2 JAAR GETROUWD | WAT HEB IK GELEERD?

homeofdaisies.nl, 2 jaar getrouwd, trouwen liefde, jochem, love, relatie, vertrouwen, quality time, praten, gesprekken, uit eten, vakantie, stedentrip, comfortzone, werkwoord, liefde is een werkwoord, verliefd, bentley, zorgen, elkaar, samen

Wow, Jochem en ik zijn gewoon 2 jaar getrouwd. Wie had dat gedacht? Niet dat je gaat trouwen als je verwacht binnen no time weer uit elkaar te gaan haha! Maar we hebben best wel heftige tijden gekend in deze 2 jaar en daardoor ook een hoop van elkaar geleerd. Tijd om de balans op te maken.

Foto credits: Marieke Mol

Zoals gezegd, hebben we het niet makkelijk gehad. We verkochten binnen no time Jochem’s oude huis en moesten een snelle beslissing nemen over het nieuwe huis (waar we nog steeds heel blij mee zijn!). We verloren vlak na de verhuizing allebei onze banen. Dat geeft een hoop (financiële) stress die je natuurlijk afreageert op de persoon die het dichtst bij je staat. Lastig. Als persoon blijf je natuurlijk ook in ontwikkeling en dus moet je wel zorgen dat je allebei met je neus dezelfde kant op blijft staan. Liefde is dus écht wel een werkwoord weten we inmiddels.

homeofdaisies.nl, 2 jaar getrouwd, trouwen liefde, jochem, love, relatie, vertrouwen, quality time, praten, gesprekken, uit eten, vakantie, stedentrip, comfortzone, werkwoord, liefde is een werkwoord, verliefd, bentley, zorgen, elkaar, samen

Foto credits: Sicerow

Soms kun je zo opgeslokt worden door het dagelijks leven, dat het wel lijkt of je elkaar uit het oog verliest. Dat je praktisch langs elkaar heen leeft. We hebben dus geleerd dat je je best moet blijven doen voor elkaar, dat het belangrijk is quality time in te plannen, goed te blijven praten en elkaar te blijven verrassen. Liefde zit soms echt in de kleine dingen. Als we een dipje hebben spreken we dat naar elkaar uit en zorgen dan bijvoorbeeld voor een etentje buiten de deur waardoor je verplicht wordt een paar uur met elkaar te praten. En doordat je even uit je vertrouwde omgeving wordt gehaald, kom je ook weer tot nieuwe inzichten. Ons stedentripje naar Valencia afgelopen juni gaf ons echt weer een boost, waarbij we goede afspraken hebben gemaakt en écht weer naar elkaar zijn toegegroeid.

homeofdaisies.nl, 2 jaar getrouwd, trouwen liefde, jochem, love, relatie, vertrouwen, quality time, praten, gesprekken, uit eten, vakantie, stedentrip, comfortzone, werkwoord, liefde is een werkwoord, verliefd, bentley, zorgen, elkaar, samen

 

Wij vinden het zelf belangrijk dat we ook los van elkaar een leven hebben. Ik ben immers nog steeds Daisy en hij nog steeds Jochem en vinden niet alle zelfde dingen leuk. Hierin is vertrouwen een sleutelwoord. Ook dit is een ongoing proces waarbij je moet geven en nemen. Zo houd Jochem van Techno muziek en kan ik dat niet langer dan 5 minuten uitstaan. Hij gaat af en toe met vrienden naar feesten heen en dan ga ik niet mee. Ik geef hem daarin mijn volle vertrouwen. Daarnaast ben ik in mijne vrije tijd vaak druk met mijn blogs en probeer ik zo vaak mogelijk met mijn vrienden af te spreken.

homeofdaisies.nl, 2 jaar getrouwd, trouwen liefde, jochem, love, relatie, vertrouwen, quality time, praten, gesprekken, uit eten, vakantie, stedentrip, comfortzone, werkwoord, liefde is een werkwoord, verliefd, bentley, zorgen, elkaar, samen

Foto credit: Marieke Mol

Wel fijn: de komst van Bentley heeft onze relatie ook echt nieuwe energie gegeven. Samen voor hem zorgen, samen beslissingen nemen over hem en zijn opvoeding heeft ons ook dichterbij elkaar gebracht. We hebben een hele routine als we thuiskomen van het werk en vlak voor het slapengaan. Echt schattig! Ook vind ik het super lief om te zien hoe blij Bentley is als Jochem thuis komt én hoe blij Jochem is als hij met Bentley speelt of traint.

homeofdaisies.nl, 2 jaar getrouwd, trouwen liefde, jochem, love, relatie, vertrouwen, quality time, praten, gesprekken, uit eten, vakantie, stedentrip, comfortzone, werkwoord, liefde is een werkwoord, verliefd, bentley, zorgen, elkaar, samen

De tips die eigenlijk gelden voor elke relatie zijn wat mij betreft: elkaar vertrouwen, blijven praten en quality time plannen.

homeofdaisies.nl, 2 jaar getrouwd, trouwen liefde, jochem, love, relatie, vertrouwen, quality time, praten, gesprekken, uit eten, vakantie, stedentrip, comfortzone, werkwoord, liefde is een werkwoord, verliefd, bentley, zorgen, elkaar, samen

Foto credits: Marieke Mol

Wat zijn jouw gouden tips voor een langdurige relatie? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Gefeliciteerd!
  Inderdaad, een beetje quality time en goede communicatie zijn zo belangrijk!

  Liked by 1 persoon

 2. Curly Creative schreef:

  Congrats! Los van elkaar dingen ondernemen. Zo heb je ook fijne gespreksstof als je dan weer thuiskomt. Samen de zorg dragen voor onze dochter en daarbij openstaan voor elkaars visie hierop ook al verschilt die soms heel erg

  X

  Liked by 1 persoon

 3. dirk1heidi schreef:

  Wat leuk om te lezen dat je al twee jaar getrouwd zijn.
  Wat fijn om te lezen dat het niet enkel bij mij is dat er soms moeilijke dagen zijn.
  Maar ik denk dat iedereen dat we door maakt en dat de liefde voor je panter sterk is dan ooit.

  Liked by 1 persoon

 4. Grace schreef:

  Wat mooi gezegd. En inderdaad jullie zijn natuurlijk ook nog gewoon individuen. Ik vind quality time ook echt belangrijk en daarom proberen we nog steeds date-nights te plannen. Zo fijn altijd!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s