GROEN VOOR PLANT KILLERS ZOALS IK | HOME

homeofdaisies.nl, plant, planten, home, interieur, interor, killer, makkelijke planten, huiskamer, woonkamer, groen, trend, trendy, thema, jungle

Naast de goede genen (mijn oma is 82 en ziet eruit als 65) had ik gehoopt dat ik de groene vingers van oma had geërfd. Helaas blijk ik een regelrechte plant killer te zijn. Ik doe altijd maar een ‘dotje’ met als resultaat dat ik de plant verzuip, uitdroog of iets te enthousiast bruine blaadjes uit trek. Ik heb in de periode dat ik op mezelf woon al heel wat plantjes versleten. Maar nu heb ik eindelijk plantjes gevonden die killer-proof zijn en het al geruime tijd volhouden. Welke dat zijn én dus ideaal zijn voor mensen zonder groene vingers, deel ik in deze post.

De cactus is zo’n heerlijke plant die jou zelfs overleefd al geef je hem maar 2x per jaar een slokje. De verkoop van cactussen is door de Instagram hype de afgelopen jaren volgens mij booming geweest en een beetje blogger heeft op z’n minst die 3 mini cactusjes van Ikea in huis. Ja, ik ook! Maar ik heb er nog veel meer verzameld. De een doet het beter dan de ander, maar ze leven allemaal al geruime tijd. Af en toe een drupje water en ze kunnen er weer tegenaan. Ook fijn: het boeit ze totaal niet of ze in de zon of schaduw staan.

homeofdaisies.nl, plant, planten, home, interieur, interor, killer, makkelijke planten, huiskamer, woonkamer, groen, trend, trendy, thema, jungle

De Sanseveria is ook zo’n toppertje! Er zijn 12 (!) verschillende versies verkrijgbaar (even googlen hoor haha ik heb totaal geen verstand van planten). Ik heb de Masiona die gedipt zijn in kleurstof (hoe cool?!). Kan die plant gewoon tegen! En verderop in de kamer heb ik nog een Fernwood staan. Deze hebben aan eens per week een slokje water genoeg, maar als je het een keer vergeet gaan ze niet meteen kapot.

homeofdaisies.nl, plant, planten, home, interieur, interor, killer, makkelijke planten, huiskamer, woonkamer, groen, trend, trendy, thema, jungle

De plant die het afgelopen jaar opeens rete populair werd, is de Pilea. Deze staat in de volksmond bekend als de pannenkoekplant. Niet zo gek ook met de vorm van die blaadjes. Ik vind hem super leuk. En je hoeft niet meteen een bak geld uit te geven aan een grote variant, want hij groeit als een malle als je hem in een wat grotere pot zet. Deze krijgt ook wekelijks een slokje water.

Op zoek naar iets groters in je woning? Dan is een Monstera ideaal. Deze is verkrijgbaar in verschillende formaten en heeft prachtige groene bladeren die je meteen een jungle gevoel geven. Bijkomend voordeel: deze schijnt de lucht te reinigen! Bij mij staat hij daarom in de slaapkamer en daar doet hij het prima (ondanks dat hij een flinke val te verduren heeft gehad toen ik hem omver stootte toen ik het bed probeerde op te maken *sigh*)

homeofdaisies.nl, plant, planten, home, interieur, interor, killer, makkelijke planten, huiskamer, woonkamer, groen, trend, trendy, thema, jungle

In de keuken heb ik aan de schaduwkant van de servieskast én de koelkast een Philodendron. En die groeien beide als een malle! Dat had ik echt niet verwacht aangezien ze amper zonlicht krijgen. Maar een beetje googlen leert me dat deze juist perfect gekozen zijn (mazzeltje!) want deze doen het juist goed op donkere plekken. Deze mogen altijd licht vochtig blijven maar niet uitdrogen. Ze krijgen wekelijks een slokje water van me.

homeofdaisies.nl, plant, planten, home, interieur, interor, killer, makkelijke planten, huiskamer, woonkamer, groen, trend, trendy, thema, jungle

En ondanks dat ik dus een ware plant killer ben, zijn deze plantjes zo stoer dat ze zelfs baby’s hebben gemaakt! Een paar weken terug heb ik ze uit de potjes gehaald en alle mini plantjes samengevoegd. Ik had verwacht dat ik ze daarmee natuurlijk keihard zou killen, want dat gaat helemaal niet met beleid enzo. Maar ze doen het zo goed! Helemaal gelukkig!

Ben jij goed met plantjes? Welke zijn jouw favoriet? Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Nu moet je alles op alles op de genen zetten.
  Desalniettemin heb je het erg goed gedaan met jouw groen.

  Liked by 1 persoon

 2. diyaata schreef:

  Wat leuk, je baby plantjes! Ik wil ook nog steeds meer groen in huis, maar Jessy sloopt alles wat er uitziet alsof het uit de natuur komt…

  Liked by 1 persoon

  1. Homeofdaisies schreef:

   Is het een idee om air plants te nemen of van die plantjes in een terrarium? Dan kunnen de poezebeesten er niet bij 😊

   Like

   1. diyaata schreef:

    Jaa ik ben al wezen zoeken naar de luchtplantjes vorige week maar nog niet gescoord

    Liked by 1 persoon

   2. Homeofdaisies schreef:

    Volgens mij hebben ze die bij Blik&Veger in de stad. En anders navragen bij PUUR Bloemstyling die kunnen het vast voor je bestellen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s