FOTO STYLING | TIPS

homeofdaisies.nl, fotografie, photography, nikon d5500, foto's, pflaylay, tips, structuur, materialen, gevoel, kleur, accessoires, beeld, vulling, kleedjes, dekentjes,

Als blogger ben ik al jaren bezig met het continu verbeteren van mijn foto’s. Zowel in kwaliteit en belichting, als compositie. Zeker wanneer ik een product review is het leuk om niet alleen het item met een volledig witte achtergrond op de foto te zetten, maar het beeld een beetje leuk aan te kleden. Ik ben me hier steeds meer in aan het verdiepen en wil graag mijn ervaring met jullie delen. Geen blogger? Dan hoef je niet direct weg te klikken, want je kunt hiermee ook je Instagram account verbeteren. 

Flatlay
Persoonlijk ben ik dol op flatlay foto’s, al vergen die wel even wat oefening. Je neemt de foto van boven, ook wel ‘birds eye perspective’ genoemd. Je legt je items dus plat (op de grond, op je bureau) en neemt vervolgend de foto. Zelf moet je dus ook zorgen dat je hoog staat én dat je je camera of telefoon recht houdt. Ik vind het effect heel grappig en voer het dan ook vrij regelmatig uit, zowel voor mijn blog als Instagram.

homeofdaisies.nl, miss sporty, my bff lipstick, lippenstift, review, etos, 104 My delicate nude, 105 my precious nude, 300 my lovely red, kleuren, swatchen, makeup, make-up, beauty, beauty blog, blogger, gekregen

Structuren en materialen
Door verschillende structuren en materialen te gebruiken in je foto, creëer je warmte én diepte. Zeker met het najaar is het fijn om harige kleedjes, wollen truien, dikke sokken etc te kiezen. Het geeft veel sfeer, zeker als je bijvoorbeeld nog een kaarsje aansteekt. Ik kreeg bij deze Instagram foto direct een herfstgevoel.

homeofdaisies.nl, fotografie, photography, nikon d5500, foto's, pflaylay, tips, structuur, materialen, gevoel, kleur, accessoires, beeld, vulling, kleedjes, dekentjes,

Kleurgebruik
Ik ben dol op kleur en heb daarom bewust voor niet één tint gekozen voor mijn account. Misschien niet zo instafamous op deze manier. Maar ik houd van variatie. Door een (felle) sprekende kleur te kiezen valt je foto enorm op. Bij food foto’s kun je kiezen voor diverse kleuren fruit of bij een roze boek gebruik je ook roze accessoires om het beeld te vullen.

homeofdaisies.nl, babe you got this, boek, boeken, book, review, lezen, gelezen, boekenkast, girlboss, #workmode, flatlay, instagrammable, picture perfect, quote, inspiratie, doelen, bereiken, werk, werken, eigen bedrijf, social media, hype

Voeg elementen toe
Zoals je op de foto hierboven ziet, voeg ik altijd meer items toe dan alleen kaal het product dat ik beschrijf. Door het beeld te vullen, zal het meer aanspreken, er meer uitspringen. Gebruik items accessoires die het product aanvullen of door contrasterende kleuren te gebruiken, nog meer opvallen.

Menselijk
Wist je dat uit onderzoek blijkt dat foto’s op Instagram het beter doen wanneer er iets menselijk te zien is? Nu hoef je niet direct je account vol te gooien met selfies (dat kan natuurlijk, hoeft niet 😉 ). Simpelweg een hand toevoegen maakt al een groot verschil. Denk hierbij aan een hand die de kop koffie vasthoud zoals hierboven, of een hand die uitreikt naar een schaaltje hapjes op tafel.

homeofdaisies.nl, nuvaring, eerste ervaring, gezondheid, anticonceptie, gestopt met de pil, hormonen, puistjes, pukkels, huid, gezicht, gemoed, emotie. emoties, verzekering, huisarts, apotheek, hulpmiddel, hulpstuk, medisch, betalen, kosten, wat kost de nuvaring,

Gebruik lagen en hoogte verschillen
Een foto kun je makkelijk meer dimensie geven door het gebruik van laagte en hoogteverschillen. Dit kun je mede doen door scherpte/diepte in de foto te leggen, of simpelweg je kopje koffie dichter bij de camera te houden dan je voeten. Dit maakt de foto direct een stuk spannender en interessanter.

homeofdaisies.nl, hard gaan op deadlines, deadline, werk, werken, plannen, planning, vooruit werken, bloggen, bloglife, bloggers, work, work it, mind, brain, hersenen, stok achter de deur

Ik hoop dat je het leuk vond wat van mijn fotografie tips te lezen én dat je er wat aan hebt. Mocht je nog aanvulling hebben op mijn tips, laat het zeker weten in de comments onder dit artikel. En ook hoor ik graag of je vaker blogs wilt lezen over fotografie. xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. mabeautility schreef:

    Alsjeblieft nog een blog over fotografie! Ook over onder/achtergronden en over kleurenthema’s die je aan en afraadt.
    Xxx

    Liked by 2 people

  2. Wat een interessant artikel. Bedankt voor de tips!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s