MENSEN EN HUN MENING | MIND

homeofdaisies.nl, mensen en hun mening, blog, bloglife, mind, comments, commentaar, reacties, negatief, bloggers, bloglife, afzeiken, lelijk doen, afkraken, statistieken,

Berg je maar alvast, want hieronder komt een hele tirade over iets waar ik me al tijden behoorlijk aan erger. Mensen en hun mening. Iedereen heeft overal wel een mening over. Dat mag natuurlijk! Maar soms vraag ik me af waarom mensen de behoefte voelen dit altijd en overal te ventileren. Prima dat je het ergens niet mee eens bent,  maar moet je soms niet gewoon je tong afbijten?

Het internet is het moderne wilde westen als het aankomt op meningen. Continu wordt je bekeken, beoordeeld en vooral veroordeeld. Zeker als blogger kun je het nooit goed doen. In mijn eigen bescheiden blogger bestaan kom ik het al wel eens tegen, maar kijk ik op bijvoorbeeld Twitter bij grote Nederlandse bloggers hebben zij er dagelijks mee te maken. De kritiek dat het niet goed genoeg is. Dat je niet objectief bent omdat je een product hebt gekregen of betaald krijgt voor een post. Dat je alles gephotoshopt, nep is. Dat groene bloggers niet groen genoeg zijn en veganisten niet vegan genoeg. Dat je, als je een buikje hebt op je 30e, maar meteen zwanger bent. Dat slaat toch nergens op?!

Laatst kreeg ik ervan langs onder de video dat ik mijn haren kort knipte voor het goede doel. Vrouwen moesten maar ophouden met hun haar afknippen want ‘alle mannen op de wereld vinden dit lelijk’. Of toen ik mijn haar paars probeerde te verven met een spoeling: “Tsja dat wist je toch vooraf wel dat dat niet werkt op donker haar”. Volgens mij zei ik dat zelf in de video ook al, maar vond ik het gewoon leuk om dat te proberen…?

Van zulke opmerkingen lig ik nu niet bepaald wakker. Die doen me niks. Maar ik lees ook wel eens dingen die me zeker raken. Dat ik mijn hond niet goed opvoed, dat het zielig is dat hij in de bench ‘opgesloten zit’ of dat Bentley ‘niet zijn best hoort te doen om eten te krijgen’. Ja, op zo’n moment voel ik me zeker persoonlijk aangevallen. Ik bepaal toch zeker zelf wel wat goed of slecht is voor mijn hond?

De grappigste zijn de zogeheten ‘internet trolls’ die werkelijk niks anders in hun armzalige leventje te doen hebben dan lelijke comments te plaatsen. Zie komen meermaals terug op mijn blog, maar ik zie ze ook bij anderen. Onder een pseudoniem doen ze alleen maar lelijk om zichzelf beter te voelen. Reageren niet eens inhoudelijk ergens op, maar sturen dingen als ‘stom’, ‘saai’ of ‘jij bent echt lelijk’. Droeftoeters, kan ik alleen maar denken.

homeofdaisies.nl, mensen en hun mening, blog, bloglife, mind, comments, commentaar, reacties, negatief, bloggers, bloglife, afzeiken, lelijk doen, afkraken, statistieken,

Maar de ergste in hun soort, vind ik bloggers zelf. Want wat kunnen zij elkaar afvallen zeg, verschrikkelijk! Er worden hele blogs geschreven over hoe (met name grote) bloggers hun publiek misleiden (ondanks dat er in die bepaalde blogposts gewoon staat vermeld dat het om een gesponsord artikel gaat). Ze halen hun collega’s dus en plain public door het slijk, enkel en alleen om hun eigen statistieken op te krikken. Iedereen houdt immers wel van een klein relletje hier en daar. Terwijl ze diezelfde blogger hoogstwaarschijnlijk wel vragen voor een selfie als ze ze op straat tegen komen. Want die plaatjes doen het zo lekker op Instagram. Ik vind het maar twijfelachtig. Prima dat je je mening geeft, zolang het maar opbouwend is. Niet lelijk doen om het lelijk doen en al helemaal niet om je eigen platform te boosten. Want winnen over de rug van een ander? Dat gaat mij écht een brug te ver.

Natuurlijk heb ik ook een mening en zal ik die best uiten, maar ik denk altijd “als je het ook niet tegen iemand face to face zou (durven) zeggen, gooi het dan ook niet klakkeloos op het Internet”. Denk dus even na voordat je wat zegt. De wereld én het Internet zouden een stuk gezelliger zijn als we met z’n alleen wat liever voor elkaar zijn, elkaar steunen en opbouwende kritiek geven met als doel iemand te laten groeien.

Ik ben benieuwd of jij wel eens te maken hebt gehad met negatieve of lelijke comments, ze wel eens hebt gezien of misschien hebt achtergelaten. Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. curly creative schreef:

  Haha ik schreef er pas nog een versie over van commentaar op zwanger 😀 dat is ook echt de orde van de dag nu..

  x

  Liked by 1 persoon

 2. anetakrysiak1983 schreef:

  BAM!! Je hebt zo gelijk. Laatst las ik een artikel van een blogster (weet haar niet meer) waarin ze Anna Nooshin en Cynthia (Miss Lipgloss) helemaal naar beneden haalde, vanwege het promoten van een drinkbeker en koffer. Ik schrok hier enorm van. Zelf heb ik (gelukkig) nog nooit nare reacties gekregen. Met mijn nieuwe blog, waarin ik tips geef over opvoeden, ben ik me er heel erg bewust van hoe ik dingen opschrijf. Ik wil niet overkomen als een betweter. Je weet maar nooit hoe dingen over komen op anderen.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik denk ik weet over wie je het hebt 😉 Ik wilde het algemeen houden in dit artikel. Fijn dat jij er (nog) niet mee te maken hebt. Bij mij is het gelukkig ook echt niet in die mate zoals de grote bloggers, maar ik schrik er elke keer weer van als ik het lees

   Like

 3. Eveline schreef:

  Geweldig, ik heb zoiets van… je hebt vast niks te doen ;). Of je hebt zo’n lage zelfwaardering dat je nodig vindt andere klein te maken, om jezelf goed te voelen..

  Liked by 1 persoon

 4. berrunderkamp schreef:

  Mooi geschreven en oh zo waar. (Dat is mijn mening) Mensen hebben het vaak niet eens in de gaten totdat ze een spiegel voorgehouden wordt. En zelfs dan willen ze het vaak niet toegeven. Pas na eigen ervaringen kunnen ze misschien anders omgaan met het uiten van hun mening. Het perspectief dat verandert. Hopelijk voor jou, blijven de ongenuanceerde en ondoordachte reacties je bespaard. 🙂

  Like

 5. Saskia schreef:

  Ik kan er met mijn hoofd echt niet bij hoe mensen het in hun hoofd halen om zulke comments te plaatsen. Noem me naïef, maar ik vind het echt zo bizar dat mensen denken ‘Dit kan ik best wel zeggen want op internet mag alles’ of iets in die richting. Precies wat je zegt, denk even na of je het ook tegen iemand face to face zou zeggen voordat je op enter drukt. Anyway, goed artikel!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s