ERVARING MET NUVARING DEEL 2 | GEZONDHEID

homeofdaisies.nl, nuvaring, eerste ervaring, gezondheid, anticonceptie, gestopt met de pil, hormonen, puistjes, pukkels, huid, gezicht, gemoed, emotie. emoties, verzekering, huisarts, apotheek, hulpmiddel, hulpstuk, medisch, betalen, kosten, wat kost de nuvaring,

Het afgelopen half jaar heb ik me nogal bezig gehouden met anticonceptie. Eerder kon je al lezen dat ik in april stopte met de pil en na een tijdje besloot om de nuvaring te proberen. Lees ook: mijn eerste ervaring met de nuvaring.  Inmiddels zijn de drie maanden testperiode voorbij en geef ik jullie graag een update over hoe het verder gaat.

Na drie maanden nuvaring was het tijd om, samen met de huisarts, te evalueren. Is de nuvaring iets voor mij? En is het iets wat ik wil blijven gebruiken? Ik twijfelde zelf best wel. Enerzijds was het fijn dat ik qua hormonen niet het idee had dat dit invloed had – wat ik bij de pil wel had. Maar ik bleef wel andere klachten houden.

Had ik de eerste maand veel puistjes, de maand erop kreeg ik al een week vóór de stopweek verschrikkelijke buik krampen. Dit hield in de stopweek ook zeurend aan. Mijn menstruatie duurde veel langer dan ik gewend was, wel een dag of 6 à 7. Daarna had ik vaker last van nabloedingen en hield ik krampen en steken. Alles behalve fijn.

homeofdaisies.nl, gestopt met de pil, anticoceptie, anticonceptiepil, gezondheid, gemoed, mind, gedachten, dokter, huisarts, advies, relatie, getrouwd, lichaam, body, mentale gezondheid, negatief, depressief, genieten, hormonen, invloed

Natuurlijk is de ene menstruatie de andere niet, maar ook in de derde maand hield ik buikpijn klachten, lange menstruatie en nabloedingen. Daarnaast blijf ik het erg vervelend vinden dat je er goed aan moet denken dat je hem in doet en precies 3 weken later er weer uithaalt. Telkens de wekker zetten, agenda checken, goed tellen… Zo niet handig!

Dus mijn conclusie is toch om te stoppen met de nuvaring en over te gaan op een ander anticonceptiemiddel. Wat dat moest worden, heb ik uitgebreid besproken met mijn huisarts. Ik vind het onwijs spannend, want ik ga namelijk een Mirena (spiraaltje) laten zetten. Het inzetten klinkt super vervelend (moet de huisarts doen. Eendenbek. Dat soort ongein. Brrrr), maar het voordeel is dat hij diep zit, vast zit én daar 5 jaar blijft. Daarnaast is de kans groot dat je weinig tot geen menstruatie hebt (hulde voor dat!).

Let wel: bovenstaande is allemaal mijn persoonlijke ervaring. Dit is voor iedereen anders. Heb je medische vragen over jouw manier van anti-conceptie, kun je die het beste stellen aan je huisarts.

Dus ik denk dat de serie anticonceptie op homeofdaisies.nl voorlopig nog niet klaar is haha want ik wil jullie graag op de hoogte houden van mijn ervaring met de Mirena. De afspraak staat al voor het laten plaatsen. Mocht je nog vragen hebben over de nuvaring, Mirena of wat anders in die richting: stel ze zeker. De vorige keer heb ik ook veel mailtjes en privé berichtjes van jullie ontvangen. Super fijn en dat mag zeker ook anoniem. Ik zal zo goed mogelijk je vraag beantwoorden. xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Veel succes met het spiraaltje, heb ik ook sinds iets meer dan een jaar…

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Dank je wel! En bevalt het goed bij jou? Xo

   Liked by 1 persoon

   1. kool-family schreef:

    De eerste 3 maanden was een hel, maar nu voel ik er niks meer van.

    Liked by 1 persoon

   2. Homeofdaisies schreef:

    Wow serieus 3 maanden? En last als in buikpijn of wat anders?

    Liked by 1 persoon

   3. kool-family schreef:

    Plaatsen viel erg goed mee, maar nadien voelde ik het zitten, een soort van branderig gevoel. Mijn man voelde het uiteinde ook soms. Vreemd genoeg is dat allemaal overgegaan…

    Liked by 1 persoon

   4. Homeofdaisies schreef:

    Oh jeetje dat lijkt me niks! Ik ben heel benieuwd hoe mijn ervaring gaat zijn.. spannend wel hoor!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s