BABE, YOU GOT THIS | BOEK REVIEW

homeofdaisies.nl, babe you got this, boek, boeken, book, review, lezen, gelezen, boekenkast, girlboss, #workmode, flatlay, instagrammable, picture perfect, quote, inspiratie, doelen, bereiken, werk, werken, eigen bedrijf, social media, hype

Met de ondertitel “Van meisje met dromen naar vrouw met succes” was ik wel érg benieuwd naar de inhoud van dit boek. Op social media werd ik er in elk geval al mee doodgegooid en toen ik op TV een item zag besloot ik hem toch maar aan te schaffen. Een zogeheten “girlboss” boek, helemaal geënt op vrouwen die een hoge functie of eigen bedrijf runnen. 23 van deze vrouwen worden geïnterviewd over hun successen én falen. Ik ben vooral benieuwd of ik geïnspireerd raak of juist depressief.

Want het is allemaal nogal wat. Online sterrenstatus, de een nog meer nullen dan de ander. En mi gado hoe jong zijn al die succesvolle ondernemers tegenwoordig? Kom ik daar met mijn bijna-30-en-geen-idee-wat-ik-met-mijn-leven-moet.

Laat ik beginnen met de omslag, want die is lekker stereotype roze met een zeer Instagrammable foto van iemand die een beetje moeilijk een laptop op schoot houdt, op bed, met een cappuccino en een berg onnodige- maar wel tactisch neergelegde- accessoires. De zwarte letters van de titel liggen bovenop de kaft. De andere zwarte letters niet. Stiekem vind ik veel informatie op de voorkant staan, want naast de titel, ondertitel, de schrijfsters én de foto, kunnen we nog lezen dat het een initiatief is van #WorkMode en vinden we een cirkel waarin staat dat er 23 girlbosses ons advies geven.

homeofdaisies.nl, babe you got this, boek, boeken, book, review, lezen, gelezen, boekenkast, girlboss, #workmode, flatlay, instagrammable, picture perfect, quote, inspiratie, doelen, bereiken, werk, werken, eigen bedrijf, social media, hype

Nou, daar gaan we. Ik klink hier misschien een beetje kritisch en cynisch en eerlijk gezegd ben ik dat ook. Ik geloof er namelijk niet zo in dat die dames me nu eens gaan vertellen dat ze 1000 keer op hun bek zijn gegaan voordat ze succes kregen. Dat kan niet, want daar zijn de meesten namelijk veel te jong voor. Na het eerste hoofdstuk ben ik al chagrijnig. Zie je wel, het wordt echt zo’n “kijk mij eens een fantastisch leven hebben” verhaal. Bah!

Maar goed, ik heb bijna 18 euro voor dit boek neergeteld, dus ik haak niet direct af. Goed ook, want er komen zeker wel stukjes voorbij waarbij de geïnterviewde dames vertellen over de minpunten van eigen baas zijn (nooit vrij, amper sociaal leven, altijd moe, altijd bereikbaar zijn, verwachtingen managen etc.). Een van de dames is zelfs al eens failliet gegaan. Oké, het is dus niet alleen rozengeur en maneschijn. Er worden – naast de eeuwige dooddoeners als “Hard work pays off” en “Je vrienden moeten maar begrijpen dat je geen tijd voor ze hebt” – ook wel nuttig advies gegeven. Dingen waar je op moet letten, valkuilen, financien, het ‘offline’ zijn, netwerken en de zin van het samenwerken (de dames zijn het er over eens: niemand is er ooit gekomen door alles alleen te doen. *mental note*). Ja, ik heb tijdens het lezen van Girl, You Got This zeker wel eens de neiging gehad om met die roze marker zinnetjes te markeren om te onthouden (niet gedaan. Ik vind het zonde om boeken te mishandelen door erin te schrijven/tekenen/kaft knakken).

homeofdaisies.nl, babe you got this, boek, boeken, book, review, lezen, gelezen, boekenkast, girlboss, #workmode, flatlay, instagrammable, picture perfect, quote, inspiratie, doelen, bereiken, werk, werken, eigen bedrijf, social media, hype

De quotes die door de hoofdstukken heen staan zijn ook perfect gekozen. Zou je bijna willen uitknippen om naast je bureau te hangen. De schrijfstijl is overigens prima, het leest makkelijk weg. De hoofdstukken beginnen telkens met een vraagstuk die de schrijfsters bezig houdt en die leggen ze vervolgens voor aan de girlbosses. Iedereen vertelt vanuit eigen ervaring en je kunt dus telkens zelf kijken wie of welk advies het best bij jouw stijl past. Slim bekeken! Helemaal achterin het boek staat een fotoserie + meer informatie over de geïnterviewde dames. Dit had ik eigenlijk graag vooraf geweten, want nu was ik tijdens het lezen nog wel eens in de war van welk bedrijf “Naam X” ook alweer was. 25 personages zijn er natuurlijk nogal veel om te onthouden.

homeofdaisies.nl, babe you got this, boek, boeken, book, review, lezen, gelezen, boekenkast, girlboss, #workmode, flatlay, instagrammable, picture perfect, quote, inspiratie, doelen, bereiken, werk, werken, eigen bedrijf, social media, hype

Helaas zitten in mijn druk (2e) nog best wat fouten. Naast een enkele tikfout zelfs een hele pagina die dubbel staat en een andere pagina die mist! Ik snapte er niks van…Hopelijk is er inmiddels al een nieuwe druk geweest en zijn deze fouten eruit gehaald. Dit vind ik wel erg jammer.

Werd ik er depressief van? Soms.
Werd ik er geïnspireerd door? Ja, in elk geval vaker dan dat ik er depri van werd. Maar zonder grap, ik vond het een prima boek, ik heb er best wat lessen en ideeën uitgehaald en was gemotiveerd om direct wat dingen zelf anders te doen. Positief dus!

Heb jij Babe You Got This al in huis? Wat vond je ervan? Wat is jouw favo Girlboss boek? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. esteejanssens schreef:

  Ik kocht het boek enkele dagen geleden dus even checken of ik ook dubbele pagina’s heb en pagina’s die missen

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Was in een van de laatste hoofdstukken. Kan straks wel even opzoeken welke pagina’s.

   Like

 2. casanaa schreef:

  Ik wou hem ook halen! Maar er zijn zoveel verschillende meningen over🤔 dat ik ga twijfelen!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja snap ik, ieder zijn ding natuurlijk! Misschien iemand die je kent waar je hem van kunt lenen?

   Liked by 1 persoon

   1. casanaa schreef:

    Niet dat ik zo weet.. maar vindt je het uiteindelijk een aanrader? of je raakt je zelfvertrouwen er door kwijt hahah?

    Liked by 1 persoon

   2. Home of Daisies schreef:

    Nou ja zoals ik schrijf, er zitten zeker goede levenslessen in. Iedereen zal er het zijne uithalen omdat er diverse vrouwen uit verschillende branches zijn geïnterviewd. Dus ik zou het zeker niet direct afraden maar ik prijs het ook echt niet de hemel in. Het viel mij tegen vanwege dat het zo werd gehyped

    Liked by 1 persoon

 3. Haha. Ik ergerde me ook aan de clichés. Maar best aardig boek. Ik heb wel een heleboel negatieve punten in mijn recensie staan, want ik erger me nogal aan het woord ‘girlboss’ en miste ook wat diversiteit bij de vrouwen. Maar ja, soms wel inspirerend ook. 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Helemaal mee eens! Zeker als je er achterin bij de bio’s achter komt dat iedereen iedereen al kende/hebben samengewerkt.

   Like

 4. Jorinde schreef:

  Ik ben ook erg benieuwd naar dit boek! Denk dat het wel kan inspireren, maar wel erg zonde van de fouten die erin staan zeg!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik heb inmiddels bericht gekregen van de uitgeverij en ik krijg een nieuwe 😊 de vijfde druk is inmiddels in omloop en die heeft het niet. Dus mocht je hem kopen zou ik dat even checken 😉 xo Daisy

   Like

 5. Cassandra Marie schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek, maar doordat je het overal ziet wil ik het niet direct kopen. Dat had ik ook met #Girlboss, na drie jaar uiteindelijk toch gekocht, maar er wel heel erg blij mee.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Girlboss heb ik niet gelezen, wel de serie gekeken (review van de serie is ook op mijn blog te vinden 😉) Als je het niet direct wilt kopen kan je misschien beter even wachten. Straks worden ze vast plenty tweedehands aangeboden 😄

   Liked by 1 persoon

   1. Cassandra Marie schreef:

    Goeie tip! Ik zal er op letten.

    Liked by 1 persoon

 6. Nina schreef:

  Hoe komt het toch dat je overal lyrische reviews leest over dit boek? Ik heb het niet gelezen maar vermoedde ook precies wat jij schrijft. Dank voor je eerlijkheid!
  PS Ik ben 40-en-geen-idee-wat-ik-met-m’n-leven-moet 😉 Dus waarschijnlijk behoor ik sowieso niet tot de doelgroep, haha

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   hahaha ja ik weet het ook allemaal nog steeds niet hoor! 😛 Heb trouwens wel van de uitgever een nieuwe druk gekregen omdat er fouten in de mijne stonden. Dat was dan weer wel aardig. En die goede recensies… vriendjespolitiek ofzo?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s