IK GING ALLEEN UIT ETEN & NAAR DE BIOS | SOCIAL EXPERIMENT

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Ik heb altijd al een issue gehad met alleen zijn. Niet dat ik niet graag alleen ben, in tegendeel, ik ben graag op mezelf. Maar in het openbaar? Tsja… dan weet ik niet hoe ik mezelf moet gedragen. Dan ben ik de hele tijd lomp in mijn telefoon gedoken. Totaal onbereikbaar voor anderen. Dus ging ik het experiment met mezelf aan: ik ging alleen uit eten en naar de bios. 

Op mijn 29 before 30 lijst stond nog alleen reizen. Nu weet ik dat dat er sowieso niet in zit dit jaar, maar als afgeleide vond ik het wel tijd dat ik oké was met alleen zijn in het openbaar. Dus niet veilig achter mijn eigen voordeur of met mijn gezocht in een telefoon gedrukt. Nee. Helemaal alleen. Zonder afleiding.

Nu had ik natuurlijk meteen een 6 gangen menu kunnen bestellen, maar dat deed ik niet. Niemand keek me overigens gek aan toen ik vroeg voor een tafeltje voor 1 persoon. Vroeger, toen ik zelf on de horeca werkte, vond ik het eigenlijk altijd zielig wanneer mensen alleen kwamen eten. Terwijl ik dat nu juist super stoer vind. Het betuigd van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Je bent immers volledig op jezelf aangewezen en dan moet je wel echt oké zijn met jezelf.

Dus de ober bracht me naar een tafeltje vlakbij de ingang. Ik had goed zicht op het terras, de bar en de rest van de zaak. Het was nog vroeg en dus nog niet zo druk. Ondanks dat was er genoeg te zien. Ik bestelde een wijntje en bestudeerde de kaart. Nadat ik mijn keus had doorgegeven had ik meteen de neiging om mijn telefoon erbij te pakken. Maar die negeerde ik en observeerde intussen de mensen op het terras en van de bediening. Toen er een bestelling van het terras terug moest naar de keuken hoorde ik de obers uitleggen aan de kok wat er mis was. Grappig én herkenbaar vanuit mijn tijd als serveerster.

homeofdaisies.nl, red pants, bershka, lotd, ootd, spanje, valencia, sinorita, senora, rode broek, wijde broek, wijde pijpen, lange benen, long legs, ginger, red head, fashion, mode, trend, trendy

Omdat het niet druk was kwam mijn bestelling snel door. Ik at op mijn gemakje en keek intussen een beetje rond me heen. Niemand keek gek en ik voelde me goed. Trots ook wel een beetje. Kijk mij daar nu stoer in mijn eentje zitten eten!

Nadat ik mijn bordje leeg had genoot ik nog wat van mijn wijn. Toen die op was besloot ik de rekening te vragen. Ik had al ruim een uur alleen gezeten. Awesome! Hierna heb ik in een koffietentje bij de bioscoop wat besteld en ook hier wat om me heen gekeken. Hier voelde ik me wel wat meer ongemakkelijk en had ik het gevoel dat mensen me aangekeken omdat ik alleen was. Uit ongemakkelijkheid toch maar weer in die telefoon gedoken. Stom! Ik heb er dan ook niet lang gezeten en heb nog wat tijd gedood in de boekenwinkel. Alleen winkelen kan ik wél als de beste. Ik scoorde nog een prachtig boek. En toen was het al tijd om richting de zaal te gaan.

Voordat de film begon heb ik alvast wat zitten lezen in mijn zojuist gescoorde boek. De zaal zat redelijk vol en dus zaten er ook mensen naast me. Geen idee of de dames naast me er iets van vonden, maar ik zat wel prima. De film was tof alleen miste ik tijdens/achteraf wel de terugblik met een vriend/vriendin. Niemand die ik ken heeft ze film gezien dus ik kon dat daarna ook niet doen.

Ik moet zeggen: dit experiment viel me niet tegen. Het was in elk geval een goede oefening voor – misschien ooit – alleen op vakantie gaan. Ik heb niet echt een praatje met iemand gemaakt, dat is wel een puntje voor de volgende keer. Want ja, ik ga dit zeker nog wel eens doen. Fijn om ook buiten de deur wat me-time te hebben! Nu ben ik natuurlijk benieuwd: ga jij wel eens alleen uit eten, naar de film of ergens koffie drinken? Wat doe je om jezelf te vermaken? Maak je makkelijk contact met anderen? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Cassandra Marie schreef:

    Wat leuk! Ik vind het ook erg stoer als mensen alleen iets gaan eten, maar ik heb het zelf nog nooit gedaan. Misschien toch nog iets om op mijn bucketlist te zetten!

    Liked by 1 persoon

  2. Jo schreef:

    Haha leuk om te lezen dit. Ik vond alleen naar de bios gaan een ding, in mijn beleving raar. Maar heb het inderdaad een keer gedaan en vond het wel prima. Prima genoten van de film en miste inderdaad ook die persoon om er nog even over na te praten. Alleen uit eten heb ik nog niet gedaan, lijkt me ook best raar, misschien moet ik dat ook maar eens proberen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s