SHOPPING ON A BUDGET | TIPS

homeodaisies.nl, shoppen, budget, geld, geen geld, blut, kleding, winkelen, goedkoop, korting, sale, uitverkoop, solden, collectie, nieuwe collectie, seizoenen, winter, herfst, national glamour day, money

Zoals je misschien weet, is het de afgelopen 1,5 jaar nogal onstabiel geweest wat werk betreft. En dat heeft gevolgen voor je portemonnee. Wanneer je bijvoorbeeld WW ontvangt, is dit substantieel minder dan je gewend bent. Je kunt dus niet meer alles kopen, zoals je altijd gewend was. Nu ben ik dol op shoppen en houd ik sowieso wel van goede deals scoren. Vandaag deel ik tips, zodat jij ook kunt (blijven) shoppen wanneer je je aan een budget moet houden.

Bepaal je budget
Het is allereerst belangrijk om te weten hoeveel geld je over hebt en dus kunt uitgeven aan leuke dingen als winkelen. Dit kun je heel makkelijk doen door te kijken wat je inkomen is en daar alle vaste lasten vanaf te trekken (denk aan: huur/hypotheek, verzekeringen, gas/water/licht, internet, Netflix, telefoon en overige abonnementen).

Sale!
In Nederland hebben we de mazzel dat er in de meeste winkels bijna altijd wel een sale rek hangt, met laatste maatjes tegen een voordeliger tarief. De grotere sale momenten zijn aan het eind van de winter en halfverwege de zomer, vlak voor de nieuwe collecties binnen komen. Al vind ik de sale de afgelopen jaren niet enorm lucratief, omdat er vaak niet meer dan 30% korting is. Als je voor grotere kortingen gaat, kan ik je aanbevelen om naar de Solden in België te gaan (enkel in de maanden januari en juli), waar de kortingen oplopen tot 80%!

homeodaisies.nl, shoppen, budget, geld, geen geld, blut, kleding, winkelen, goedkoop, korting, sale, uitverkoop, solden, collectie, nieuwe collectie, seizoenen, winter, herfst, national glamour day, money

Check kortingscodes
Wanneer je online gaat shoppen, zoek dan voor je de bestelling betaald op Google naar kortingscodes. Die zijn er van de grote merken bijna altijd wel te vinden. De bedragen zijn vaak niet hoog (10-20%), maar hé, alle beetjes zijn meegenomen. Soms kun je ook gratis verzending krijgen. En ben je errug sneaky: vaak wordt korting berekend over het hele aankoopbedrag. Als je meer (en dus voor een hoger bedrag) besteld, krijg je ook meer korting. Vaak wordt daar níet naar gekeken wanneer je items retour stuurt. Zo kun je dus grote korting krijgen als je meer items besteld en uiteindelijk maar 1 of 2 items behoud.

Cadeaubonnen
Komt je verjaardag eraan en weet je niet wat je moet vragen? Vraag cadeaubonnen in plaats van geld! Zo kun je het niet uitgeven aan andere dingen en ben je verplicht iets leuks voor jezelf te kopen. Afgelopen januari kwam ik voor slechts 2 euro de drogist uit met een mega tas make-up en doucheproducten omdat ik een groot bedrag aan bonnen had gekregen én kocht ik in de sale voor slechts 5 euro een jas omdat ik een Fashion Cheque had. Ideaal!

homeodaisies.nl, shoppen, budget, geld, geen geld, blut, kleding, winkelen, goedkoop, korting, sale, uitverkoop, solden, collectie, nieuwe collectie, seizoenen, winter, herfst, national glamour day, money

Glamour shopping day
Glamour magazine organiseert ieder jaar de Glamour Shopping Day, waarbij je bij héél veel winkels 20% korting krijgt op vertoon van het magazine. Als je een abonnement hebt krijg je zelfs vaak nog wat extra’s. Ook fijn: geldt bij de meeste winkels ook als je online shopt. Snel naar de boekhandel dus om je magazine te scoren en gauw een shopping date te plannen met je bestie voor volgende week zaterdag!

Ruilen
Heb je écht geen euro meer over om een nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen? Spreek dan met een groep vriendinnen af om kleding die je niet meer draagt mee te nemen en zo items van elkaar te ruilen. Want waar jij misschien op bent uitgekeken, vind je vriendin juist fantastisch! Zo krijgt je oude kleding een tweede leven, heb jij allemaal nieuwe items in je kast én heb je niks uitgegeven. Score!

Mocht jij nog fijne tips hebben als aanvulling op bovenstaande, hoor ik het graag. Shop jij op een budget of mag je lekker los gaan van jezelf? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Ik kocht vorige week een heleboel kleren op Zalando en het was balen omdat ik geen kortingscode had, dus zocht ik online naar een code, maar zonder succes… Waar vind je die?

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik Google altijd gewoon op ‘kortingscode zalando’ en dan vind ik bijna altijd wel wat in een van de bovenste links. Vorige week heb ik er nog een van 10% gebruikt die werkte

   Liked by 1 persoon

   1. kool-family schreef:

    Ok, ik deed hetzelfde. Dan had ik gewoon even pech. Volgende keer meer geluk!

    Liked by 1 persoon

 2. Corianne Kaptein schreef:

  Pimpen van kledingstukken en kleding uit de kringloop is ook een tip!

  Een spijkerbroek met gaten en rafels onderaan is hip. Heb je een saaie spijkerbroek zet de schaar er dan eens in. En maak naar wens verfspatten en strijkplaatjes erop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s