FIVE FOOT TWO – LADY GAGA DOCU | NETFLIX

homeofdaisies.nl, five fot two, lady gaga, netflic, docu, documentaire, documentary, lupus, firbromyalgie, superbowl, halftime show, music, movie, review, mening, ziek zijn, chronisch ziek, pijn

Onlangs heb ik, nadat ik al veel berichten voorbij had zien komen over hoe erg het allemaal wel niet gesteld was met superster Lady Gaga, besloten de documentaire aan te zetten. Hij duurde vrij lang voor een docu – anderhalf uur. Ik ben er eens goed voor gaan zitten en zat maar te wachten op die verschrikkelijke momenten. Stefani, zoals de zangeres in het echt heet, heeft namelijk Lupus en Fibromyalgie. En ik was vooral benieuwd hoe haar ziekte naar voren kwam in de Netflix film. Daarover heb ik na het zien van de docu namelijk wel een sterke mening… 

bron afbeelding

Je ziet hoe Stefani, in niemendalletjes in de keuken staat met haar familie. Ze praten wat, maken eten. Lady Gaga neemt haar bordje mee naar boven en eet in bed. Ze praat over van alles en nog wat. Niet erg de diepte in. Je ziet later hoe ze bezig gaat met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers voor haar album Joanne, die in 2016 uitkwam. Je ziet haar voorbereidingen op de Halftime show van The Superbowl. Haar familie. Het is een leuk kijkje in het leven van een grote artiest, die eigenlijk net als alle vrouwen over veel zaken onzeker is en twijfelt of ze het wel goed doet.

Het is pas tegen het eind van de film dat je de zieke Gaga ziet. Ze is moe en heeft pijn. Het is overduidelijk dat ze haar lichaam heeft overbelast. Ze ligt op een bank en huilt een beetje. Intussen komen er assistentes aangerend met pijnstillers, water en weet-ik-het wat voor medicatie nog meer. Er is iemand die haar gezicht masseert, iemand die bij haar benen zit. Later zie je haar zelfs in het ziekenhuis bij een arts zitten wachten op uitslagen terwijl ze door een visagist wordt opgemaakt.

Ze zegt op den duur “Ik weet niet hoe ik het zou moeten doen, zonder al deze mensen.” Ze doelt daarmee op het ziek zijn in combinatie met al haar personeel. Nou Stefani, ik zal je vertellen hoe je dat doet. Ik doe dat namelijk al 16 jaar, ziek zijn en voor mezelf zorgen. Ook ik leef dagelijks met pijn. Soms helse pijn.

Dan moet ik soms kruipend de trap op, omdat mijn medicatie in de badkamer staat. Als ik dan moet douchen, doe ik dat zittend op een krukje tegen de muur omdat mijn benen mij niet kunnen dragen. Dan sleep ik mezelf van de badkamer naar mijn bed zodat ik kan liggen. Maar als ik dan honger heb en wat wil eten, of móet eten omdat ik weer een nieuwe dosis pijnstillers mag nemen, dan moet ik dat zelf doen. Zelf naar beneden om zelf een boterham te smeren. Die ik 9 van de 10 keer niet eens kan doorsnijden omdat ik daar de kracht niet voor heb. En als ik gemasseerd wil worden door een professional, moet ik zelf bellen. Moet ik zelf naar die praktijk rijden. Al gil ik het uit van de pijn omdat mijn heupen zoveel pijn doen dat de koppeling indrukken bijna onmogelijk is. Ik doe het gewoon, omdat er niemand is die dat voor mij doet.

Zo ziet fibromyalgie eruit, zónder personeel Stefani. Zo ziet reuma eruit zónder Netflix ploeg over de vloer. Het is pijnlijk. Lelijk. En heel eenzaam.

Heb jij de docu van Lady Gaga gezien? Wat vond jij ervan? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Simone schreef:

  Ik durfde hier zelf niet mijn scherpe mening over te geven. Ik vond namelijk ook dat er weinig te zien was van het ziek zijn en dat viel me gewoon tegen. Ja, het is fijn voor haar dat ze op haar wenken letterlijk bedient wordt, maar de meerderheid in de wereld heeft dat natuurlijk niet zo. Fibromyalgie is echt ontzettend kut en killing (hoewel ik het dankzij injecties met vitamine b12 best onder controle heb). En ik vind dat dat veel beter in beeld gebracht had kunnen en moeten worden.

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Ja ik was er echt een beetje pissed over. Zeker omdat media dan helemaal onder de indruk doen. Ze zouden eens een dagje moeten voelen… fijn dat je het met b12 onder controle hebt. Ik mag nooit injecties omdat ik niet laag genoeg zit 😑

   Like

 2. K.T. schreef:

  Heel jammer en slecht dat dit onrealistische beeld in de docu wordt geschetst. Zonder personeel lijkt het me inderdaad een stùk zwaarder. Sterkte!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s