8x TIPS VOOR THUISWERKEN | #BLOGLIFE

homeofdaisies.nl, blog, bloglife, thuiswerken, thuis werken, effectief, motivatie, tips, 8x, tip, werktip, planning, discipline, werkplaats, werkplek, keukentafel, bureau, tuin, kantoor, laptop, café, koffietent, koffiebar, koffie, wandelen, lopen, pauze

Als blogger werk ik vanuit huis. Dat kan heerlijk in mijn pyjama, op de bank, aan de keukentafel of zelfs in bed. Enerzijds super handig, want je kunt immers werken waar en wanneer je wilt. Maar of dit altijd even effectief is…? Als je wel eens moeite hebt de motivatie te vinden of het lastig vindt om vanuit huis te werken (of studeren!), deel ik vandaag wat tips met je die je daarbij helpen.

1. Discipline
Dat is geen makkelijk punt om mee te beginnen, maar als je geen discipline hebt om überhaupt je werk te doen vanuit huis gaat er nooit wat gebeuren. Als je alleen maar in je bed wilt liggen en eindeloos herhalingen van Friends wilt kijken komt er nooit wat uit je handen. Hop! Een planning maken dus en je eraan houden. Spreek met jezelf af tussen welke tijdstippen er gewerkt moet worden. Communiceer dit ook naar de buitenwereld toe, want omdat je vanuit huis werkt betekent niet dat je eindeloos tijd hebt voor koffie met de buurvrouw. Of de hele tijd social media checken (Guilty as charged!)

2. Ontwikkel routine
Geen opdrachtgever die ernaar kraait als jij tussen 8 en 12 in je pyjama je werk doet. Hoe jij je dag indeelt is volledig aan jou. Fijn! Maar een vaste routine zorgt voor veel houvast. Je weet hoe laat je uit bed moet, wanneer je eet, wanneer je werkt en wanneer het tijd is voor pauze. Door het ontwikkelen van een routine, wordt het steeds makkelijker je eraan te houden en productief te zijn op de momenten dat het moet. Ook dát kun je naar de buitenwereld communiceren.

3. Plan pauzes
De grootste valkuil voor thuiswerkers is het altijd-maar-doorgaan. Je hebt namelijk geen collega die af en toe eens iets komt vragen, je op de lunchpauze wijst of vraagt of je nog een kopje koffie wilt. Je bent helemaal alleen. Plan dus pauze momenten in. Neem voor je lunch ruim de tijd en ga misschien een rondje wandelen of fietsen (supermarkt, heb je direct boodschappen voor het avondeten in huis!). Even naar buiten helpt je hoofd te verfrissen zodat je daarna met hernieuwde energie aan de slag kunt.

4. Werk/privé
De meningen lopen nogal uiteen over dit onderwerp: moet je nu je werk en privé wel of niet goed scheiden? De een vindt het namelijk onoverzichtelijk, terwijl de ander het effectief vindt. Mijn mening? Zoek dat goed voor jezelf uit of je het fijn vindt om tussen de bedrijven door een wasje te draaien of boodschappen te doen in de pauze. Persoonlijk vind ik het wel prettig om de was te doen en tussen mijn taken door met Bentley te wandelen.

homeofdaisies.nl, blog, bloglife, thuiswerken, thuis werken, effectief, motivatie, tips, 8x, tip, werktip, planning, discipline, werkplaats, werkplek, keukentafel, bureau, tuin, kantoor, laptop, café, koffietent, koffiebar, koffie, wandelen, lopen, pauze

5. Plan productiviteitsblokken in
Ik kan eindeloos lanterfanteren op internet en ben snel afgeleid door meldingen op mijn telefoon. Niet handig, want zo ben ik totaal niet productief bezig. Daarom plan ik productiviteitsblokken in, van 1 à 2 uur. Hierbij zet ik mijn geluid uit, alle social media gaan uit en sluit me even helemaal af van de buitenwereld zodat ik volledig geconcentreerd te werk kan gaan. Als beloning mag ik dan aan het eind van mijn (deel)taak even Instagram scrollen 😉

6. Opbouw van je to do list
Hoe je to do list is opgebouwd is zeer essentieel. Doe moeilijke taken of dingen waar je het meest tegenop ziet eerst. Zo kun je dan maar van je lijstje afgestreept hebben. Duurt het langer dan gedacht? Dan kun je die andere (kleine/makkelijkere) taken ook gerust ’s middags of een dag later doen. Je voelt je sowieso goed om die lastige van je lijst te strepen!

homeofdaisies.nl, blog, bloglife, thuiswerken, thuis werken, effectief, motivatie, tips, 8x, tip, werktip, planning, discipline, werkplaats, werkplek, keukentafel, bureau, tuin, kantoor, laptop, café, koffietent, koffiebar, koffie, wandelen, lopen, pauze

7. Verander van omgeving
Niets is geestdodender dan altijd maar op diezelfde werkplek te zitten en niemand om tegenaan te kletsen. Hup! Pak die laptop en belangrijke papieren mee en zet jezelf bij een bistro, lunch café of koffietentje neer. Geniet van gratis wifi, koffie op bestelling en een beetje rumoer om je creativiteit op te krikken. (ik wilde deze blog eigenlijk schrijven vanuit het Kattencafé, maar mijn planning liep volledig in de soep helaas. Vrijdag, dan ga ik écht daar werken! Nu was de tuin ook een goede plek)

8. Stop gewoon
Als het niet lukt, je bent er niet bij met je hoofd of je krijgt gewoon niks uit je handen: stop dan gewoon. Je kunt het niet forceren en je presteert pas het best als je goed in je vel zit. In zo’n negatieve spiraal gaat het niks worden. Ga dan maar lekker een serie kijken. Morgen weer een dag. Dit geldt trouwens ook voor etenstijd: stop gewoon. Niet tot laat in de avond doorwerken. Je moet namelijk ook wel eens vrij zijn. Echt!

Wat is jouw gouden tip/regel als het gaat om thuiswerken? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Saskia schreef:

  Het veranderen van plek is wel een goede tip. Ik zit AL-TIJD op dezelfde plek aan tafel achter mijn laptop, en dat kan inderdaad zo demotiverend zijn.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ben benieuwd of het wisselen van plaats goed voor je werkt. Ik zit nu heerlijk in het kattencafé te tikken! ❤

   Like

 2. Handige tips, dank je wel! Vooral nr 5 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s