BOEKEN LUISTEREN MET STORYTEL | TIP

homeofdaisies.nl, storytel, app, boek, boeken, gratis, proberen, test, review, lezen, voorlezen, luisterboek, luisterboeken, titels, Nederlands, Netflix

In de winter ben ik er echt slecht in: boeken lezen. Ik ben er dol op, maar je krijgt zulke koude handen boven de dekens (slechte smoes, I know!). In de zomer lukt het me gewoon beter, heerlijk op een ligbedje in de zon. Ook las ik laatst dat we onze ogen te weinig rust gunnen. Na 8 uur beeldschermwerk te hebben verricht, zit ik ook nog een paar uur per dag met mijn telefoon te spelen. Toen ik de mogelijkheid kreeg om een maand de app Storytel te proberen, waar ontelbare luisterboeken op staan, was ik benieuwd hoe me dat zou bevallen. Luisteren, naar hoe verhalen uit boeken worden voorgelezen.

Ik zal maar eerlijk zijn: ik dacht eigenlijk dat dit niks voor mij was. Mijn gedachten dwalen altijd nogal snel af en voor je het weet zit ik dus totaal ergens anders dan bij het boek. Met zo’n papieren ding in je hand, heb ik dat minder. Je moet namelijk wel echt de letters lezen, anders werkt het niet. Een luisterboek leest natuurlijk gewoon verder als je gedachten afdwalen. Daarom was ik zo blij dat ik het even gratis kon proberen, gewoon om te kijken of het wat voor me is. En na 2 weken kan ik al volmondig “JA” antwoorden. Ik vind het heerlijk!

homeofdaisies.nl, storytel, app, boek, boeken, gratis, proberen, test, review, lezen, voorlezen, luisterboek, luisterboeken, titels, Nederlands, Netflix

Picture this: je wordt wakker op je vrije dag. In plaats van direct je telefoon te pakken en in oneidnige rondjes langs alle social media kanalen scrollen ga je naar 1 app. Storytel. Je scrollt langs je digitale boekenplank en maakt een keuze. Je zet je koptelefoon op, gaat even lekker liggen in je bed en doet nog even je ogen dicht. In de tussentijd begint de verteller het verhaal voor te lezen. Is dat niet ultiem fijn wakker worden?

Ander voorbeeld: de was opvvouwen, de vaatwasser uitruimen of de wc schoonmaken. Niet de meest gezellige klusjes van de dag. Die kun je natuurlijk opleuken door een fijn muziekje op te zetten. Maar wat als je nog even verder gaat in je boek? Normaal kan dat niet tegelijk, maar met Storytel dus wel!

homeofdaisies.nl, storytel, app, boek, boeken, gratis, proberen, test, review, lezen, voorlezen, luisterboek, luisterboeken, titels, Nederlands, Netflix

En ook na het werk vind ik even met mijn ogen dicht op de bank terug in mijn verhaal kruipen heerlijk. Het is echt enorm ontspannend en je sluit je letterlijk even af van de buitenwereld. Zonder dat je ogen er moe van worden. Vooral dát vind ik fijn. En natuurlijk dat je het altijd en overal kunt luisteren. Zo luister ik wel eens als ik de hond uitlaat, als ik op de fiets zit of even door de stad loop. Ik ben bijna aan het einde van mijn tweede boek en heb nog zo’n 12 titels op mijn boekenplank liggen.

Dat vind ik ook handig. Als je een mooi boek tegenkomt in de app, kun je die toevoegen aan je digitale boekenplank. Zo kun je, als je een boek uit hebt, direct verder met de volgende. Je kunt zien wie het boek voorleest, hoe lang het boek duurt  en hoe lang je al hebt gelezen. Per ongeluk een stukje niet gehoord? Je kunt makkelijk voor en achteruit spoelen!

homeofdaisies.nl, storytel, app, boek, boeken, gratis, proberen, test, review, lezen, voorlezen, luisterboek, luisterboeken, titels, Nederlands, Netflix

Je begrijpt wel: ik ben erg enthousiast! Ik ben al een tijdje Netflix beu en vind dit een heerlijke vervanger. Qua prijs moet je aan hetzelfde denken. Storytel kost €9,99 per maand en je kunt het aanvragen en opzeggen wanneer je maar wilt. Eventueel kun je de boeken ook downloaden zodat je offline kan luisteren (lijkt me heerlijk voor op vakantie). Benieuwd of het wat voor jou is? Je kunt op de site sowieso 14 dagen gratis proef aanvragen en met een beetje goed Googlen kom je misschien ook wel 30 dagen tegen.

Ik duik mijn boek weer in, nog 1,5 uur tot het einde. Denk jij dat Storytel iets voor jou is? Wat is jouw favo genre boeken? En zou je het leuk vinden als ik nog eens een update geef over welke boeken mijn favo zijn op deze app? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. janacools schreef:

    Leuke post! Ga het zeker eens proberen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s