FREEDOM PRO LIPSTICK NOIR MATTES | REVIEW

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

Vijf full size matte lipsticks in één doosje voor nog geen 8 euro? In 3 toffe roodtinten, een paarse en een bijna zwarte? YES! Ik shopte de Freedom Pro Lipsticks in de serie Noir Mattes onlangs bij Kruidvat. Maar voor dat geld vraag je je natuurlijk af wat de kwaliteit ervan is. Ik ging de test aan en laat je in deze blog de swatches, resultaat op de lippen én houdbaarheid zien.

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

Sinds jaren ben ik dol op matte lipsticks. Op mijn blog vind je bijna geen andere reviews haha! Het grote voordeel – vind ik – is dat ze veel langer houdbaar zijn. Het nadeel is dat ze sneller droog aanvoelen. Ik ben dus onwijs benieuwd hoe dat zit met deze lipsticks van Freedom.

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

De vijf full size Freedom Pro Lipsticks uit de Noir Mattes collectie komen in een simpel kartonnen doosje. Ik heb nog geprobeerd de mooiste uit het schap te vissen, maar zoals je ziet zitten er aardig wat butsen en deuken in. Niet echt topkwaliteit kun je zeggen. Gelukkig gaat het niet om de buitenkant, maar om wat erin zit. Je kunt wel al direct zien welke kleuren je kunt verwachten. De geponsde lipjes op de zijkant vind ik wél erg schattig!

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

Eenmaal de lipsticks uit het doosje gevist (niet handig overigens dat er 5 in een doosje zitten + een kartonnetje in de vorm van een lipstick: er hadden er dus óók 6 in gepast!) word ik erg blij. De lipstick hulzen zijn namelijk wél prachtig! Mooie zwart, met witte opdruk, een zilveren touch én onderop een hint van de kleur die je vanbinnen zult vinden.

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

Als de dop eraf gaat wordt ik helemaal enthousiast. Wow! Die hulzen zijn écht geweldig! Ze zien er heel chique en zelfs duur uit met de zilveren rand. Ook de lipstick zelf ziet er goed uit. Ik kan niet wachten om te swatchen.

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

De lipsticks gaan in het begin wat stroef met het swatchen, maar ik merk zodra ze wat warmer zijn geworden door aanraking met de huid dat het steeds makkelijker gaat. Sommige kleuren beginnen wat streperig, maar dit is prima aan te vullen door er nog 1 of 2x overheen te gaan. Niet per se slecht voor een zeer budgetproof lipstick collectie.

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

Leuk, lipstick op je arm smeren, maar waar het uiteindelijk om draait is hoe die er op je lippen uitziet. Here we go!

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

Het aanbrengen gaat vrij soepel (ondanks dat matte lipsticks soms vrij stroef zijn) en ze brengen stuk voor stuk egaal aan. Ook nu heb ik voor sommige kleuren meerdere laagjes nodig voor een goed resultaat. Ze drogen binnen een paar minuten in. En het beste van allemaal: de houdbaarheid is meer dan goed! Je kunt gerust wat drinken en (zolang het niet te warm of vet is) iets eten zonder dat je direct hoeft bij te werken. Top!

homeofdaisies.nl, freedom pro lipstick noir mattes, kleur, kleuren, mat, lipstick, review, budget, budgetproof, test, testen, proberen

Als ik nog een minpunt moet noemen is dat er wel eentje waar je goed op moet letten. De lipsticks zitten namelijk niet super stevig in hun huls, dus draai ze er zeker niet te ver op als je ze wilt aanbrengen. De kans op breken is zeker aanwezig. Dat is gelukkig bij mij nog niet gebeurd, maar ik voelde het goed als ik druk uitoefende op de stick dat er wat beweging in zat. Oh, en ik had graag een iets groter verschil gezien in de roodtinten, want die lijken best veel op elkaar. Maar aan de andere kant: je kunt niet genoeg rode liptinten hebben dus lekker toevoegen aan die collectie 😉

Wat is jouw favoriet uit deze 5 Freedom Pro Lipstick Noir Matte? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. beautybylj schreef:

    Idd een hele mooie huls! Ik vind de laatste kleur het mooist!

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s