STOP DE TIJD | MIND

homeofdaisies.nl, stop de tijd, sel, augustus, tijd vliegt, stress, spanning, druk, drukte, depressie, despressief, lastig, moeite, bloglife

De tijd gaat snel, de dagen vliegen werkelijk voorbij. In mijn hoofd is het pas mei, terwijl we deze week alweer augustus hebben aangetikt. Onbegrijpelijk. Hoe kan het dat de tijd vervliegt en de dagen alweer nacht worden voordat je 1x met je ogen hebt geknipperd? Echt. Stop de tijd!

Hoe erg ik dat gevoel heb? In mijn kantoor staat een ding waarmee je met blokken aan kunt geven welke datum het is. 1 mei geeft hij aan. Ik denk dat dat ook ongeveer de laatste keer is geweest dat ik in mijn dagboek schreef. Ik kom er niet aan toe, loop voor mijn gevoel achter de feiten aan. Terwijl je toch zou denken dat je tijd over houdt als je slechts 2 dagen werkt en verder beetje kunt bloggen.

Niets blijkt minder waar, want ook hier een ik continu achter de feiten aan. Dingen die ik nog moet doen, had beloofd. Mailtjes die onbeantwoord blijven, onafgemaakte to do lijstjes. En om nog maar te zwijgen over die voorjaar schoonmaak die nog altijd niet is gedaan en enorm tegenop zie. Misschien heb ik daar in december nog eens tijd voor.

En het is echt niet dat ik alleen maar op m’n luie gat Netflix kijk. Oké, die dagen zitten er zeker wel tussen, maar niet zoveel als je zou denken. Ik kom zelfs amper aan boeken of magazines lezen toe. De ontspanning lijkt dus ook ver te zoeken. Ik ben onrustig en toch komt er niks uit mijn handen op sommige momenten, terwijl ik intussen alleen maar kan denken aan alles wat nog wacht. En dat terwijl ik feitelijk maar twee à drie dagen werk en de rest van de tijd voor mezelf, het huishouden en mijn blog kan besteden.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Wat dat betreft mis ik Valencia enorm. Heerlijk was het daar, 6 dagen weg van huis. Maar vooral het feit dat de dagen daar ouderwets lang duurden. We deden niet aan de klok. Werden wakker als we wakker werden, aten als we honger hadden en verkenden de stad zonder vast omlijst plan. Gewoon een beetje hier en daar kijken, even in het park zitten en foto’s maken. Heerlijk was dat. En het voelde ook echt of we veel langer dan 6 dagen op reis waren. Zo ontspannen! Helaas was dat gevoel al snel na de vakantie verdwenen en was het meteen weer rennen van alle dagen die ik niks had gedaan.

Zoals ik hierboven al schreef, als ik zo’n gestrest gevoel heb schiet ik eigenlijk meteen vast. Dan komt er niks meer uit mijn handen. De berg werk (én was!) blijft groeien en zo ook mijn tegenzin. Afgelopen weekend was ik dat gevoel zo ontzettend beu dat ik besloot niks meer te doen. Dan maar even niet bloggen, deadlines en gezeik. But here I am, kan ik het toch niet loslaten. Bloggen is namelijk een uitlaatklep, ik haal er energie uit als ik toffe reacties krijg en (vooral de laatste maanden weer, yay!) de bezoekersaantallen zie stijgen. Voelt toch dat ik niet maar wat in het luchtledige zit te kletsen en waardering krijg voor mijn inzet.

homeofdaisies.nl, blog, bloglife, thuiswerken, thuis werken, effectief, motivatie, tips, 8x, tip, werktip, planning, discipline, werkplaats, werkplek, keukentafel, bureau, tuin, kantoor, laptop, café, koffietent, koffiebar, koffie, wandelen, lopen, pauze

Jullie hebben het al vaker tegen me gezegd. En ik heb het zelf óók al zo vaak geroepen: take a break if you need one. Ik verdien hier geen geld mee, ik krijg hooguit (en dat gebeurd maar héél soms) een product gratis. Alles wat ik er in steek aan tijd, energie en geld komt allemaal uit mij. Dus als ik zo’n dag (of dagen) dat het niet lukt. Jammer dan. Dan maar even niks.

En nu hoop ik dat de zon snel weer zijn blije gezichtje gaat laten zien, zodat ik sproetjes kan kweken, vitamine D en dus energie opdoen en dan komen die blogjes ook wat makkelijker uit die vingers 😉 xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Sherry schreef:

    Leuke blogpost. Herkenbaar. Bloggen is ook een uitlaadklep voor mij. In september zal het erg druk worden met bloggen let maar op..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s