SIMONE VAN DER VLUGT – IN MIJN DROMEN | BOEK REVIEW

homeofdaisies.nl, simone van der vugt, in mijn dromen, droom, boek, boeken, review, boek review, book, vakantie reizen, travel, formaat, dwarsligger, klein, handzaam, broekzak, tip, droom, lucide dromen, voorspellende dromen, lezen, crime, spannend boek,

Achteraf gezien niet het meest verstandige boek om aan te schaffen voor mijn vliegvakantie, aangezien het boek begint bij een ernstige vliegramp. Desalniettemin ben ik verder gaan lezen. Bladzij na Bladzij verslond ik, en heb deze dwarsligger binnen 2 dagen uitgelezen. Vandaag vertel ik je kort waarom jij In mijn dromen van Simone van der Vlugt  zeker zou moeten halen.

De boeken van Simone zijn altijd bloedstollend zo spannend. Niet voor niets staan er al meerdere titels van haar in mijn boekenkast. Op de airport besloot ik toch nog een boek mee te nemen voor de dagen op het strand. Daar zag ik een tafel vol dwarsliggers. Dit zijn hele kleine, handzame boekjes die je overdwars leest (vandaar de naam!) Ik dacht dat het verhaal dan misschien ingekort zou zijn maar dat is (gelukkig!) niet het geval.

Zoals gezegd begint het met een zeer realistische en gedetailleerde beschrijving van een vliegtuigramp, veroorzaakt door een aanslag. Hoofdpersoon Rosalie zit er middenin. Natuurlijk een enorm spannende en enge situatie. Tot ze wakker schrikt en beseft dat het een droom was.

Al snel kom je er achter dat ze vaker zulke dromen heeft, die ook een voorspellend karakter hebben. Rosalie is met haar man op vakantie in Marokko en moet de volgende dag terug naar huis vliegen. Ze besluit haar vlucht om te boeken en niet met dit vliegtuig naar huis te gaan. Dat blijkt een goed idee, want het vliegtuig stort inderdaad ter aarde. Roos is ervan overtuigd dat het om een aanslag gaat, al wordt dat door de autoriteiten niet bevestigd. Wat er dan nog meer gebeurd is werkelijk een rollercoaster, want haar voorspellende dromen houden niet op en brengen haar in nare situaties.

Hoe het verder gaat, verklap ik natuurlijk niet! Ik kan je wel zeggen dat ik het boekje werkelijk heb verslonden. De pagina’s schoten door mijn vingers en ik las bijna sneller dan dat ik bladzijdes kon omslaan. Dat moet je natuurlijk wel vrij regelmatig doen met zo’n klein boekje.

Ik vind de dwarsligger overigens super handig en fijn lezen (had ik niet verwacht!) Zeker een aanrader wanneer je net als ik enkel met handbagage reist. Hij past namelijk makkelijk in je tas of zelfs je broekzak.

Heb jij wel eens een dwarsligger gelezen? Wat is jouw favoriete boeken genre? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s