je kan er veel dingen naast doen, maar berichtjes lezen of schrijven gaat niet. Althans. Dat werkt voor mij niet. Verder vind ik het écht heel relaxt en luister ik veel vaker dan ik had verwacht. In 1 maand luisterde ik naar:

Toen ik je zag – Isa Hoes 
Voorgelezen door de schrijfster zelf.

Wow, wat een onwijs fijne stem heeft Isa. En omdat ze niet alleen het boek heeft geschreven maar dit ook daadwerkelijk heeft meegemaakt, maakt het nog indrukwekkender. Ik kan werkelijk niet ophouden met luisteren! Hij stond al lange tijd op mijn lijstje. Ik had hem dan ook binnen no time uit. Aanrader!

Lieve – Ronald Giphart 
Voorgelezen door de schrijver zelf

Het was nogal een omschakeling vanuit Isa om een mannenstem te horen. Ik stoorde me soms aan de manier hoe Ronald dingen uitspreekt. Maar goed, daar wen je vanzelf weer aan. Het is een lekker vlot verhaal met 2 vrouwelijke hoofdrollen, Lieve en Liv en 2 mannelijke bijrollen van Noah en Bison. Een intrigerend verhaal, waarbij het ene hoofdstuk het leven van Lieve vertelt en het andere die van Liv die moeiteloos in elkaar overlopen.

homeofdaisies.nl, storytel, app, boek, boeken, gratis, proberen, test, review, lezen, voorlezen, luisterboek, luisterboeken, titels, Nederlands, Netflix

Ragdoll – Daniel Cole
Voorgelezen door Frans van Deursen

Frans spreekt de dingen soms een beetje gek uit. De namen zijn soms meer Engels en dan weer meer Nederlands. Ik had even moeite om erin te komen, al opent het wel zeer spannend. Het gaat om een aantal politiemensen, voornamelijk hoofdpersoon Wolf. Ze vinden een lijk die nogal uitbundig gedrapeerd voor een raam in een appartement hangt. Al snel zien ze dat het niet om 1 persoon gaat maar om 6. De lichaamsdelen zijn als een lappenpop (ragdoll in het Engels) aan elkaar genaaid. De zoektocht naar de dader en de vermoorde personen brengt Wolf al gauw terug naar het verleden. Het is een heel spannend boek waardoor ik het soms echt niet kon wegleggen. Wat ik wel moeilijk vond was dat er heel veel personages in voorkomen en daardoor moeite had sommige dingen bij te benen. In een boek blader je dan makkelijk even terug om je te herinneren wie dat karakter ook alweer was, dat gaat hier iets lastiger. Daarnaast is het boek vrij lang, bijna 13,5 uur. Ik merk toch dat ik iets kortere boeken fijner vind.

Huidpijn – Saskia Noort
Voorgelezen door Carly Wijs

Wat een heerlijk boek is dit! Ik ben sowieso dol op de stijl en snelheid van Saskia en de stem van Carly is heerlijk. Ook de Engelse, Franse en plat Amsterdamse tongval vertolkt ze fantastisch. Dit boek had ik werkelijk binnen 3 dagen uit! Hoofdpersoon Anne heeft het allemaal, behalve een kindje. Het boek begint in de Duitse IVF-kliniek waar ze de zoveelste behandeling ondergaat. Op het moment dat de arts vraagt om het zaad van haar vriend zegt hij dat hij het niet langer kan en haar verlaat voor een ander. Als ze er die dag ook nog achter komt dat ze haar baan kwijt is lijkt alles in duigen te vallen. Zoals gezegd zit er lekker veel snelheid en spanning in. Al na 25 minuten luisteren wilde ik die gozer door het beeldscherm trekken en hem een tik verkopen. Je wordt het verhaal mee ingezogen. Héérlijk! En naar Carly zou ik eindeloos kunnen luisteren.

Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen
Voorgelezen door Jan Meng

Ik denk dat Jan de perfecte stem heeft om Hendrik Groen te vertolken. Een man van 83 jaar (en 1/4 om precies te zijn) schrijft vanaf 1 januari in zijn dagboek over het leven in een bejaardenhuis. Ik ben pas vanochtend begonnen (op de valreep!) en heb mezelf moeten dwingen het weg te leggen om deze blogpost te tikken. Wat een heerlijke, herkenbare kneuterigheid. Slimme observatie. De spanning en sensatie van de alledaagse sleur. Ik ga gauw weer verder, want ik ben pas half februari en kan niet wachten tot het december is bij meneer Groen!

Wow, ik geloof niet dat ik ooit in 1 maand tijd zoveel boeken heb gelezen! Althans, als ik 10 dagen zonvakantie niet meereken want dan tik ik ook al snel een boek of 4 af. Ik vind dit echt een super ontspannende manier van lezen. Je kunt het namelijk met je ogen dicht doen. Terwijl je de was vouwt. Op de fiets zit. Het gaat snel, kost je weinig energie. Tot nu toe spreken me de Nederlandse boeken me nog het meest aan.

Heb jij nog tips van boeken die ik zeker moet gaan luisteren in de app? Wat is jouw favoriet? Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s