HOE IS HET MET BENTLEY? | PUPdate #4

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #4, puppy, pup, update, labrador, labrador retriever, puppy puber, opvoeding, kat, hond, bailey, opgroeien, 8 maanden, update, castreren, castratie, groeien

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat ik een update gaf over Bentley. Zoals ik in PUPdate #3 al schreef, verandert er momenteel niet zoveel. Maar toch kan ik van alles vertellen over hem, hoe groot hij al is, of we nog bezig zijn met cursus en natuurlijk of hij al BFF is geworden met Bailey.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #4, puppy, pup, update, labrador, labrador retriever, puppy puber, opvoeding, kat, hond, bailey, opgroeien, 8 maanden, update, castreren, castratie, groeien

Ons ‘bentje’ zoals ik hem nog steeds liefkozend noem, is al een grote jongen aan het worden. Was hij toen nog maar 11 kilo, vorige week zat hij alweer op ruim 23 kilo! Niet meer zo makkelijk om op te tillen dus. Maar hij is goed onderweg. Hij is momenteel 8 maanden en 1 week oud. In de hoogte lijkt hij overigens al een tijdje stil te staan, maar als hij zit zie je wel dat zijn lijf langer is geworden. Het gaat nu veel geleidelijker dan in het begin.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #4, puppy, pup, update, labrador, labrador retriever, puppy puber, opvoeding, kat, hond, bailey, opgroeien, 8 maanden, update, castreren, castratie, groeien

Na de basis 1 cursus hebben we besloten even een pauze in te lassen. Het was voor ons een hele drukke periode, koste best wat tijd (en geld!) en Bentley leerde alles heel snel en dus was het veel herhaling. Tot nu toe heb ik daar nog altijd geen spijt van. We oefenen zelf ook eigenlijk dagelijks met commando’s en verzinnen telkens nieuwe dingetjes om hem te leren. Labradors zijn super slim en doen alles voor eten, dus dat gaat altijd heel makkelijk en snel.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #4, puppy, pup, update, labrador, labrador retriever, puppy puber, opvoeding, kat, hond, bailey, opgroeien, 8 maanden, update, castreren, castratie, groeien

We lopen wel al een tijdje met een lange lijn met hem. Voorheen liep hij vrijwel altijd los, maar met het aanbreken van de puppy pubertijd was dit niet meer te doen. Dan rende hij op het strand opeens keihard weg als hij een andere hond zag en reageerde niet als we hem terug riepen. Nu loopt hij alleen op plaatsen los waar dat goed kan, geen andere mensen/honden zijn, hij niet op gevaarlijke plaatsen als de weg kan komen etc. Het fijnst vind ik het nog wanneer we met de buur honden lopen, omdat die ouder zijn en wél luisteren en daar loopt hij dan toch wel achteraan (roedelgedrag). We doen het dus nog wel, maar in mindere mate, tot het onberekenbare puber gedrag voorbij is.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #4, puppy, pup, update, labrador, labrador retriever, puppy puber, opvoeding, kat, hond, bailey, opgroeien, 8 maanden, update, castreren, castratie, groeien

Bailey en Bentley zijn nog altijd geen beste vrienden, en dat is echt bentje zijn schuld. Hij snapt nog steeds niet dat Bailey niet met hem wilt (durft!) te spelen. Hij rent soms als een malle achter haar aan, wat ertoe leidt dat zij inmiddels behoorlijk wat van haar hangbuik kwijt is om dat ze moet rennen en op de schutting klimmen. Maar stiekem vind ze het ook wel leuk, want ze lokt het soms zelf uit. De aanhouder wint, ooit worden ze echt wel vriendjes hoor!

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #4, puppy, pup, update, labrador, labrador retriever, puppy puber, opvoeding, kat, hond, bailey, opgroeien, 8 maanden, update, castreren, castratie, groeien

We hebben nog steeds contact met de fokker. Ik stuur af en toe wat foto’s en ze zegt dat hij echt uitzonderlijk knap is. In theorie zouden we Bentley ook als dek reu kunnen inzetten als hij groter is, maar dat gaan we denk ik niet doen. Hij is namelijk echt van kleins af aan al behoorlijk dominant en als dat aan blijft houden gaan we hem over een tijdje laten castreren. Maar daar wachten we sowieso mee tot hij minimaal 10 maanden is, omdat het zijn groei zou kunnen beïnvloeden. Voor nu is het nog goed te doen, zoals gezegd, alleen niet meer zo vaak los lopen.

Lees ook:

Pupdate #1

Pupdate #2

Pupdate #3

Mocht je verder nog vragen hebben over Bentley, het opvoeden van een pup of wat anders: laat het zeker weten in de reacties onder dit artikel. Ik vind het leuk om ze te beantwoorden! 🙂 En voor meer Bentley spam, volg je hem op Instagram @Bentley_chocolab xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s