VANAF NU OVERAL JE BEL- & INTERNET BUNDEL GEBRUIKEN | TRAVEL

homeofdaisies.nl, telefoon, bundel, bellen, appen, internet, whatsappen, facebook, instagram, samsung s6, vakantie, travel, reizen,

Zonder grap – ik keek al jaren uit naar dit moment. Het moment dat de telefoon providers ein-de-lijk de grenzen van Europa laten vervagen. Weg ermee! We konden natuurlijk al vrij reizen, maar nu kun je dus ook overal bellen, SMSen en – nog veel belangrijker – internetten in de hele EU met je eigen bundel. Woohoooe!

Eind mei kreeg ik het berichtje van mijn persoonlijke provider KPN. Dit is trouwens  geen gesponsord item of iets dergelijks. Nee, dit is volledig mijn eigen enthousiasme. Want het is nu vlak voor de zomervakantie eindelijk klaar met dat eeuwige “heeft u ook WiFi?” als je in het buitenland verblijft. Niks meer wachten tot je een goede spot hebt gevonden zodat je je instagram kunt posten. Niet meer SMSen naar je moeder dat je veilig bent geland. Hoppa, je kunt zelfs gewoon tegen hetzelfde tarief als in Nederland even naar haar bellen om te vertellen dat je op je bestemming bent aangekomen.

De eerste keer dat ik van dit fenomeen mocht genieten, was toen ik onlangs naar Gent ging. Normaal duurt het niet zo lang nadat je de grens bent gepasseerd voor je het berichtje ‘welkom in België’ ontvangt van je provider. Maar dit keer stond er ook in dat ik lekker kon blijven bellen en WhatsApp en tegen hetzelfde tarief als thuis. Gewoon even je roaming aanzetten  (hetgeen ik doodsbang voor was altijd, want HALLO super duur internet!) Maar nu valt dit dus gewoon binnen je bundel, dus je kunt lekker doorkletsen met je bestie terwijl je Europa door crosst.

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Hoe je de roaming aanzet? Ik laat het je stap voor stap zien  (ik heb een Samsung S6. Hoe het op iPhone zit weet ik niet helaas… sorry!)
– Ga naar Instellingen
– Ga naar Mobiele Netwerken
– Roaming staat automatisch uit. Door het schuifje naar rechts te zetten staat het aan. Het duurt eventjes voor je ook daadwerkelijk internet ontvangt in het buitenland (aantal minuten). Nu kun je gebruik maken van je bundel 🙂

Ook nu ik in Valencia zit is het ideaal. Ik sta nog steeds net zo goed in contact met thuis als wanneer ik daadwerkelijk thuis ben. En dat is fijn, want zo kan ik iedere lunch direct posten, alle mooie foto’s delen en natuurlijk instant op de hoogte gehouden worden van alle knuffel foto’s van Bentley (hij logeert bij mijn ouders).

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Dit artikel is geschreven vanuit mijn perspectief en vanuit mijn kennis met mijn eigen provider. Het zou kunnen dat andere providers in Nederland er andere regels/bundels op na houden. Twijfel je of jij ook zonder extra kosten gebruik kunt maken van je bundel? Neem dan contact op met jouw provider om dit te checken!

Wat vind jij van de openstelling van het netwerk binnen Europa? Vind je het net als ik super fijn of ben je toch liever offline tijdens je vakantie? Laat het me weten! Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s