THE HITMAN’S BODYGUARD | MOVIES

Als je dol bent op spanning, actie, snelle dialogen én een flinke dosis humor kan ik kort zijn: deze film moet je gezien hebben! The Hitman’s Bodyguard draait sinds kort in de bioscoop en is een ware aanrader. Al toen ik de eerste scènes van de trailer zag wist ik dat ik die móest gaan bekijken. Grotendeels gedraaid in Amsterdam, met ontploffende auto’s, speedboten door de grachten, grote acteurs als Samuel L. Jackson, Salma Hayek en mijn persoonlijke celeb crush: Ryan Reynolds. 

bron afbeelding

Het verhaal in het kort, zonder spoilers(!): Ryan Reynolds speelt een private bodyguard die een grote klant verliest. Hierdoor is hij ook zijn A-status kwijt. Na een periode in zak en as te hebben gezeten krijgt hij de kans zijn status terug te winnen. De enige opdracht die hij heeft: huurmoordenaar (gespeeld door Samual L. Jackson) binnen 24 uur veilig van Londen naar de Internationale Rechtbank in Den Haag te begeleiden, zodat hij kan getuigen tegen zijn oude baas. Dat lijkt geen lastige vraag, maar de reis wordt flink verstoord.

In eerste oogopslag lijkt het je standaard actiefilm. Er wordt veel in gevochten, geschoten, er worden links en rechts auto’s opgeblazen en afgefikt, er zijn achtervolgingen. Natuurlijk is er ook een liefdeslijn te vinden (want ja, vrouwen maken zo’n film toch net even iets gezelliger). Maar de humor, die doet het voor mij. Het is namelijk werkelijk hilarisch! Ik heb echt meerdere momenten met tranen van het lachen in de zaal gezeten.

De film zit goed in elkaar. De verhaallijnen kloppen, er is een goede balans van actie en dialoog en het vleugje romantiek in combinatie met de humor maakt dat dit geen typische mannen film is. Zeker een aanrader om met je vriendje, vriendinnetje of date heen te gaan! Persoonlijk vond ik het ook tof om te zien dat er veel scènes echt in Amsterdam zijn gedraaid. Veel herkenbare punten. En met een speedboot door de grachten scheuren, wie wilt dat nou niet? Ik had graag een tochtje meegevaren in elk geval!

Inhoudelijk ga ik verder helemaal niks verklappen, want je moet echt zelf naar de bioscoop gaan. Je kunt natuurlijk ook wachten tot je hem thuis kunt kijken, maar persoonlijk vind ik hem op het grote doek echt beter tot zijn recht komen. En Ryan Reynolds, die wil je toch vooral zo groot mogelijk zien *wink wink* Ook leuk: gastrollen van Nederlandse acteurs zoals Barry Atsma!

Heb jij The Hitman’s Bodyguard al gezien? Of was je al van plan om te gaan? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s