29 BEFORE 30 UPDATE | PERSONAL GOALS

homeofdaisies.nl, 29 before 30, jarig, goals, doelen, 2017, bucket list, gedaan hebben, hond, pup, werk, leven, doelen bereiken, streven, op de rit, bijna 30, help, 29-jaar, verjaren, jarig zijn

Oh jongens… morgen word ik 30. Daar zie ik letterlijk al 364 dagen tegenop. Naast dat 30 ‘oud’ klinkt, voel ik de druk om volwassen te doen (want dat bén ik echt nog niet). Om het mezelf dit jaar een beetje leuk(er) te maken, bedacht ik 29 doelen die ik wilde bereiken voor mijn 30e verjaardag. Tijd om, de dag voordat het zover is, de balans op te maken. Is het me gelukt? 

#1 Alleen op reis
Deze kan ik heel kort beantwoorden. Nee, niet gelukt. Maar, ik ben wel alleen uit eten geweest én naar de bioscoop gegaan. Dit voelde voor mij al als een grote stap, want ik vind het eigenlijk dood ongemakkelijk om ergens alleen te zijn. Zal ik deze doorschuiven naar 2019?

#2 Een boek schrijven
Dit is al mijn levenslange droom. Ik heb al wel wat ideetjes, maar van écht in de pen kruipen is het nog niet gekomen.

#3 Vast werk vinden
Ik ben blij dat ik na 5 maanden thuis zitten weer aan het werk ben, maar helaas is dit wederom met een uitzendcontract. Ook zie ik nog geen vast contract in de nabije toekomst.

Tot nu toe gaat het nog niet echt goed met die doelen hè?! oh oh… 

#4 Een week écht offline zijn
Ik ben écht telefoon verslaafd. Het zou goed voor me zijn om nu, per direct, dat ding weg te leggen. Er gaan nu direct allemaal excuses door mijn hoofd (ik heb het nodig voor mijn werk, ik heb het nodig voor mijn blog, anders kan Jochem me niet bereiken). Allemaal onzin dus. Weg met dat ding! Maar: ik heb sinds een aantal weken niet meer de app van Facebook en Twitter op mijn telefoon. Zo krijg je geen meldingen meer. Heerlijk! Alleen kijken wanneer het mij uitkomt.

#5 Minstens 3 dingen van mijn Bucket List strepen
Ik heb veel toffe dingen gedaan, maar helaas geen items van mijn bucket list kunnen kruisen. Sh*t!

#6 Een brief schrijven aan mijn toekomstige ik
Ik heb dit onderwerp serieus meerdere keren op mijn blogplanning gezet, maar dan toch weer op de lange baan geschoven. Mentaal was ik gewoon niet in een goede staat om dit te doen. 

#7 Mijn streefgewicht halen
Yes! Dat is me eindelijk gelukt dit jaar. Vorig jaar oktober ben ik begonnen met afvallen. Dat ging de eerste periode super makkelijk, maar rond de feestdagen zakte het weer in. En zo heb ik gedurende het jaar wel meer gekwakkeld. Ik bleef telkens rond het gewicht hangen wat ik had op mijn bruiloft van 2 jaar geleden. Nu ik afgelopen september ben begonnen met veganistisch eten lukte het me eindelijk weer wat af te vallen. Het is niet veel, maar ik zit inmiddels ónder dat magische getal! *trots*

#8 Een nieuw land ontdekken
Nee. Dit stond wel op de planning (Boedapest, Hongarije) maar dat ging niet meer door. Wel heb ik een nieuwe stad mogen ontdekken, Valencia. En dat was écht een hele fijne vakantie.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

#9 Een lijst maken van dingen die me gelukkig maken
Afgelopen jaar is mentaal moeilijk voor me geweest, met als klap op de vuurpijl de diagnose depressie. Hier ben ik inmiddels al een aantal maanden mee bezig. Zo heb ik een cursus ‘minder piekeren’ gevolgd en ben ik onder behandeling bij een psycholoog. Ik merk écht dat ik energie haal als ik meer de focus leg op dingen die me blij maken of waar ik dankbaar voor ben. Die schrijf ik op en kan ik teruglezen op momenten dat ik me minder goed voel.

#10 Onder de sterren slapen
Het is er nu écht te koud voor, maar dat wil ik sowieso nog eens doen.

#11 Leren loslaten
Dit lukt me deels. Ik heb de afgelopen jaren al wel wat mensen losgelaten die niet meer in mijn leven passen. Voorheen kon ik daar nog veel over nadenken of me schuldig voelen. Dat heb ik niet meer. En dankzij mijn therapie leer ik ook beter met mijn emoties omgaan. Dat gaat niet altijd, maar ik leer elke dag en dat voelt goed.

#12 Vaker sporten
Uhm ja, af en aan… er zijn periodes waarin het me super goed lukt om 1 of 2x per week wat aan sport te doen, maar de afgelopen tijd bevind ik mezelf toch vaak op de bank onder een dekentje. OOPS! Maar daarentegen ben ik sowieso dagelijks wél aan de wandel want #13 kan ik ook van mijn lijstje strepen!

#13 Een puppy opvoeden
OMG kon ik een jaar geleden maar al weten dat we Bentley zouden hebben! Ik was in de kerstvakantie druk bezig met het vinden van een chocoladebruine puppy, maar het was zo lastig. Naast dat er weinig nestjes waren, waren de meeste puppies al vergeven óf waren fokkers niet van plan mij een pup te geven omdat ik parttime werk. Stom! Slechts 10 dagen na mijn 29e verjaardag was het zover en konden we dan eindelijk bij Bentley gaan kijken. We waren op slag verliefd en mochten hem direct meenemen. Intense blijdschap! En ik ben oprecht élke dag dankbaar dat hij in ons leven is, in ons huis woont en dat hij het karakter heeft die hij heeft ❤

homeofdaisies.nl, wanddecoratie, wanddeco, huid, wonen, alu-dibond, saal digital nederland, duits, bedrijf, foto, foto's, pup, hond, bentley, labrador, labradorretriever, kleur, scherp, scherpte, aluminium, ophang systeem, industrieel, wonen, style, stijl, woonstijl, styling, bestellen, korting, code, cadeaubon, aanrader, review, review saal digital nederland, facebook, blog, blogger, bloglife, gratis, goedkoop, kwaliteit, prijs

#14 Meedoen aan een (insta)swap / snailmail
YES! Ik deed dit jaar zelfs 2x mee met Echte Post Is Cool. Echt heel leuk en zeker iets waar ik me de volgende keer wéér voor inschrijf.

#15 Fotoboeken van de laatste vakanties maken
Half… Ik ben echt een sukkel! Het boek van onze trip naar Valencia dit jaar heb ik gelukkig wél direct gemaakt. Maar ik moet alle foto’s van de andere tripjes in 2016 nog bewerken én in een boek zetten (lees: Barcelona, Rhodos, Praag).

#16 Gaan paardrijden
Mehhh… ook dit jaar niet op de rug van een paard mogen zitten.

#17 Minder stressen / meer mindfull
Geleide meditaties volgen op mijn telefoon zijn wel mijn redding geweest dit jaar. Ze hebben me heel wat minder slapeloze nachten gekost. En ik denk nog regelmatig met veel plezier terug op de dag Surf, Sea & Soul. Ik mediteer tegenwoordig ongeveer 3x per week.

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

#18 Een mediakit maken voor mijn blogs
Ik heb er grotendeels één af. Maar: nu las ik dat eigenlijk niemand dat gebruikt + dat je hem telkens moet aanpassen. Conclusie: niet afgemaakt en dus niet op de blog.

#19 Groot muziek festival bezoeken
Ik ben dit jaar niet naar veel festivals geweest, maar wel een aantal. Al waren dit allemaal feestjes waar ik bijna elk jaar heen ga haha! Ik bezocht: Concert @ Sea (vrijdag), FunFest en Dancetour Goes.

#20 Een (onverwachte) roadtrip maken
Het idee was om een roadtrip Frankrijk te maken. Helaas is dat er niet van gekomen. Maar nu Jochem dit jaar (eindelijk!) zijn rijbewijs heeft gehaald, mocht ik wel een paar keer in de auto stappen met (voor mij) bestemming onbekend. Zo gingen we met Pinksteren naar Gent (LUFF), zijn we een paar keer gaan shoppen in Rotterdam en reed Jochem tijdens een weekendjes weg een beetje rond.

#21 Een belachelijk dure tas of schoenen kopen
Ik bestelde een Valentino tas… en stuurde hem weer terug! Met de financiele situatie waarin ik zat met weer 5 maanden geen werk, was dat de verstandige keuze. Maar wie weet wat ik morgen als cadeautje van Jochem mag ontvangen *hint hint*

#22 Mijn lange lokken doneren
YES I DID! Hier ben ik 8 maanden later nog altijd super trots op. Het heeft me lang gekost om te sparen en bijna net zo lang om aan mijn nieuwe coupe te wennen haha! Maar ik heb dus bijna 40 (!!) centimeter van mijn haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Ik hoop dat er inmiddels een meisje vol trots mijn haren mag dragen.

homeofdaisies.nl, rust, werk, werkloos, pauze, uwv, uitkering, the juice bar goes, daisy, communicatie, adviseur, kantoor, omroep, afscheid, mind, hoofd,

#23 Een andere standaard outfit vinden dan jeans/tee/sneakers
Nope. Sneakers & jeans 4 life!

#24 Elke maand een kaartje sturen
Misschien niet elke maand, maar ik heb wél meer dan 12 kaartjes verstuurd dit jaar. Nu helpt het dat ik heel wat vriendinnen met pasgeboren kindjes heb haha! Ook stuurde ik kaartjes naar vriendinnen die niet lekker in hun vel zaten, voor verjaardagen, mensen die ziek waren of gewoon om even hoi te zeggen. Zelf heb ik ook een paar kaartjes mogen ontvangen. Ik houd ervan en ga dit zeker volgend jaar doorzetten.

#25 Meer tijd voor familie & vrienden
Dit is een lastige. Want door mijn depressie ben ik veel in mezelf gekeerd en had ik vaak geen behoefte aan mensen om me heen. Daardoor maakte ik zelf amper afspraken of zegde gemaakte afspraken makkelijk af. Wel probeer ik er zoveel mogelijk voor de belangrijke dingen te zijn, bijvoorbeeld toen mijn nichtje werd geboren. In het begin was ik elke week wel op bezoek of hielp ik mijn schoonzus. Ook probeer ik meer contact te onderhouden met mijn broertje en ons jaarlijkse familie weekend erin te houden.

#26 Mentos + cola
HELEMAAL VERGETEN DAT DIT OP MIJN LIJST STOND!!!

#27 Mijn blogdoelen behalen
De blogstatistieken zijn enorm gegroeid afgelopen jaar. Zeker vlak voor de zomer, toen zijn ze bijna verdubbeld! WOW! Ik ben daar enorm trots op en dat is voor mij dan ook de nieuwe standaard. Hopelijk komend jaar weer verdubbelen? Mijn social media blijft helaas wel erg achter. Maar: ik probeer me daar minder druk over te maken. Het is maar een nummer.  Het is niet het belangrijkste op de wereld.

#28 Leren handletteren
Hahaha ik heb dus meerdere handletter boeken, maar mennn ik vind het moeilijk! Ik probeer het dus wel eens, maar het kost me veel moeite, ik ben er niet echt tevreden over en dus doe ik het echt niet voor mijn ontspanning.

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

#29 Mijn 30e verjaardag in het buitenland vieren
Last but not least: ja! Ik zit momenteel in Gent. Ik zou nu in Boedapest zitten, maar dat ging dus niet door. Als kleine troost zijn we nu 2 dagen bij onze zuiderburen. Niet gek hoor, want dit is echt een heerlijke stad!

Als ik jullie na die hele lap tekst nog niet ben verloren haha, kan ik je mededelen dat ik ongeveer de helft heb gehaald. Slecht? Geen idee. Maar ik ben, ondanks alle shit van afgelopen jaar, enorm dankbaar voor wat het me gebracht heeft. Het heeft me namelijk ontzettend wijs gemaakt. Ik heb veel geleerd over mezelf, mijn relatie, de doelen in mijn leven en vooral: wat vind ik belangrijk? Dat klinkt eigenlijk best volwassen. En dat voor iemand die zich écht nog geen 30 voelt. Ach. Misschien verandert dat plots in de komende 24 uur. Of niet. xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Simone schreef:

    Wat een leuke lijst heb je! Jammer dat je niet alles kunt afvinken, maar ach, volgend jaar nieuwe kansen toch? Veel plezier in Gent en alvast gefeliciteerd!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s