GOALS & DREAMS 2018 | PERSONAL 

homeofdaisies.nl, 2018, doelen, dromen, doelstelling, toekomst, dit jaar, nieuw, blog, persoonlijk, personal, lifestyle, geld, werk, financien, leven

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Althans, dat zegt men. Eerlijk gezegd ben ik daar nooit zo van. Ik geloof niet in dat hele ‘new year, new met gebeuren. Maar ik kan wel zeggen dat ik blij ben dat 2017 achter is, want dat was een behoorlijk rot jaar wat ik eigenlijk zo snel mogelijk wil vergeten. Tijd voor nieuwe dromen en doelen in 2018!

Meer vastigheid in werk
Deze stond vorig jaar ook op mijn lijstje. Het zou toch erg fijn zijn als ik uitzicht heb op meer vastigheid in werk. Nu heb ik een tijdelijk contract dat in het voorjaar afloopt. Ik heb nog geen idee of dit zal worden verlengd of niet. Best spannend allemaal, en die onzekerheid is niet leuk.

Stijging blogbezoekers
Afgelopen jaar was er – gelukkig – weer een stijging te zien in mijn blog statistieken. Niet zo groot als het jaar ervoor, maar de stijgende lijn is positief. Hopelijk groeit mijn blog, de statistieken, het aantal vaste lezers en de reacties ook in 2018 verder door.

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

Gezondheid
Ik begin 2018 al een stuk positiever op mentale gezondheid gebied. Maar ik hoop zeker het eerste halfjaar van 2018 mijn depressie volledig te verslaan. Daarnaast hoop ik dat ik dankzij mijn veganistische dieet te merken dat het met mijn reuma beter gaat, ik minder pijn heb en meer energie heb. Dat laatste merk ik al door het slikken van extra vitamine B12 (hier had ik een tekort van), ik hoor binnenkort de uitslagen van de vervolg onderzoeken of de waardes ook de goede kant op gaan.

Leven in het hier en nu
Al mijn hele leven ben ik bezig met het naar de toekomst toe leven. Daardoor vergat ik vaak te genieten van het moment. Van het hier en nu. Of ik was hier en nu veel te veel met mijn telefoon bezig. Dat ga ik dit jaar anders doen. Weg dat ding en echte herinneringen maken!

homeofdaisies.nl, werk, portemonnee, agenda, lipstick, notenreep, kruidvat, dopper, eten, werken, workit, kantoor, honger, eten, food, foodie, bloglife, officelife

Beter met de financiën omgaan
Jochem en ik zijn heel goed in met geld smijten. Vinden we iets leuk, dan kopen we het. Geen zin om te koken? Dan bestellen of uit eten. Koffie buiten de deur is sowieso lekkerder én gezelliger, films in de bios zijn mooier en het best ontspan je in de sauna. Leuk allemaal, maar het kost bakken met geld. En nu de financiële situatie iets beter is, zou je denken dat we lekker sparen. Nou niet dus, dus het is tijd om een financieel plaatje op te stellen en structureel te gaan sparen voor onze dromen en doelen.

Minstens 2 mooie reisjes maken
Op reis gaan is mijn favoriete bezigheid ooit en omdat je moet doen waar je gelukkig van wordt hoop ik dit jaar toch minstens 2 buitenlandse reisjes te maken. We gaan sowieso in het voorjaar al met de familie in een huisje in België maar ik wil minstens nog een stedentripje doen met Jochem naar een nieuwe bestemming. Of nog eens naar Parijs. Berlijn. Valencia. Oh, ook bestemmingen waar ik geweest ben blijven aanlokkelijk!

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Elke maand een kaartje sturen
Deze stond ook in 2017 op mijn lijstje en is erg goed bevallen. Mensen waarderen het juist steeds meer, een handgeschreven kaartje op de mat vinden. Het is niet meer zo normaal als dat het vroeger was en daarom wat mij betreft des te leuker om te doen! Dus als er iemand jarig, ziek of verdrietig is gaat er een kaartje op de post en soms gewoon zomaar. Als ik een leuke tegenkom waarbij ik aan iemand moet denken bijvoorbeeld of een mooie quote zie die bij die persoon past. Ik heb er alweer een paar klaarliggen om op de bus te gooien!

Meer bewegen & bewust eten
Ik zeg bewust ‘bewust’ eten, want diëten en lijnen vind ik onzin. Afgelopen september ben ik vrijwel volledig overgegaan op een veganistisch voedingspatroon en dat gaat best goed moet ik zeggen. Buiten de deur is het nog wel eens lastig, zeker hier in Zeeland. Maar vegan eten betekent niet dat ik heel gezond eet. Na de feestdagen mag er dus ook hier wel weer de rem op de consumptie van chips, chocola en andere slechte dingen. Sporten is er ook alweer een hele tijd niet van gekomen. Volgende week beginnen weer de Zumba lessen in mijn wijk, dus ik neem me plechtig voor daar heen te gaan. Lekker dansen, bewegen en nieuwe mensen leren kennen. Lijkt me leuk! En natuurlijk blijf ik veel wandelen met Bentley die me zeker afgelopen jaar al veel extra beweging heeft bezorgd 🙂

Meer structuur
Eigenlijk ben ik een enorme chaoot, en daardoor moet ik juist heel goed plannen. Dankzij mijn depressie, in combinatie met het tot 2x toe werkloos zijn, is dat nogal uit mijn systeem. Gevolg? Ik vergeet afspraken, boek mezelf dubbel in of plan mijn agenda juist zo vol dat ik geen tijd heb voor dingen die ik nog moest doen (zoals huishouden of bloggen). Heel vervelend, want niet alleen ik maar ook degene met wie ik een afspraak maak heeft daar last van. Tijd om dus meer structuur aan te brengen en beter te plannen!

Liefde & aandacht
Cliché misschien, maar ik wil meer tijd en energie geven aan liefde en aandacht. Voor Jochem, Bentley. Mijn familie. Vrienden. Maar vooral voor mezelf. Lief zijn voor mezelf, mezelf tijd, aandacht en rust gunnen.

Mijn doelen en dromen zijn misschien niet heel spannend, of met een hoge lat. Maar dat is juist mijn droom voor dit jaar. Even de lat níet zo hoog leggen voor mezelf. Rust, reinheid en regelaat. Voor mezelf, mijn hoofd, mijn lichaam. Voor mijn omgeving. Mijn werk. De storm temperen en alles langzaam weer op te bouwen.

Wat zijn jouw doelen en dromen voor 2018? Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Ik wens je een gelukkig nieuwjaar en veel succes in alles wat je onderneemt. Als je naar Parijs of Berlijn gaat, neem zeker een kijkje op mijn blog voor tips!

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Thanks! Ben er beide al aantal keer geweest dus weet aardig de weg 😉 maar zal het zeker onthouden! Jij ook een goed jaar gewenst xo

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s