(VER)DWALEN DOOR GENT | TRAVEL 

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Word je op tweede Pinksteren gewoon in de auto geplant door je man met bestemming onbekend. Vanaf onze Zeeuwse woonplaats zijn we natuurlijk zo bij onze Zuiderburen en al snel kwam ik er achter dat we naar Gent gingen. Heerlijk dwalen door de authentieke straatjes, langs de grachten, vergezeld door de geuren van warme wafels, Vlaamse frites en bier. Ja, dit is een heerlijke stad om rond de (ver)dwalen.

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Zonder vooraf te hebben gekeken, reden we dus naar Gent. Wat Jochem dus niet had onderzocht, was of de winkels open waren op deze feestdag. Niet dus! Had ik overigens wel verwacht, want ook koopzondagen zijn erg beperkt in België. Wat mij betreft geen probleem, konden we vooral genieten van de omgeving, ambiance en architectuur. Want daar zijn we beiden dol op!

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Er is veel parkeergelegenheid en op de bonnefooi parkeerden we in een garage die vlakbij de stad bleek te zijn. Binnen no time hadden we een van de grachten gevonden die onze leidde langs de tofste pandjes. Ik hou er echt van! Allemaal verschillende kleuren, bouwstijlen en overduidelijk bouwjaren. Via verschillende bruggen kun je de gracht over. Ik raad iedereen aan om vooral lekker rond de dwalen. Eens een gekke zijstraat te pakken. Het brengt je werkelijk op de mooiste plekken!

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Voor de lunch, kwamen we zo ook terecht bij Otomat. Een pizzeria op Belgische wijze, want ze maken hun bodems met biergist wat 3 dagen rijst. Je kunt kiezen voor pizza met tomatensaus of witte saus. Bij iedere pizza wordt een ander biertje aangeprezen. Heel leuk én lekker kan ik je verklappen. Wij zaten met het mooie weer buiten, maar ook binnen zag het er erg tof uit!

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Later op de middag kwamen we (toen waren we wel erg buiten het centrum aan het wandelen) opeens langs een oude kerk met daarin een mini foodhal. Super tof! De Holy Food Market bleek nog maar pas geopend te zijn. Je kunt hier diverse keukens en gerechten kiezen. Maar omdat we nog niet echt honger hadden, kozen we voor een drankje en liet ik een fancy Magnum maken. Zoooo yumm!

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

Je kunt Gent op diverse manieren verkennen, maar de meest voor de hand liggende is toch wel met een bootje over de grachten. Dit deden we eind van de middag en zo ontdekten we dat Gent wel echt een heel groot centrum heeft! De uitleg over de stad, de gebouwen, de namen en het verleden waren heel goed en leerzaam. Je kunt bij elke brug wel opstappen en de prijzen zijn overal rond de 7 euro per persoon voor een tocht van ongeveer 50 minuten. Ik vond het dat geld zeker waard!

homeofdaisies.nl, gent, city trip, city tip, belgie, belgium, water, gracht, varen, straatjes, verdwalen, dwalen, pizza, bier, wafels, ijs, foodhal, holy food market

We hebben echt lang niet alles gezien, dus we moeten zeker nog eens terug. Je kunt er volgens mij heerlijk shoppen (dat zullen we de volgende keer wel doen), sowieso heerlijk eten en drinken, goede chocolade, biertjes en wafels halen. Oh, en Gentse Neuzen. Die hebben we ook geprobeerd!

Ben jij wel eens in Gent geweest? Wat is jouw lievelings plaats? Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Saskia schreef:

  Stiekem is het best leuk he, dwalen door een stad als de winkels niet open zijn? We zijn tegenwoordig zo gewend dat alles maar open is en dat het zo gewoon is geworden, maar je mist vaak echt een stuk van de stad zelf. Mooie foto’s, ik zet Gent op mijn to-visit lijstje!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Zeker weten, vond het echt niet vervelend en kon me nog wel uren langer vermaken! Goede reden om nog eens terug te gaan 😉 Zeker op je lijstje zetten, echt een toffe stad xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s