HARD GAAN OP DEADLINES | WORK

homeofdaisies.nl, hard gaan op deadlines, deadline, werk, werken, plannen, planning, vooruit werken, bloggen, bloglife, bloggers, work, work it, mind, brain, hersenen, stok achter de deur

Sinds ik uitzicht heb op een 32-uurige job, ben ik werkelijk on a roll! Met de deadline in zicht dat ik straks een stuk minder tijd heb om te bloggen, een sociaal leven te hebben én ook nog een huishouden te runnen (ook echt in die volgorde ja LOL!), ben ik als een malle aan het vooruit werken. Waarom lukte me dat niet toen ik zeeën van tijd had, vraag ik me dan af? Nou, blijkbaar ga ik hard op deadlines.

Als ik terugkijk op mijn (middelbare) schooltijd was dat ook al zo. Als de docent mij 8 weken van te voren een opdracht gaf, begon ik er gerust pas de avond voor de uiterlijke inleverdatum aan. Daarvoor had ik wel andere prioriteiten. Niet zozeer deadlines van andere projecten, maar relaxen of leuke dingen doen met vriendinnen had toen ook al voorrang.

De laatste tijd vond ik het lastig om motivatie te vinden om te bloggen. Inspiratie was er ook maar weinig. Dat merkte ik ook in de keuken. Er stond iedere week praktisch hetzelfde op tafel en Daisieskitchen lag echt volledig stil. Het leven zonder deadlines is ook een stuk minder spannend heb ik gemerkt. Want dan lig je toch vaker eindeloze Friends marathons te kijken op TV of je binged een heel seizoen van iets op Netflix. Lang verhaal kort: ik was een luie donder geworden.

homeofdaisies.nl, hard gaan op deadlines, deadline, werk, werken, plannen, planning, vooruit werken, bloggen, bloglife, bloggers, work, work it, mind, brain, hersenen, stok achter de deur

Mijn rondgang op het wijde web bevestigde mijn idee. Het is inderdaad zo dat je beter presteert wanneer de deadline in je nek hijgt. Dat komt puur omdat je je alleen nog maar op die ene taak focust en al het andere even niet belangrijk is. Daarnaast schijn je creatiever te zijn. Top! Als mijn manager meeleest: zet die agenda maar alvast vol met deadlines 😉

Nu is het momenteel niet zo dat al die blogposts NU. VERPLICHT. af moeten. Maar met het vooruitzicht dat ik de eerste weken vast moe ben (weer wennen aan veel uren draaien, nieuwe mensen kennen, nieuwe taken en systemen leren kennen), is het een goede stok achter de deur vooruit te werken. Hoef ik die eerste periode niet óók nog te stressen over mijn hobby-deadlines én hoef ik jullie niet teleur te stellen. Win-Win situatie, if you ask me.

homeofdaisies.nl, hard gaan op deadlines, deadline, werk, werken, plannen, planning, vooruit werken, bloggen, bloglife, bloggers, work, work it, mind, brain, hersenen, stok achter de deur

Ik vind het heerlijk dat de teksten momenteel uit mijn vingers schieten en ik ga er de komende tijd gebruik van maken. Het is voor nu even fijn dat ik me op niets anders hoef te richten dan het bloggen! Mocht je nog suggesties hebben, dingen die je wilt lezen, dingen die je aan me wilt vragen: laat dan vooral een reactie achter onder deze post! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Cassandra Marie schreef:

    Ik snap het volledig, ik ben veel creatiever en productiever wanneer ik deadlines heb!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s