GELEIDE MEDITATIE TIPS | ONTSPANNING 

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

Sinds ik het effect van meditatie heb leren kennen (lees ook: Mijn eerste keer mediteren of bekijk de video Meditatie, Yogs & Suppen) ben ik steeds vaker op zoek naar dat rustpunt in mijn dag. Even helemaal ontspannen en alle stress en gedoe van de dag loslaten. Voor mij persoonlijk is voor het slapengaan een ideaal moment om te mediteren maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Maar ik vind het lastig zelf mijn hoofd ‘stil’ te krijgen en daarom luister ik dan naar zogeheten geleide meditaties. Vandaag deel ik mijn favo tips.

Bij een geleide meditatie praat iemand op een rustige manier tegen je en zegt je wat je moet doen. Vaak wordt dit begeleid door meditatieve muziek en soms met de geluiden van klank schalen. Op een of andere manier word ik door de klank schalen al direct rustig en begint mijn ontspanning.

Mijn zoektocht naar fijne meditaties begon op YouTube. ZenZee heeft op hun blog diverse meditatie video’s gedeeld die fijn zijn en zelf heb ik inmiddels ook wat favorieten. Ik zoek overigens op ‘geleide meditatie’ en soms met de specifieke toevoeging ‘slapen’. Alles is overigens in het Nederlands wat ik bekijk. Onderstaande vind ik persoonlijk heel fijn om mee in slaap te vallen.

Maar toch was ik op zoek naar meer variatie. Soms was ik best wat pogingen verder voordat ik een fijne video had gevonden. Toen tipte iemand me de app van Rituals. Je kunt daar niet alleen de lekkerste shower foams bestellen, maar dus ook meditaties luisteren (en yoga!). Super handig ook: je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt mediteren want je stelt zelf de tijd in. De mannenstem is heel fijn en de muziek goed gekozen. De app is gratis! Enige minpuntje wat mij betreft: je moet wel Internet verbinding hebben om te kunnen luisteren.

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

Ook werd de gratis app Headspace mij getipt. Deze is wel (helaas?) in het Engels maar wow, daar zitten echt veel features op! Je begint eigenlijk met ‘The Basics’ waarbij je 10 dagen lang korte meditaties doet. Je kunt zelfs instellen dat hij je een reminder geeft via je agenda. Fijn! Die heb ik ingesteld op 8.00uur dus kan ik elke ochtend ontspannen beginnen. De eerste sessies waren kort en aangenaam. De mannenstem is fijn en er is geen muziek of ander geluid. Daarnaast kun je in de app zelf enorm veel kiezen aan korte meditaties op verschillende onderwerpen. Je kunt kiezen uit ‘packs’ die meerdere dagen duren of ‘singles’ die je los kunt luisteren. Kies uit bijvoorbeeld ‘stress’, ‘sleep’ of ‘pain management’. Maar ook uit ‘fear of flying’ en ‘frustrated’. En er zijn zelfs sessies die je kunt doen tijdens her sporten of op het werk. Wow, dat dit vrijwel alle zal gratis is.. er gaat een wereld voor me open! Alleen werkt deze app ook helaas enkel met internetverbinding en zijn sommige gedeeltes alleen tegen betaling te beluisteren.

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

Natuurlijk zou ik ook meditatie lessen kunnen volgen zoals ik eerder al een paar keer heb gedaan. Dat vind ik zeker fijn, maar daar zit voor mij 1 groot nadeel aan: ik moet daarna nog naar huis. Door prikkels vanuit het verkeer, dat ik nog mijn tanden moet poetsen en mijn pyjama moet aantrekken en wat al nog meer, ben ik dat hoogtepunt van ontspanning alweer kwijt. En de ratels van mijn hersenen gaan dan alweer tekeer met als gevolg dat ik alsnog moeite heb met in slaap komen. Daarom werkt dit het best voor mij. Maar ik zal zeker waar mogelijk een les meepikken want het is heerlijk!

homeofdaisies.nl, meditatie, oefeningen, online, youtube, app, rituals, headspace, kort, lang, geleide meditatie, thuis, slapen, slaap, rustgevend, ontspannend, hoofd leegmaken

Mediteren jij wel eens? Wat is jouw favoriete manier? Heb je nog tips voor andere apps? Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Shewritesaboutit schreef:

    Erg handig deze geleide meditatie tips! Vaak heb ik de behoefte aan een rustpunten. Gewoon even mijn gevoelens en gedachtes de baas zijn. Even geen lange lijstjes gewoon wat korte en handige tips! 🙏🏾

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s