WAAROM HEB IK WANDERLUST? | TRAVEL

homeofdaisies travel wistlist bucket list reizen landen vliegen zon zee strand cultuur leren

Je wordt er op social media mee doodgegooid. De een is op een nog mooiere vakantiebestemming dan de ander, je krijgt de #wanderlust en #travelbug om je oren geslingerd en waag het vooral niet om op een druilerige dag op zo’n hashtag te klikken want je zit direct in een depressie omdat jij in Nederland zit en niet aan de andere kant van de wereld. Althans: zo ervaar ik dat. Ik ben zo iemand die het liefst 20 reisjes per jaar maakt (if only my bankaccount would approve…) en als ze niet op reis is ze dan wél alvast in haar agenda heeft staan. Maar hoe komt dat toch dat ik een eeuwige honger naar nieuwe reisjes heb?

Ik las afgelopen weekend in Glamour magazine van september (ja joh, ik was lekker vroeg weer want gisteren plofte de nieuwe editie alweer op de mat) een interessant artikel over dit fenomeen. En dat terwijl ik languit in bad lag, met een fijne bruisbal én een wijntje. In België nota bene. Ja, want al zit ik niet in een tropisch oord, even niet thuis zijn is voor mij regelmatig broodnodig.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

In dat bovengenoemde artikel wordt belicht waarom sommige mensen wél wanderlust ervaren en anderen niet. Ik kan me niet voorstellen om dat laatste te zijn, want ik ben overduidelijk iemand die graag weg is. Niet omdat het thuis allemaal zo stom is, maar voor de ervaring. “Traveling is the only thing you can buy that makes you richer” is een quote die je wellicht wel kent. De term is zelfs wetenschappelijk bewezen! Wegens de consumptiemaatschappij waarin we leven, geeft een materiële aankoop ons steeds minder voldoening. Van een ervaring wordt je wél gelukkiger. Het is een stukje van onze identiteit en nog belangrijker: je kunt jouw ervaring niet op een negatieve manier vergelijken met die van een ander (dus niet net als: jouw tas is mooier/duurder/beter dan de mijne).

homeofdaisies.nl travel blog blogger reizen wanderlust wanderer wander travelbug barcelona tips airbnb ervaring fietsen stad bezichtigen park guell guëll sagrada familia las ramblas

Dat laatste vond ik een interessant gegeven. Want inderdaad: jouw ervaring zal nooit 1 op 1 hetzelfde zijn als die van een ander. Ook al ga je naar precies dezelfde bestemming. Ook een leuk feitje: bij een ervaring onthoud je achteraf vooral de goede dingen en niet de slechte. Dat heb ik zelf ook ervaren. Zo was het natuurlijk op dat moment echt een DRA-MA toen ik erachter kwam dat ik mijn paspoort was vergeten in het vliegtuig terwijl ik net was gearriveerd in mijn appartement in Barcelona. Ik ben dagenlang bezig geweest met diverse instanties om te kijken waar mijn paspoort was en hoe ik na 5 dagen toch weer terug naar Nederland kon. Het zorgde voor enorm veel stress en gedoe. Het is natuurlijk allemaal goedgekomen en achteraf kun je er om lachen en voelt het lang niet meer als zo’n enorm drama als op dat moment. Ik herinner me vooral de leuke uitjes, fietsen in de regen (tot op je onderbroek nat, maar we blijven lachen!), lekker eten, goede gesprekken en quality time met Anne 🙂

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

En die quality time, dat is voor mij persoonlijk ook een belangrijk punt. Op vakantie heb je 100% aandacht voor elkaar. Je beleeft alles samen, deelt de ervaring en kunt er voor altijd samen op terug kijken. Het geeft energie om nieuwe plaatsen te ontdekken en aan tafel in een restaurant kom je toch op betere gesprekken dan wanneer je in je pyjama op de bank Netflix kijkt. De tijd lijkt ook vaak langer te duren op vakantie (komt omdat je veel prikkels hebt en je hersenen daardoor langere tijd registreren) en je hebt tijd om van afstand naar belangrijke zaken thuis te kijken. Ik krijg vaak enorm veel inspiratie van vakantie en kan daarna ook niet wachten om aan de slag te gaan (of tik stiekem een conceptje op mijn telefoon als Jochem niet oplet).

homeofdaisies praag prague praha travel reistip tips reizen stedentrip city trip eten food zien bezichtigen doen karelsbrug chimmey burcht waterfietsen moldau rivier uitzicht zien kijken beleven voelen meemaken aardig mensen architectuur gebouwen

Zelf word ik ook altijd erg onrustig als mijn reisagenda leeg is. De voorpret en de weet dat je over een tijd (al duurt het nog een half jaar!) weggaat vind ik zo fijn. Je kunt je alvast inlezen, uitgebreid hotels uitzoeken en noteren welke dingen je sowieso gezien wilt hebben. Zelfs al is het een weekendje in een bungalow in België. Gelukkig is dit niet mijn laatste reisje van 2017, want ik heb nog iets héél tofs tegoed eind december!

Ga jij graag op vakantie? Ben je meer van de last minutes of plan je graag vooruit? Welke bestemming moet ik volgens jou zeker nog eens bezoeken? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. diyaata schreef:

    Mooi artikel babe! Ik las het toevallig ook afgelopen weekend haha. Wanderlust, check, got it.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s