BETER EEN GOEDE BUUR… | MIND

homeofdaisies.nl, bentley, milo, goede buur, buren, burendag, lenen, uitlaten, honden, hondjes, puppy, advies, hulp, goede buur verre vriend

Inmiddels wonen we ruim een jaar in een nieuwbouwwijk. Wat daar vooral opvalt is het goede contact met de buren. Je bent samen ‘begonnen’ in de wijk, loopt tegen dezelfde problemen en irritaties aan, maar hebt ook op andere vlakken veel gemeen. En pas nu merk ik dat het beter is om een goede buur te hebben, dan een verre vriend. 

Vooral met twee huishoudens hebben Jochem en ik veel contact. Dat begon bij de ene buur al tijdens de verhuizing. We werden gewaarschuwd voor mogelijke lekkage in de douche. Dit hadden meerdere buren al meegemaakt en jawel, al in het eerste weekend was het raak. Erg fijn dat ze ons hadden gewaarschuwd en we dus extra goed op konden letten of het ergens naar beneden kwam. Ook is het handig dat zij dan weten bij welke instanties je kunt aankloppen.

Zo kregen we steeds meer contact. We dronken een keer gezellig wat, gingen ’s zomers barbecueën en we liepen mee met hun hondjes. Toen wij Bentley kregen was het helemaal feest! Ze kwamen op kraambezoek, we kregen cadeautjes en goede tips.

Naast dat het handig is als je eens een ei of scheutje melk tekort komt bij het maken van een recept (of als je geen zin hebt in je eigen leftovers kun je die altijd wel kwijt!), is het ook fijn met de hondjes. Zo kunnen we bijvoorbeeld een dagje weg zonder hond, want er is vaak wel iemand die de hond van de ander even wilt uitlaten. En niet alleen dat, ook gezellig om samen te lopen en de hondjes te laten spelen. Gelukkig vinden de hondjes elkaar ook allemaal even leuk en gaan ze graag bij elkaar op bezoek (Bentley loopt vaak genoeg de tuinen in als we hem alleen uitlaten. “Ik wil gezellig spelen!”)

homeofdaisies.nl, nicole's choice, thee, losse thee, tea, tea time, review, bestellen, smaken, keus, keuze, veel keuze, lekker, zacht, mooi, maroccan sun, refresh boost, sweet dragon, wonder tea

Nu hebben wij sinds kort weer nieuwe buren direct naast ons wonen en die proberen we net zo’n warm welkom te heten als dat wij hebben gekregen. Wij kwamen namelijk ook bijna een jaar later pas in de wijk wonen. Je leent eens een boormachine uit of ze vragen hoe jij het hebt aangepakt met gordijnen.  Het is zo fijn en makkelijk om even bij elkaar binnen te stappen of te appen om hulp! Of: ook handig als je jezelf buitensluit. Sommige buren hebben onze huissleutel. Ideaal!

Wat dat betreft ben ik super blij dat we in deze wijk terecht zijn gekomen. Er zijn veel mensen van ongeveer onze leeftijd. Er wordt regelmatig wat georganiseerd, dus zo leer je ook weer andere buren kennen. En er zijn onwijs veel huishoudens met een pup of jonge hond. Altijd wel iemand in de buurt dus om mee te kletsen.

Heb jij goed contact met jouw buren? Waar uit zich dat in? Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. De buren schreef:

    Vind ik leuk!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s