KRINGLOOP PARELS | HOME

homeofdaisies.nl, kringloop, vondst, parels, camera, fauteuil, stoel, kat, bailey, koffers, koffer, ouderwets, blikken, tweede leven, ruilwinkel, asiel

Ik ben dol op tweedehands spulletjes en kom dan ook graag bij kringloopwinkels en de ruilwinkel in Goes. Veel items hebben een leuke verhalen of een herinnering. Oude spulletjes geven je woning echt meer karakter en dat maakt het uniek. Onlangs zag ik een oproep van Northflix, die zocht naar bloggers met toffe kringloopvondsten. Nou, die heb ik plenty! Dus daar ga ik er 1 delen en vandaag deel ik mijn andere kringloop pareltjes hier!

Fauteuil
In 2013 deed ik tijdelijk wat vrijwilligerswerk bij een kringloopzaak. Niet goed kan ik je vertellen, want ik zag een hoop toffe dingen haha! Maar het leukst was nog wel die knalrode, neplederen fauteuil die op een vrijdag naar me lonkte. Het paste totaal niet bij de stijl die we in huis hadden, maar ik wilde hem. En hij was zo lekker goedkoop! Dat ik nog extra korting kreeg omdat ik vrijwilliger was, maakte het helemaal onweerstaanbaar. Met zwarte leerverf toverde ik het rode monster om naar iets wat wel in ons interieur paste. Ik schilderde de pootjes lichtgrijs en Jochem bekleedde de kussens met een stoere, turkooizen stof. In ons oude huis stond de stoel in de woonkamer en kreeg ik er veel complimenten over. Inmiddels staat hij is ons nieuwe huis op mijn kantoor en neem ik eigenlijk alle extra video’s op vanuit deze stoel. Hij zit heerlijk en kan wat mij betreft nog jaren mee! Misschien alleen weer even wat plekjes aanstippen met zwart, want het rood piept er op sommige plekken stiekem weer doorheen.

homeofdaisies.nl, kringloop, vondst, parels, camera, fauteuil, stoel, kat, bailey, koffers, koffer, ouderwets, blikken, tweede leven, ruilwinkel, asiel

Ouderwetse camera
Eigenlijk is Jochem de beste kringloop-vinder van ons twee. Hij kijkt altijd heel goed en vond zo ook eens een ouderwetse fotocamera én een videocamera. Die laatste is helaas op stok, en die kan ik daarom niet in mijn interieur zetten (hij valt om namelijk). Het fototoestel staat op mijn kantoor onder een stolp en figureert heel soms op foto’s als styling.

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

Koloniale kast
Dit is geen 100% kringloopvondst, want deze komt van Marktplaats. Maar dit was zo’n goedkoopje, die kon ik niet laten staan. Deze koloniale kast van mahonie hout, is massief en daardoor niet te tillen. Hij is gemaakt als tv-kast, zo lekker ouderwets diep waardoor je er een scherm met dikke toeter in kwijt kan. Volgens mij heb ik er een paar tientjes voor betaald en Jochem en z’n broer allebei een gebroken rug (oké niet echt, maar zo voelde het wel. Hij is echt LOEI ZWAAR en moest een paar verdiepingen naar beneden voor hij in de auto kon en toen van de auto weer bij ons naar binnen.. sorry!) Hij dient inmiddels als drankkast en opslag voor dekentjes op de bank. Ik overwoog eerst om hem een toffe kleur te schilderen, maar ben blij dat we hem origineel hebben gelaten.

homeofdaisies.nl, kringloop, vondst, parels, camera, fauteuil, stoel, kat, bailey, koffers, koffer, ouderwets, blikken, tweede leven, ruilwinkel, asiel

Voorraad blikken
Technisch gezien komen deze ook niet van de kringloop, maar van de ruilwinkel (tof concept trouwens! Je levert spullen in, krijgt daarvoor punten, waarmee je weer kunt shoppen. Komt geen euro aan te pas!) Het zijn drie voorraadblikken met bloemen die niet alleen een tof design hebben, maar ook nog steeds puntgaaf zijn. Ze doen inmiddels dienst als opslag voor make-up, oorbellen en haar accessoires.

homeofdaisies.nl, kringloop, vondst, parels, camera, fauteuil, stoel, kat, bailey, koffers, koffer, ouderwets, blikken, tweede leven, ruilwinkel, asiel

Ouderwetse koffers
In 2014/2015 was ik naarstig op zoek naar van die mooie, ouderwetse koffers. Het paste helemaal in de woontrend van toen. Niet dat ze in mijn woning kwamen, nee, ze waren bestemd voor onze bruiloft! Ik had namelijk gezien dat je hier leuk je cadeaus in kon laten zetten door de gasten. Dat ging ook weer goed samen met het kraft/barnyard thema wat we voor ogen hadden. Uiteindelijk scoorde Jochem er niet 1 maar 2! Een bruine en een donkergroene die beide op de bruiloft hebben gepronkt. Ze staan nu wel op zolder, maar bevatten nog steeds trouw-items en een berg nieuwe herinneringen!

homeofdaisies.nl, kringloop, vondst, parels, camera, fauteuil, stoel, kat, bailey, koffers, koffer, ouderwets, blikken, tweede leven, ruilwinkel, asiel

Mijn aller favorietste tweedehandsje is en blijft Bailey. Die komt uit het asiel en heeft echt mij uitgekozen om haar nieuwe baasje te zijn. Al 5 jaar verliefd! ❤

Kom jij wel eens bij een kringloopwinkel? Wat is jouw beste aankoop geweest? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Rowan schreef:

    Ik vind die oude koffers zo gaaf! Zelf spaar ik oude camera’s, ik ben altijd helemaal blij als ik er weer ergens 1 op de kop kan tikken!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s