VALENCIA TIPS & HOTSPOTS | TRAVEL

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Wat ben ik weer onwijs verliefd geworden in Spanje. Ja, ook weer op Jochem nu we eindelijk 6 dagen ongeremde quality time hadden. Maar zeker ook op de stad Valencia, vol architectuur, street art, la playa, heerlijk eten en zeer bijzonder water.. Vandaag deel ik mijn tips en favoriete plekjes.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Valencia ligt op zo’n 2 uur en 20 minuten vliegen van Eindhoven. Als je goed kijkt kun je zeer goedkope tickets boeken. Wij waren slechts 40 euro pp enkele reis kwijt. Yes! Een goedkoop hotel of appartement is wel flink zoeken, maar ze zijn er zeker. Wij zaten op de rand van het oude gedeelte, vlakbij het park Jardin Turia. Dit is ook meteen mijn eerste tip: do as the locals do en plan zeker een paar relax uurtjes in dit park in. Dit voormalige riviertje is namelijk omgetoverd tot prachtig park (van 9km lengte!) waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, relaxen en sporten.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

In tegenstelling tot de meeste buitenlandse steden, is Valencia uitermate geschikt om te fietsen. Je kunt ze op vele plaatsen huren, er zijn bijna overal fietspaden (al houden ze soms plots op!) en omdat het niet op een heuvel ligt hoef je ook niet de longen uit je lijf te trappen. Wij huurden bij Valencia Bikes en betaalden uiteindelijk 10 euro per dag (omdat we langer dan 3 dagen hebben gehuurd). Zeer betaalbaar en je voeten zijn je ook dankbaar!

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Als je net als ik dol bent op eten, moet je zeker 2 markthallen bezoeken. Mercado Central is de grootste, die tot half 3 ’s middags ramvol kramen met verse groenten, fruit, noten, vis, vlees, wijn, broodjes en alle andere heerlijkheden die je maar kunt bedenken staat. Zin om dit eens rustig te bekijken? Drink dan een sterke bak koffie bij het enige barretje in de markthal. Liever rustig wat eten en drinken? Ga dan naar de Mercado Colón die niet meer als markthal wordt gebruikt maar nu bezet wordt door diverse restaurants. Erg gezellig en betaalbaar!

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Shoppen kun je als de beste in Valencia. Er zijn verschillende gedeeltes waar je lekker kunt winkelen bij de bekende merken. Stap ook zeker een Corte de  Ingles in. Dit is een soort Bijenkorf, vol fijne merken (en in sommige zit een Sephora woooehoeeee!)

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Het hoogtepunt van mijn trip was wel Ciudad de las Artes y Ciencias. Deze gigantische, futuristische bouwwerken staan zeer haaks op de oude bouwstijl van de stad. Niet raar dus dat niet iedereen er dol op is, maar persoonlijk houd ik van het contrast. We hebben er heerlijk rond gefietst. Ga ook zeker even naar boven, waar een kleine botanische tuin te vinden is met papegaaien.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Als je de drukte van de stad even wilt ontvluchten, ga dan naar het strand. Ik vond het heerlijk om de stedentrip met een strandvakantie te combineren. Het beste van twee werelden vind ik! Je kunt er strandbedjes en/of parasol huren, of je legt gewoon je handdoekje neer. Zin in een salade of verkoelende ijskoffie? Dan moet je bij Beach Bol zijn! Super gezellig, leuk personeel, goed eten en als je mazzel hebt uitzicht op een beachvolleybal toernooi.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

De beste tapas van de stad eet je overigens in een van de lelijkste tentjes. Maar again: do as the locals do. Bij Tasca Angel eet je staand (of als je mazzel hebt op een barkruk). Specialiteit van deze tent zijn de in inkt gebakken inktvis (lekkerder dan het eruit ziet) en gerookte stokvis. Drink er een flesje wijn bij, die geven ze namelijk bijna weg zo goedkoop. De eigenaar is trouwens een super grappige druktemaker met een Elvis kapsel.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Niet per definitie Spaans, maar het allerbest en allermeest heb ik gegeten bij Canella. Het is werkelijk zo’n beetje het aller lekkerst dat ik ooit heb gegeten. Je hebt er allemaal losse gerechten óf je kiest een van de twee menu’s. Moet je wel even je reisgenoot zover krijgen want het is voor minstens 2 personen. Daarbij krijg je 6(!!!) gangen. Stuk voor stuk top gerechten! De zaak ziet er fantastisch uit en het personeel is super vriendelijk. En je betaalt eind van de avond echt bijna niks. Reserveren is overigens wel aan te raden, want het is er altijd erg druk.

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Let wel op het volgende:
– veel winkels en restaurants zijn dicht gedurende de siësta
– de meeste restaurants openen ’s avonds pas weer om half 9. Op Hollandse tijd eten zit er niet echt in
– al kun je goed fietsen in Valencia, de valencianen zijn er niet allemaal goed op ingesteld. Ze lopen vanuit de bus namelijk zo het fietspad op zonder te kijken!
– op veel plaatsen kun je niet pinnen of met creditcard betalen. Zorg dus voor voldoende contant geld
– smeer je goed in, want deze ginger is als een malle verbrand!

homeofdaisies.nl, valencia, stedentrip, city trip, travel, reizen, wander, wanderlust, wanderer, travelbug, spanje, spain, visit spain, fietsen, architectuur, architecture, eten, food, foodie, markthal mercado, fietsen, biking, strand, beach, shoppen, winkelen, sephora, modern, nieuw, park, jardin turia,

Ik heb echt zo’n ontzettend leuke tijd gehad in Valencia, dat ik gok dat we hier nog eens heen gaan. Want het is echt de perfecte combi van stedentrip en zonvakantie, met heerlijk eten, het is niet duur, de mensen zijn super vriendelijk en er is genoeg te zien en te doen. Ben jij er al eens geweest? xo Daisy

PS. Wat een bevalling om een ‘paar’ foto’s uit te kiezen om bij dit verslag te stoppen. Ik had er namelijk ‘slechts’ 118 geselecteerd als optie hahahaha! Volg me zeker ook op Instagram, waar ik vast af en toe nog wat mooie plaatjes zal delen 🙂

Volg homeofdaisies op YouTube – Instagram – Facebook – Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s