IK GA OP VAKANTIE MET MIJN HOND EN NEEM MEE… | TRAVEL

homeofdaisies.nl, op vakantie, hond, hondje, pup, puppy, bentley, labrador, lab, weekendje weg, paklijst, bench, voer, speeltjes, lange lijn, tekenpen, teek, golden retriever

Afgelopen weekend waren we gezellig op vakantie met mijn ouders, broertje en… onze honden! Super leuk dat wij dit jaar ook een hondje hebben om mee te nemen. Bentley vindt het altijd erg gezellig met mijn familie én zijn ‘brother from another mother’ Bono. Maar wat neem je nu eigenlijk mee als je op vakantie gaat met je pup?

Alsof je zelf nog niet genoeg spullen hebt mee te sjouwen voor een weekendje in een vakantiehuisje in het bos, moet je dus nog een berg meenemen voor je pup. Want feitelijk gezien heeft hij alles wat hij thuis nodig heeft hier ook nodig. Gelukkig gaan we met mijn auto en kan de bank plat voor extra ruimte.

Laat ik beginnen bij de basics. Je hond moet natuurlijk kunnen eten en drinken op je vakantiebestemming. Ik pak dus in:
– drink + voerbak
– (puppy) voer (en zorg dat je uitrekent dat je niet tekort hebt.)
– weegschaal om juiste hoeveelheden af te meten (of maak vooraf alvast afgewogen zakjes per voermoment. Zo sleep je niet teveel mee en hoef je niks af te wegen op locatie)
– voor Bentley neem ik ook zijn Kong mee. Hij schrokt zijn voer nogal, dus hiermee voorkomen we dit
– vergeet ook geen lekkere snoepjes, koekjes en botjes om je hond mee te belonen of te vermaken als je de hond even in het huisje alleen laat.

Dan ga ik verder met slapen. Slaapt je hond gewoon op de grond? Handig, want dan hoef je niks mee te nemen. Is je hond gewend te slapen in een mand of bench? Dan neem je die natuurlijk mee, inclusief dekentje of kussen.

Vergeet ook zeker de favoriete speeltjes, knuffels, balletjes of frisbee van je hond niet. Het is belangrijk quality time in te plannen samen met je hond én hij/zij moet vermaakt worden op het moment dat je er even niet bent. Honden zijn erg gehecht aan hun spullen en omgeving, en omdat je ze uit hun bekende omgeving haalt is het des te belangrijker hen een vertrouwt gevoel te geven.

De riem/halsband/tuig neem je uiteraard gewoon mee. Maar heb je ook een (extra) lange lijn mee? Zeker als je in het bos of strand gaat wandelen is het fijn om deze te gebruiken. Zo kan je hond lekker rennen zonder dat je hem los hoeft te laten. Vergeet je daarnaast niet de poepzakjes? En heb je gedacht aan het paspoort van je hond voor het geval je onverwacht naar de dierenarts moet? Als je hond naar het buitenland (waaronder België en Duitsland) mee gaat, is het vaak verplicht om hem voor hondsdolheid te enten. Hier krijg je een penning van, die je hond zichtbaar moet dragen. Vraag je dierenarts eventueel voor meer informatie.

Ga je naar een bosrijk gebied? Dan is het verstandig om een tekenpen bij je te steken. Kun je dat beestje direct verwijderen als je hem ontdekt.

Het is nogal een inboedel die je moet meeslepen – naast je eigen spullen. Maar ik vond het wel super tof om Bentley mee te nemen op onze vakantie. Binnenkort vertrekken we met het vliegtuig en dan kan hij helaas niet mee. Ik weet zeker dat ik hem vreselijk ga missen. Ook dan wordt onze auto even flink gevuld met deze spullen, want dan gaat hij bij mijn broertje logeren. Heb jij je hond wel eens meegenomen op vakantie? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tamara TS schreef:

    Haha, ik ben al sinds 1998 niet meer echt op vakantie geweest. Tegenwoordig is het ook lastig, want mijn hondjes eten niet als ik er niet ben, dus ze moeten mee. En dat is dan weer lastig zonder auto. Bundy gaat morgen wel een nachtje mee nachtvissen met mijn man, dan gaat ze voor het eerst in een tentje slapen. Manson en Dita blijven dan lekker bij mij, mogen ze een nachtje op bed.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s