HOE MIJN HUID ER ZO GOED UITZIET | VERZORGING

homeofdaisies.nl, huidverzorging, hoe mijn huid er zo goed uitziet, drinken, vocht, water, vochtarm, gemengde huid, droog, vet, huidverzorging, reiniging, dagcrème, nachtcrème, reiniging, gezicht, face, kruidvat, lidl, vitamine e

Sinds een klein jaar ziet mijn huid er vele malen beter uit dan in het verleden. Toen had ik last van zowel droge plekken en hele vette plekken. Daarnaast had ik af en toe wat pukkeltjes en vooral op mijn neus en kin veel mee-eters. Dit is allemaal vrijwel helemaal verleden tijd. En daar ben ik onwijs blij mee! Ik deel vandaag tips en producten die ik nu standaard gebruik om mijn huid in goede conditie te houden.

De allerbelangrijkste is natuurlijk voldoende water drinken. Ik bleek namelijk begin 2016, tijdens een huidanalyse een gemengde, vochtarme huid te hebben. Gelukkig drink ik heel makkelijk en kom dus zeker wel aan de 2 liter per dag. Dat deed ik hiervoor ook al. Maar als jij merkt dat je huid niet in optimale conditie is, zou ik zeker proberen goed te drinken. Daar op aanhakend: probeer minder vet en suiker te eten. Ik heb goede en slechte tijden qua voeding, dat kent iedereen wel. Maar mijn huid straalt wel meer als ik ook goede voeding binnen krijg.

Maar met alleen goede voeding van binnenuit ben je er nog niet. Wat je op je huid smeert is natuurlijk net zo belangrijk. Zeker in mijn tiener- en early twenties jaren was ik niet zo consequent met het reinigen en verzorgen van mijn huid. Sinds ik me er meer mee bezig houd (weer een voordeel van bloggen, ik heb veel over beauty en verzorging geleerd!) ben ik er meer bewust van. Ik reinig mijn huid 2 keer per dag, ’s morgens en ’s avonds. In het verleden deed ik dat met tonic, maar met de ontdekking van micellair water ben ik helemaal om. Dit is namelijk minder agressief en zachter voor mijn huid. Daardoor voelt het minder droog aan én heeft mijn huid niet de neiging extra talg en vet aan te maken om zichzelf soepel te houden (de reden dus voor die super vette T-zone die ik altijd had!)

homeofdaisies.nl, huidverzorging, hoe mijn huid er zo goed uitziet, drinken, vocht, water, vochtarm, gemengde huid, droog, vet, huidverzorging, reiniging, dagcrème, nachtcrème, reiniging, gezicht, face, kruidvat, lidl, vitamine e

Daarnaast is verzorging een belangrijk punt. Er zijn wel duizenden verschillende crèmes verkrijgbaar en het is werkelijk zoeken naar een speld in een hooiberg naar de meest ideale voor jouw huid. Ze zijn er in alle soorten en maten, voor ieder huidtype, in budget en super dure varianten. Zoals je misschien weet, houd ik niet van al te veel geld uitgeven. Bang dat het niks is en achterin de kast verdwijnt. Ik ben dol op Kruidvat producten en na mijn eerste potje vitamine E crème was ik erg blij met het resultaat. Maar als het een blogger betaamd is er altijd weer wat nieuws te proberen. Helaas merkte ik alweer snel de achteruitgang. Mijn huid reageerde er echt niet goed op. Met het voorjaar in zicht wilde ik een crème met UV bescherming. Wederom werkte dit niet fijn. En toen besloot ik terug te gaan naar die super budget vitamine E crème. Beste keus ooit! Ik smeer ’s morgens na het reinigen met een watje micellair water (gebruik momenteel die van Lidl, vind Kruidvat ook fijn) een flinke laag op. Het trekt snel in en geeft een gezonde gloed en een zeer vervoegd gevoel.

homeofdaisies.nl, huidverzorging, hoe mijn huid er zo goed uitziet, drinken, vocht, water, vochtarm, gemengde huid, droog, vet, huidverzorging, reiniging, dagcrème, nachtcrème, reiniging, gezicht, face, kruidvat, lidl, vitamine e

’s Avonds haal ik mijn oog make-up eraf met een twee fasen reiniging. Dan reinig ik mijn hele gezicht weer met een watje micellair water en dan smeer ik de vitamine E nachtcrème. Wederom een lekkere dikke laag. Heerlijk! En waar ik eerder bijna wekelijks mijn mee-eters verwijderde met een strip doe ik dat nu vrijwel nooit meer. Alleen heel af en toe het blackhead mask op mijn neus en kin en dan kan ik weer lange tijd vooruit.

Ik ben echt onwijs blij dat ik met deze producten en wat ze doen voor mijn huid. Voorlopig ga ik geen aanpassingen doen in deze routine of producten. Want dit resultaat wil ik graag zo behouden!

Wat voor producten gebruik jij in je dagelijkse verzorging routine? Ben je blij met het resultaat of ben je nog opzoek naar jouw ultieme producten? Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Saskia schreef:

    Sinds ik uit huis ben gegaan (zo’n 4 maanden geleden), ben ik op de een of andere manier er veel meer op gaan letten. Ik probeer inderdaad ook 2 keer per dag mijn huid te reinigen, maar zeker minimaal 1 keer per dag. Soms schiet het er gewoon bij in, gek is dat eigenlijk he? Tandenpoetsen zit ook in je systeem tweemaal daags, waarom je gezicht reinigen dan niet? Echt favoriete producten heb ik nog niet, ik gebruik een dag- (en sinds kort ook nacht-) creme van Kruidvat, (oog)make-up reiniger van de Lidl en probeer 1 keer per dag ook met een facewash te reinigen. Ik heb inderdaad wel het idee dat als ik een paar dagen consequent ben geweest, het ook echt te merken is. Helaas heeft dat me nog niet over de drempel getrokken om consequent te blijven… 😛

    Liked by 1 persoon

  2. Wat een leuke ontdekking zeg 🙂 Meestal kom je er achter dat je juist dure spulletjes moet gebruiken voor goed effect, maar eindelijk is dat een keer niet zo ;-))

    Liked by 1 persoon

    1. Home of Daisies schreef:

      Ik ben eigenlijk niet zo van de dure spullen, dus ben erg blij met deze ontdekking 🙂

      Liked by 1 persoon

      1. Snap ik ja, same here 😉 Goed om te weten wat werkt!

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s